Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Alpet’in hedefi 2018 yılında istasyon sayısını 450’ye çıkarmak

Güncelleme :09.01.2018

Son 5 yılda dengeli büyüme stratejisiyle bayi sayısını 400’ün üzerine çıkaran Alpet, 2018 yılında satış rakamlarında yüzde 10, akaryakıt dışı satışlarda ise yüzde 30 büyüme planlıyor. Hedef 30’dan fazla sektörü olumlu etkileyen akaryakıt sektörünün öncüsü olabilmek.
 

Türkiye’nin öncü kuruluşlarından Altınbaş Holding’in Türkiye ve KKTC akaryakıt dağıtımı alanında faaliyet gösteren iştiraki Altınbaş Petrol (Alpet) 2017 değerlendirmelerini ve akaryakıt sektörüyle ilgili 2018 öngörülerini paylaştı.
20. faaliyet yılını dolduran ve Türkiye’nin en yüksek depolama kapasitesine sahip akaryakıt dağıtım şirketlerinden biri olan Alpet; 5 yıldır sergilediği yıllık yüzde 7 büyüme oranıyla ülke ekonomisinin lokomotifi olan akaryakıt sektörünün güçlü markalarından biri olmayı başardı.
 

Akaryakıt dışı satışların önemi arttı


2017’de Türkiye ekonomisinin büyümesine paralel olarak gelişimini sürdüren Alpet, toplamda 45 yeni bayi ile gücüne güç kattı. Bölgesel güç olma vizyonuyla hareket eden milli petrol markası Alpet’in CEO’su Ali Murat Yeşilyurt “Akaryakıt sektöründe 100’den fazla dağıtım şirketi, yaklaşık 13.000 bayi bulunuyor ve yaklaşık olarak 150.000 kişiye doğrudan istihdam sağlanıyor. Alpet olarak bu geniş ve güçlü ekosistemin içerisinde pazar payımızı artırarak ve istasyon ağımızı genişleterek yolumuza devam edeceğiz” dedi.


Yeşilyurt sözlerine şöyle devam etti. “2017 yılında ciromuzda gerçekleşen büyümede, 2017 yılında kurulan ve market cirolarını artırmaya yönelik projeler geliştiren akaryakıt dışı satışlar bölümünün de önemli katkısı oldu. Sektörümüzde artık akaryakıt dışı satışların öneminin çok daha fazla olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 2018 yılında da özellikle akaryakıt dışı satışlarda yenilikçi ve fark yaratan çalışmalarımızla tüketicilerin tercihi olmak istiyoruz.”
 

2018’de büyüme bekleniyor


Altınbaş Holding’ten aldığı birikim ve güçle istasyon ağını 2018 yılında daha da genişletmeyi hedefleyen yüzde yüz yerli sermayeli Alpet, Türkiye’nin tüm bölgelerine etkin bir biçimde yayılarak bölgesel güç konumuna gelmeyi amaçlıyor. Akaryakıt dağıtım sektöründe satışların yaklaşık yüzde 50’sinin uluslararası yatırımcılar tarafından gerçekleştiğini vurgulayan Ali Murat Yeşilyurt, kendilerine yerli ve milli bir marka olarak daha çok sorumluluk düştüğünü söylüyor.  


Akaryakıt dağıtım sektörü yıllardır düzenli büyüme kaydettiğini not eden Yeşilyurt “Sektörümüz ülke ekonomimiz için lokomotif işlevi görüyor ve ekonomimizdeki büyüme eğiliminin 2018’de de süreceğine inanıyorum. Alpet olarak biz de 2018’e dengeli bir büyüme hedefiyle giriyoruz. 2017’de Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’deki faaliyetlerimizde 20. yaşımızı doldurduk. Bu tecrübeyle ve özgüvenle daha güçlü adımlar atmayı hedefliyoruz” dedi.


2017’yi 700.000 m3 (700.000.000 LT) satış ile kapatmayı planlayan Alpet’in Türkiye’deki akaryakıt istasyon ağı 400’ü geçti.  Alpet 2018’e ise 450 istasyon hedefi ile ve satış rakamlarında yüzde 10, akaryakıt dışı satışlarda ise yüzde 30 büyüme hedefi ile giriyor.

 

Bu haber 3535 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.