Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Türkiye’nin ilk Rüzgar Enerjisi Kamu İhalesini Leitwind Kazandı

Güncelleme :18.02.2015

Rüzgar enerjisi sektöründe uzman İtalyan şirketi Leitwind, Tokat’taki kamu binalarına enerji sağlayacak Türkiye’nin ilk kamu ihalesini uluslararası katılımcılar arasından zaferle kazandı.

 

İtalyan Leitner grubunun rüzgâr enerjisi sektöründe uzmanlaşmış Leitwind şirketinin imzaladığı sözleşme, Tokat’taki kamu binalarına enerji sağlayacak olan 1MW gücünde bir rüzgar türbininin yapılmasını ve iki sene süreli bakım hizmetlerini kapsamaktadır.  Proje hızlı bir şekilde 18 ayda hayata geçecektir.

Projeyle beraber Tokat bölgesindeki ikinci Leitwind LTW80 1.0MW rüzgâr enerji tesisi gerçekleşecektir. Leitwind, anahtar teslim tedariki ile sektörde farklılaşmaktadır.  Planlama işleri, altyapı inşaatları, ruhsat ve müsaadelerin temin süreci, tesisin üretimi ve montajı ile bakım hizmetleri dahil birçok işi bir arada yapabilmektedir. Tesis, enerji tasarrufu işlevi sağlamasının yanı sıra yerel olarak yeni iş olanakları da sunacaktır.

Leitwind hakkında: Leitner Grubu altında yer alan şirket, tüm dünyaya yayılmış 10 fabrika ve 3.000’i aşkın çalışanıyla faaliyet göstermektedir. Her yıl, araştırma ve geliştirme çalışmalarına yaptığı yatırımlar 20 milyon Euro’yu aşmaktadır.  Dünya çapındaki başarısı bu ARGE çalışmalarının sonucudur. Leitner Grubu bünyesindeki diğer şirketler: Leitner ropeways, Poma ve Agudio (halatlı taşıma tesisleri), Prinoth (kayak pistlerini düzelmek için kullanılan geniş paletli traktörler ile çok amaçlı taşıtlar) ve DemacLenko (programlanmış karlama)’dur.

Leitner Grubu için bu ihalenin kazanılması Türkiye’de zaten köklenmiş olan mevcudiyetinin daha da geliştirilmesi anlamına gelmektedir. 2012 senesinin Mayıs ayında halatlı sistem tesisleri alanında faaliyet gösteren şube olarak açılmış bulunan Leitner Turkey’d Bursa’da ikinci şubesi olan Leitwind Turkey branch‘ı açmaktadır. Bu şube stratejik bir görev yürütmektedir. Uludağ kayak merkezinde Leitner tarafından iki teleferik tesisi yapılmış olup, yeni tesisler de öngörülmektedir.

‹‹Şirketin Yetkili Yöneticisi Anton Seeber “Türkiye’nin Leitwind için önemli bir piyasa olduğunu” açıklayarak, “söz konusu bu ihalenin, tüm Grup adına, Türkiye’de gösterilen büyük gayretlerin kanıtı” olduğunu ifade etmiştir. Yakın bir geçmişte gerek şehir içi ulaşım ve gerekse kayak merkezlerinde birçok teleferik ihalesi kazanmış bulunmaktayız. Ve şimdi de ikinci rüzgâr enerjisi tesisine ulaştık. Grubun farklı şirketleri arasında oluşturulan sinerjinin bu başarılarda katkısı tartışmasızdır ki, bunun sonucunda Türkiye pazarında önemli adımlar atabilmekteyiz, örneğin tesislerin bakım ve işletme hizmetleri alanlarında olduğu gibi››.

 

Bu haber 3208 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.