Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

300 bin fidan TANAP ve Orman Genel Müdürlüğü iş birliğiyle büyüyecek

Güncelleme :13.12.2017

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile Orman Genel Müdürlüğü (OGM) arasında boru hattı güzergahı üzerinde yer alan 6 ilin ağaçlandırılması için protokol imzalandı. Orman ve yeşil dokunun geliştirilmesi ile doğal sistemin devamlılığının sağlanmasına katkı sağlamak için imzalanan protokol kapsamında ilk dikim, Çanakkale’de TANAP ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla yapılan etkinlikte 50 bin fidanın dikilmesiyle gerçekleştirildi
 

Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan çıkarılan doğal gazı, Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), geçtiği güzergah boyunca ekonomik ve sosyal kalkınma ile doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) kapsamındaki projelerine bir yenisini ekledi.

TANAP ve T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) arasında Kasım 2017’de imzalanan ‘Ağaçlandırma İş Birliği Protokolü’ çerçevesinde, TANAP’ın güzergahında yer alan Çanakkale, Kütahya, Bursa, Erzurum, Sivas ve Yozgat’ta ağaçlandırma çalışmaları yapılacak. TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) kapsamında finanse edilen, OGM tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında projenin ilk ayağı Çanakkale’nin Biga ilçesinde hayata geçirildi. 12 Aralık’ta TANAP ve Orman Bölge Müdürlüğü’nün katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte 50 bin fidan dikildi.

Türkiye’nin, ormanlarının ve yeşil dokusunun geliştirilmesi ile orman varlığının devamlılığının sağlanmasına katkıda bulunmayı amaçlayan 3 milyon lira hacmindeki iş birliği kapsamında 6 ilde 50 bin olmak üzere 300 bin fidan dikimi gerçekleştirilecek. 12 ayda tamamlanması planlanan ve toplam 300 bin adet fidanın dikimi ile fidanların bakımı ve korunmasını hedefleyen projenin, Biga’da gerçekleştirilen dikimle beraber Kütahya ve Bursa’da 2017 yılı içerisinde, Erzurum, Sivas ve Yozgat illerinde ise iklim şartları nedeniyle 2018 baharında tamamlanması öngörülüyor.

Projeye ilişkin konuşan TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, TANAP inşaatının başladığı günden bu yana sosyal çevre ve doğaya duyarlı bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti. Düzyol, “Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları ile sürdürülebilir, bölge halkının ihtiyaçlarına cevap verebilecek projeler gerçekleştirmeyi hedefleyerek 2015’ten bu yana faaliyetlerimize devam ediyoruz. OGM’yle yaptığımız bu iş birliğiyle doğaya katkı sağlamak adına katma değeri yüksek bir projeyle hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz. Bu protokol kapsamında belirlenen 6 ilimize 300 bin ağaç kazandıracağımız için mutluyuz” dedi.

Bu haber 3811 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.