Haber Ekonomi


Haberler > Lojistik Başlıkları

GE Havacılık havayolu müşterileri için ‘Uzaktan Tanı’ Eğitimi düzenledi

Güncelleme :22.12.2015

Büyük Veri GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nde ilgi odağı oldu
 

GE Havacılık, 16-18 Kasım tarihlerinde GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşen ‘Uzaktan Tanı’ (Remote Diagnostics) eğitiminde GE uçak motorlarının veri ve analiz kapasitesini sundu. Uzaktan tanı sistemi, uçak motorlarının performanslarını takip ederek olası motor arızalarını henüz ortaya çıkmadan önce tespit ediyor.

Üç gün süren eğitime, Türk Hava Yolları, THY Teknik, Pegasus, Sun Express, Borajet ve ULS gibi 6 havayolu firmasının temsilcileri ile GE Türkiye Teknoloji Merkezi’nden toplam 25 mühendis katıldı. Türkiye’de üçüncüsü düzenlenen bu eğitim, mühendislere filolarını yönetmek için uçak motorunun sağladığı verilerin nasıl analiz edileceğini öğretti.

Temelde havayolu güç sistemleri mühendislerine yönelik olarak düzenlenen 20 saatlik eğitim, GE Havacılık’ın Cincinnati’de bulunan Filo Destek Müdürü William Tejada tarafından verildi. Katılımcı mühendisler, motor performansı ve motor arıza takibi konusunda bilgilerini güncelleme imkanı buldular. GE ve ortaklarının ürettiği motorların operatörleri ile GE Havacılık’ın uçak motoru konusundaki yetkin uzmanlarını bir araya getiren eğitim, grubun yeni fikir ve deneyimleri paylaşmasına ve mevcut ve gelecekteki potansiyel konuların tartışılmasına olanak yarattı. Eğitim sonunda ise tüm katılımcılara sertifikaları teslim edildi.

Havayolu endüstrisinin hızla büyüdüğü Türkiye’de sektöre yönelik eğitimler büyük önem taşıyor
Türk havacılık sektörü hızlı bir büyüme gerçekleştiriyor. Sektörün, 2034 yılı itibarıyla Türkiye’nin havayolu yolcu sayısı açısından dünyada ilk 10’a girmesi bekleniyor. Uçuş sayısının da 2019 yılına dek yıllık yüzde 7 artış göstermesi bekleniyor. Bu nedenle ülkemizde hızla büyüyen endüstriye ve artan uçak filolarının yönetimine profesyonellerin hazırlıklı olmasını sağlamak açısından havacılık alanındaki eğitimler büyük önem taşıyor.

Eğitime katılan havayolu firmaları ve mühendisler, büyük önem taşıyan havacılık eğitimi hakkında görüşlerini paylaştı.

THY Teknik Güç Sistemleri Mühendislik Müdürü Necati Gökyar, “Bu eğitim sayesinde, motorların gerçek zamanlı olarak nasıl izlendiğine ve olası sorunların operasyonlarda istenmeyen bir soruna yol açmadan önce erken aşamada nasıl tespit edildiğine ilişkin son gelişmeler hakkında bilgilerimizi güncelleme şansımız oldu. GE Havacılık’a işbirliği ve müşteri odaklı pozitif yaklaşımı için bir kez daha teşekkür ederim" dedi.

Pegasus Havayolları Güç Sistemleri Mühendislik Müdür Yardımcısı Kerem Ağartan, “Güvenlik Yönetimi Sistemi (SMS), havacılık endüstrisinde giderek daha önemli hale geliyor ve SMS’in ana öğeleri olan uzaktan tanı ve motor parametrelerini izleme, öngörülebilir bakım faaliyetlerine ilişkin başarılı örneklerdir. Motor parametrelerini izleme, operatörlerin uçak ve/veya motor sorunlarını erken aşamada tespit etmesine ek olarak güvenli motor operasyonu ve etkili bakım uygulamaları için motor arızalarının tespitine yardım ediyor. Uzaktan Tanı sayesinde, potansiyel problemleri oluşmadan minimize etmek ve motorların uçuş ömrünü uzatmak için normal seyretmeyen parametre değişikliklerini tespit ederek beklenmeyen sorunları ve planlanmamış bakımları azaltabiliriz. GE tarafından sağlanan bu eğitim, mevcut bilgilerimizi tazelemeye ve şirketimizde yeni mühendislerin eğitilmesine yardımcı oldu" dedi.

GE Havacılık Türkiye Genel Müdürü İ. Sami Özdemir ise, “Uzaktan Tanı, güç sistemleri yönetimi alanında motor izleme ve öngörülebilir bakım açısından temel bir araç haline gelmiştir. Motor performansı ve sağlığını gerçek zamanlı olarak değerlendirerek sorunlar daha meydana gelmeden erken aşamada aksiyon alma yetkinliğimizi önemli ölçüde artırıyoruz. Diğer taraftan motorun bakım aralıklarını uzatıyor ve toplam işletme maliyetinin azalması ile sonuçlanacak daha iyi bir servis planlaması yapabiliyoruz. Bu teknoloji, Endüstriyel İnternet’in havacılıkta sağladığı faydalara da önemli bir örnek teşkil etmektedir" dedi.

Kasım ayında açılan ve bu yıl uzaktan tanı eğitimine ilk kez ev sahipliği yapan GE Türkiye İnovasyon Merkezi, farklı alanlardaki GE Türkiye eğitimlerine ev sahipliği yapmaya devam edecek.
 

 

Bu haber 2939 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Talay Logistics Elektrikli Çekici Filosunu Habaş’ın Yerlileri İle Güçlendirdi... 03.05.2025
BOTAŞ Daire Başkanı Oğuzhan Oğuz, Uluslararası Gaz Birliği İcra Komitesi üyeliğine seçildi... 03.05.2025
Toyota Avrupa Pazarında Yüksek Satışlarıyla Parlamaya Devam Etti... 03.05.2025
Karsan’dan Ulaşımda Net Sıfır Emisyon Yol Haritası Projesi’ne Tam Destek! ... 03.05.2025
Enerji Sektörünün Kalbi Bursa’da Atacak... 03.05.2025
Kimya Sektörünün İhracatı 4 Ayda 10 Milyar Doları Aştı... 03.05.2025
Alman Enerjisine Sahip Opel Modellerinde Sıfır Faizli Finansman Olanakları!... 03.05.2025
Suriye'den Türkiye'ye enerji alanında yatırım çağrısı... 03.05.2025
EPDK, Petrol Ofisi AŞ'nin Konyaaltı’ndaki terminalinin depolama ve iletim hizmet tarifelerinde değişikliğe gitti... 03.05.2025
Bakan Bayraktar, "enerjide merkez ülke" olan bir Türkiye hedeflediklerini açıkladı... 03.05.2025
İstanbul Enerji AŞ geleceğe güç verdi... 03.05.2025
Shell'in ilk çeyrek karı % 28 düşüşle piyasa beklentilerinin üzerinde geldi... 03.05.2025
Anadolu Isuzu Suudi Arabistan pazarında... 03.05.2025
Enerji Bakanı Bayraktar, Irak, Moldova, Nijer, Suriye ve Libya enerji bakanlarıyla görüştü... 03.05.2025
Mercedes-Benz’den Mayıs ayı kampanyaları... 03.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.