Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Enerjisa Enerji AŞ halka arz için SPK'ya başvurdu

Güncelleme :15.11.2017

Enerjisa'nın elektrik dağıtım ve satış birimi Enerjisa Enerji AŞ'nin halka arz için Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurduğu bildirildi.  
 

Enerjisa  Enerji AŞ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şirketin halka arzına yönelik taslak izahnamenin SPK’nın  onayına sunulduğu belirtildi.


İzahnameye göre, halka arz öncesinde Sabancı Holding, şirket sermayesinin yüzde 50'sini ve E.ON'un yüzde yüz iştiraki DD Turkey şirketi de kalan yüzde 50'lik hisseyi elinde bulunduruyor.


Halka arz edilen payların tamamının satılması durumunda, Sabancı Holding yüzde 41, DD Turkey de yüzde 41 oranında pay ve oy haklarını doğrudan ellerinde bulundurmaya devam edecek. Ek satış kapsamında satışa sunulan payların tamamının satıldığı varsayıldığında, Sabancı Holding ve E.ON yüzde 40'ar paya sahip olacak.

Bu haber 3085 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.