Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

EPDK akaryakıt bayilerine uyardı

Güncelleme :23.04.2016

 EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt istasyonlarında tüp dolumu yapılmasının tehlikeli ve cezasının caydırıcı olacağını ifade etti.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt istasyonlarında kesinlikle tüp dolumu yapılmaması gerektiğini belirterek, "Bu konuda caydırıcı cezalar uyguluyoruz ve ciddi oranda üstesinden geldiğimizi düşünüyorum, fakat gelemezsek ileride lisanslarla ilgili yaptırımlar bile uygulayabiliriz." dedi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, akaryakıt istasyonlarında tüp dolumu yapılmasının güvenlik açısından ciddi tehlikeler oluşturduğunu dile getirdi. 

Akaryakıt istasyonlarındaki tüp dolumunun herhangi bir topraklama yapılmadan ve güvenlik önlemi alınmadan gerçekleştirildiğine dikkati çeken Yılmaz, "Ufak bir kıvılcımın hangi boyutlara ulaşabileceğini düşünmek bile istemiyorum. Dolayısıyla, özellikle tüketicilerin dikkat etmesi gerekiyor. Birkaç litre tüp için canlarını tehlikeye atıyorlar. İstasyonlar da hem kendi güvenlikleri hem de alacakları cezadan dolayı, ekonomik durumlarını gözeterek bu işlemin yapılmaması gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

Yılmaz, söz konusu uygulamalara oldukça caydırıcı cezalar verildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"EPDK olarak bunun üstesinden gelmek için her türlü düzenleme ve gayreti gösteriyoruz. Burada verdiğimiz cezalardan kesinlikle taviz yok, bizim için öncelik güvenlik. Verilen cezalar oldukça caydırıcı. Ben bu konunun üstesinden ciddi oranda geldiğimizi düşünüyorum, ama gelemezsek daha farklı şekilde cezalar da düşünebiliriz. Sorunun üstesinden gelemezsek, ileride lisanslarla ilgili yaptırımlar bile uygulayabiliriz."

Halen, akaryakıt istasyonlarında tüp dolumu yapıldığının belirlenmesi durumunda 442 bin 596 lira ceza uygulanıyor.

Bu haber 2922 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.