Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Petrolde kısıntı 2019'a uzatılmalı

Güncelleme :24.03.2018

 Suudi Arabistan, petrol üreticilerinin üretim kısıntısını 2019'a uzatmasını bekliyor.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el Falih, küresel petrol stoklarını istenilen seviyelere düşürmek için OPEC ve Rusya öncülüğünde geçen yıl başlatılan üretim kısıntılarının 2019'a uzatılmasının beklendiğini söyledi.

Falih, OPEC üyelerinin, 2019 yılında da Rusya ve OPEC dışındaki diğer petrol üreticisi ülkelerle arz kesintisi konusunda birlikte çalışmaya devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Falih, Washington'da Reuters'la yaptığı söyleşide, "Biz stokları normal saydığımız seviyeye getirmeden önce daha hâlâ zamanımızın olduğundan kesinlikle eminiz ve bunu yıl ortasında Viyana'da buluştuğumuzda ifade edeceğiz" dedi.

Falih, daha önce OPEC'in üretim kesintisi anlaşmasını gereğinden erken sona erdirmektense, petrol piyasasındaki arzı hafif kısmanın daha iyi olacağını söylemişti.

Petrol üreticileri, Haziran ayında işbirliğinin devamını görüşmek üzere Viyana'da toplanacaklar.

OPEC üyesi ve OPEC dışı petrol üreticileri, Ocak 2017'de petrol üretimini günde 1.8 milyon varil azaltmak ve arz fazlasını sona erdirmek için üretim kısıntısı anlaşması imzalamışlardı. Üretim kesintileri petrol fiyatlarının varil başına yaklaşık 65 dolar seviyesine yükselmesini destekledi. 

Öte yandan küresel petrol stoklarını beş yıllık ortalamalara indirme çabalarına öncülük eden Suudi Arabistan ve Rusya, ABD'deki kaya petrolü üretimindeki hızlı artışla canlanan fazla arza son vermeye çalışıyorlar.

Bugün ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı varil başına 64.30 doları, Brent ham petrolü ise 68.91 doları gördü.

Bu haber 2990 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.