Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Yemen'in enerji devi şalteri kapattı

Güncelleme :14.04.2015

Yemen LNG şirketi ülkedeki kaostan dolayı tüm çalışmalarını askıya aldı
 

Yemen'de sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) üreten ve ihraç eden, ülkenin en büyük yatırımı Yemen LNG, ülkedeki kaostan dolayı tüm çalışmalarını durdurduğunu bildirdi.
Şirketin resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Yemen'in en büyük endüstri yatırımı olan ve ülke için stratejik önemi bulunan Yemen LNG, ülkedeki karışıklık nedeniyle tüm faaliyetlerini durdurdu.
Ülkenin doğalgaz rezervlerini barındıran Balhaf Bölgesi'nde LNG üretimi ve ihracı için kurulan şirketin, 2009 yılında 6,7 milyon ton LNG ihracatı yaptığı biliniyor. Toplam yatırım maliyeti 4,5 milyar doları bulan şirket, Asya Pasifik ve Atlantik'e ihracat yapıyordu.
Fosil yakıtlarda seri üretime 1986 yılında başlayan Yemen'de, 2010 yılından bu yana günde 300 bin varillik petrol türevi üretimi yapılıyordu. Liman kenti olan Balhaf'ta Yemen'in ekonomik yaşamını canlı tutan yatırım, ülke için geleceğe dönük planların merkezinde yer alıyordu.
Yemen LNG'nin hissedarları arasında yüzde 39,62 ile Proje Teknik Lideri olarak küresel enerji şirketi Total bulunuyor. Hissedarlar arasında Güney Koreli çeşitli şirketler de yer alıyor.

 

Bu haber 3036 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.