Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Türkiye’nin ilk ve tek LPG, CNG, LNG Fuarı Gas Turkey, 7. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı

Güncelleme :12.06.2015

Türkiye’nin ilk ve tek Uluslararası LPG, CNG, LNG Fuarı Gas Turkey, 11 – 14 Haziran 2015 tarihleri arasında yedinci kez kapılarını açtı. Senexpo Uluslararası Fuarcılık organizatörlüğünde gerçekleşecek fuar,  CNR Expo Fuar Alanı 3. Salonda katılımcı ve ziyaretçilerini ağırladı.
 

Geleceğin teknolojisi olarak adlandırılan ve ülkemizde kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşan LPG, CNG, LNG’ye dair her türlü yeni ürün ve teknolojinin sergilendiği fuarın açılışını; Senexpo Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Çetin Şenyurt, ODİDER Genel Sekreteri Sayın Osman Kahyaoğlu, Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Sayın Süleyman Solmaz ve Dünya Gaz Birliği (WLPGA) İletişim Direktörü Alison Abbott gerçekleştirdi.

Fuarın ilk günü TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin düzenlediği; “Araçların LPG/CNG Dönüşüm Teknolojileri, Bakımı, Muayenesi ve Mesleki Denetimi” paneli ve Alman menşeili Symrise AG’nin; “Dünya'nın ilk ve  tek Sülfür içermeyen doğal gaz kokulandırma maddesi ; Gasodor-S-Free”i tanıttığı sunum sektörün gündemine yön veren etkinlikler oldu.

3,5 milyonun üzerinde aracın otogaz kullandığı ve yılda 250.000 civarında araç dönüşüm kitinin satıldığı ülkemizde Gas Turkey,  otogaz dönüşümü yapmak isteyen ziyaretçiler için de kaçınılmaz fırsatlar sundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere, KOSGEB, Türkiye LPG Derneği, İETT, ODİDER, ODER, Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, BOTAŞ, GAZDER gibi sektörün önemli dernek ve odalarının desteğiyle düzenlenen fuar dört gün boyunca misafirlerini ağırladı.

Fuar Profili
 
LPG, CNG, LNG Sınai Gazlar Üretici ve Dağıtıcı Firmalar
Otogaz Kit Üreticileri, Distribütörleri
Otogaz Dönüşümcüleri
İstasyon Ekipman Üretici ve İthalatçıları
Tüp Dolum Tesisi Ekipman Üreticileri
Basınçlı Kaplar Üretici ve İthalatçıları
Gaz Ölçüm Cihazları
Gaz Depolama, Taşıma Sistemleri
Mühendislik, Proje ve Taahhüt
Yazılım Firmaları
Sektörel Basın Yayın Kuruluşları ve Dernekler

 

Bu haber 3703 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.