Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Zorlu Enerji, Kızıldere III jeotermal santralinin ilk fazını devreye aldı

Güncelleme :23.08.2017

Zorlu Enerji, Kızıldere III projesinin 99,5 MW kurulu güce sahip ilk ünitesini 320 Milyon Dolar yatırımla tamamladı. Denizli’nin Sarayköy ilçesinde hayata geçen projede ticari elektrik satışına başlandı.

 

Türkiye’nin yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde ekonomiye kazandıran Zorlu Enerji, Türkiye’deki dördüncü jeotermal enerji projesi olan Kızıldere III santralinin ilk ünitesini devreye aldı. Denizli’nin Sarayköy ilçesinde kurulumuna geçtiğimiz yıl itibarıyla başlanan santralin sisteme kabulü Enerji Bakanlığı tarafından gerçekleşti. 99,5 MW kurulu güce sahip ilk ünitenin ticari elektrik satışı başladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, “Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda sürdürülebilirliği öncelikleri arasına yerleştiren bir Grup olarak, Türkiye’ye örnek olabilecek yenilenebilir enerji projelerinden birini daha hayata geçirmiş olmaktan kıvanç duyuyoruz. 320 Milyon Dolar yatırımla ilk ünitesini tamamladığımız Kızıldere III jeotermal santralimiz, toplam 99,5 MW kurulu gücü ile yılda 720 milyon KW/saat elektrik üretecek. Önümüzdeki yıl tamamlamayı planladığımız Kızıldere III santral projemiz sahip olacağı toplam 165 MW kurulu güç ile Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali olacak” dedi.

Ak, Kızıldere III projesi ile toplam portföylerindeki yenilenebilir enerji kurulu gücünü yüzde 56,6’ya, Türkiye’de ise 75,3’e, çıkardıklarını belirtti.

 

 

Bu haber 3634 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.