Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev’den açıklama

Güncelleme :03.08.2016

Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, Petkim olarak bu memleket için çalışmaya devam edeceğiz ve hükümetimizle tam işbirliği içerisinde sürecin sonuçlandırılması için gereğini yapacağız dedi.
 

Çeşitli medya organlarında şirketimiz Petkim Petrokimya Holding AŞ'nin Aliağa yerleşkesinde soruşturma düzenlendiğine ilişkin haberler yer almaktadır. Bilinmesini isteriz ki bu gelişmelerin, Şirketimizin faaliyetlerine herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Yılın 365 günü bir an bile durmaksızın Türkiye için üretim sorumluluğu bilinci ile çalışan Petkim, faaliyetlerini olağan  şekilde devam ettirmektedir.
Türkiye'de borsaya ilk kote olan şirketlerden olan Petkim'in 2016 yılı itibarı ile piyasa değeri 2,2 milyar dolardır. 60'a yakın farklı türden hammadde ürünü üreten Petkim, Ege Bölgesi'nin en büyük ihracatçısı unvanı ile 50'den fazla ülkeye ihracat yapmaktadır. Petkim'in ürünleri Türkiye'de 6 bin KOBİ tarafından kullanılmaktadır. 50 yılı aşkın süredir Türkiye için üretim yapmakta olan Petkim, doğrudan ve dolaylı olarak da 150 bin kişiye istihdam sağlamaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti hükümetine, ekonomisine ve istikrarına güvenimiz tamdır. Yaşanan süreçte, Türkiye'nin özel ve kamu sektöründeki pek çok kurum ve kuruluşunda yürütülen inceleme süreci kapsamında gerçekleştirilen bu ziyarette yönetim olarak emniyet güçlerine her türlü yardımı gösteriyoruz. Biz Petkim olarak bu memleket için çalışmaya devam edeceğiz ve hükümetimizle tam işbirliği içerisinde sürecin sonuçlandırılması için gereğini yapacağız.
Kamuoyuna saygıyla duyururuz.
 

 

Bu haber 4146 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.