Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Petrolün dünya enerji tüketimindeki payı azalacak

Güncelleme :08.11.2016

Dünya enerji tüketiminde petrolün payının 2040'a kadar yüzde 27'ye gerilemesi, doğalgazın payının ise yüzde 24'e yükselmesi öngörülüyor.

 

Rusya Federasyonu'na bağlı analiz merkezi tarafından yayınlanan "Rusya ve Küresel Enerji Piyasalarına Dair Öngörüler" başlıklı rapora göre, dünya enerji tüketiminde petrolün payının önümüzdeki yıllarda azalması, doğalgazın payının ise yükselmesi bekleniyor.

Rapora göre, petrolün, dünya enerji tüketiminde geçen yıl itibariyle yüzde 31 olan payının, 2040'a kadar yüzde 27'ye düşmesi bekleniyor. Doğalgazın geçen yıl itibarıyla yüzde 22 seviyesinde olan payının da 2040'a kadar yüzde 24'e yükselmesi öngörülüyor.

Nükleer enerjinin tüketimdeki payının yine 2040'a kadar yüzde 6'ya çıkacağının belirtildiği raporda, hidroelektriğin payının yüzde 3'e ve biyokütle enerjisinin payının da yüzde 11'e yükseleceği tahmin ediliyor. Kömürün dünya enerji tüketimindeki payının ise yüzde 28'den yüzde 25'e düşeceği öngörülüyor.

Raporda, ayrıca Asya ve Afrika kıtalarındaki enerji tüketiminin 2040'a kadar büyük bir hızla artacağı, Çin ve Hindistan'ın da bu süreçte küresel enerji tüketiminde lider konumda olacağı kaydediliyor.

Bu haber 3300 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.