Haber Ekonomi


Haberler > Lojistik Başlıkları

Logitrans 2017; Lojistikte Türkiye pazarına ilgi güçlü biçimde devam ediyor

Güncelleme :22.11.2017

logitrans 2017’nin öne çıkan konuları, Lojistik 4.0 ve Yeni İpekyolu oldu. Lojistikte stratejik konumuyla öne çıkan Türkiye, Yeni İpekyolu’nun merkez üssü olma potansiyelini de gösterdi.


•      Türkiye, Avrasya’da iş yapmak için önemli bir üs  
•      Dijitalleşme ve Çin’in İpekyolu girişimi yeni fırsatlar doğuruyor
•      150 katılımcı, 13.700 ziyaretçi  
 
 15-17 Kasım tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen logitrans 2017, 150 katılımcısı ve 13 bin 700 ziyaretçisiyle; bir kez daha Avrasya bölgesinin lojistik, telematik ve taşımacılık alanlarındaki lider fuarı olma unvanını korudu. logitrans 2017’nin öne çıkan konuları, Lojistik 4.0 ve Yeni İpekyolu oldu. Avrasya bölgesinden gelen katılımcılar ürün ve hizmetlerini sergilerken Almanya, Avusturya ve Fransa ise ülke pavyonları ile fuara katıldı.


Fuarı düzenleyen Messe München Yönetim Kurulu Üyesi Gerhard Gerritzen, logitrans 2017 ile ilgili değerlendirmesinde; “Türkiye lojistik pazarı; şeffaflık ve yüksek standartlar arayan  uluslararası taleplere adapte oluyor” dedi. Şirketin Türk ortağı EKO Fuarcılık İdari Direktörü İlker Altun ise, “Bölge, Yeni İpekyolu’nun merkez üssü olarak olağanüstü bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli tam olarak kullanmak için bu güzergahtaki tüm ülkelerin ihtiyaçları ve uluslararası piyasa standartlarını karşılaması gerekir” diye konuştu.  
 
Firmalara ve uzmanlara göre ‘fırsatlarla dolu bir pazar!’


Türkiye başlı başına büyük bir pazar olmasının yanısıra, kıtalar arasındaki kesin faktör olarak bölgede stratejik bir merkez konumunda. Bu nedenle logitrans  katılımcılarının çoğu, siyasetten bağımsız olarak bu potansiyele odaklanıyor. Türkiye’deki mevcut ekonomik büyüme bir yandan ithalat ve ihracat pazarını canlandırırken diğer yandan lojistik hizmetlere olan talebi de arttırıyor. Dijitalleşme ve Yeni İpekyolu girişimleri bu gelişimin çekirdek unsurları olarak dikkat çekiyor. Lojistik 4.0’a doğru ekonomik dönüşümün, hem köklü şirketler hem de pazarın yeni oyuncuları için yeni fırsatlar sunması bekleniyor. .


Bu yıl, çok sayıda IT uzmanının, bilgi ve ilham almak için logitrans’a katıldığı gözlendi. Tahmini bir trilyon Euro’luk yatırım hacmi ile Çin’in mega Yeni İpekyolu projesi tüm bölgeye bir refah beklentisi yayarken,   bu durum logitrans 2017’ye de yansıdı.  
Fuar katılımcılarından KTZE Khorgos Gateway Ticari Direktörü Nurlan Toganbayev, “Yeni İpekyolu’nun gelişimi dahilinde partnerler arıyoruz. Türkiye, Tek Kuşak Tek Yol (OBOR) girişiminin önemli bir merkezi olduğu için bu partnerleri burada bulabilir ve hizmetlerimizi tanıtabiliriz” şeklinde yorum yaptı. Turkish Cargo Tanıtım ve Reklam Müdürü Ayşe Altan da, “Türkiye’nin lojistikte coğrafi olarak dünyanın merkezindeki konumu ve 4 saatlik uçuş mesafesinde dünya GDP’sinin neredeyse % 40’ına ulaşabilmesi, ülkemizdeki bu tip etkinliklerin düzenlenmesini ve sektörel olarak desteklenmesini daha anlamlı kılıyor” dedi.
 
Fuara ilgi ve talep gücünü koruyor


24 ülkeden 150 katılımcı ve 50’den fazla ülkeden 13.700 ziyaretçi, bölgeye olan güçlü ekonomik ilginin de kanıtı durumunda. logitrans, profilini sürekli güçlendirirken, fuar boyunca düzenlenen ve gündeme ilişkin konuların ele alındığı konferans programları; fuarın firmalar, profesyoneller ve genel ziyaretçiler için bir bilgi üssü olma rolünü de güçlendiriyor.
 
12. Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı, 14-16 Kasım 2018 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek. 

Bu haber 6152 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.