Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Tekno Ray Solar güneş enerji santralleri kurulumlarına hız kesmeden devam ediyor

Güncelleme :09.08.2016

Toplam 22,5 MW kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük güneş enerji santralini devreye alan Tekno Ray Solar, Konya’da yeni bir yatırıma daha imza atıyor. Toplamda 8,4 MW kapasiteli Konya Altınekin Güneş Enerjisi Santralinin kurulumu, tüm hızıyla devam ediyor.

 

Konya Kızören’de toplamda 22,5 MW kapasiteli Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santralini devreye aldıktan sonra, Fotovoltaik Enerji sektöründeki liderliği tescillenen Tekno Ray Solar,  2016 yılı içerisinde kurmayı planladığı 90 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali projelerinden biri olan ve Konya’da bulunan toplamda 156.400 m2’lik alana sahip Altınekin GES’ in kurulumuna Haziran ayı itibariyle başladı.

Kurmuş olduğu santrallerin tamamında anahtar teslimi proje anlayışını benimseyen Tekno Ray Solar; altyapı çalışmalarında, dizayn kurgusu, saha kurulumundan, proje izin aşamaları ve uzaktan izleme sistemine kadar tüm  süreçleri  uzman kadrosuyla birlikte yürütüyor.

Türkiye standartlarına uygun şeklide özel olarak tasarlanan ve tüm santrallerde verimliliği artıran uzaktan izleme sistemi ile üretim değerlerine anlık ulaşabilme imkânı sağlayacak olan Altınekin Güneş Enerjisi Santrali’nin, yılda 14.200.000 kWh elektrik üretmesini öngörülüyor.  En kaliteli santraller, en iyi ürünler ve en verimli tasarım stratejisiyle Tekno Ray Solar tarafından yapılandırılan ve direkt şebekeye bağlı olarak kurulması planlanan santral, ürettiği elektriğin tamamının satışını gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Altınekin Güneş Enerjisi Santrali devreye alındıktan sonra yıllık ortalama 21.000’in üzerinde ağacın kurtarılmasını ve ortalama 9.000 ton CO2 salınımının engellenmesini sağlayacak.

 

Bu haber 5015 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.