Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

9 ilde Tabii Kaynaklar ve Yenilenebilir Enerji liseleri açılacak

Güncelleme :17.05.2018

9 ilde 10 adet Tabii Kaynaklar ve Yenilenebilir Enerji lisesi açılması kararlaştırıldı.
 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerji alanındaki nitelikli personel açığını gidermek için yeni bir proje başlattı. “Milli Enerji Eğitim Hamlesi" kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol ile 9 ilde 10 adet Tabii Kaynaklar ve Yenilenebilir Enerji lisesi açılması kararlaştırıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji sektöründe donanımlı ve nitelikli insan kaynağının önemini vurgulayarak, "Meslek lisesi sadece bir okul meselesi değil, bunun ötesinde kalkınma meselesi. Amacımız, bilimsel ve teknolojik bilgiyi pratik alana taşıyarak enerjide teknoloji üretiminde yetkinliğimizi artırmak” dedi.
İmza töreninde konuşan Bakan Albayrak, enerji sektöründe donanımlı ve nitelikli insan kaynağının önemini vurgulayarak, "Milli enerji ve maden politikası Türkiye'nin gelecek hedefleriyle uyumlu şekilde hazırlandı. Bu hedeflerin gerçekleşmesi için kalifiye, yetişmiş ve nitelikli insan kaynağının oluşturulması da gerekiyor" dedi.

Albayrak, enerjide başlıca hedefin yerli üretim ve teknolojinin geliştirilmesi olduğunu dile getirdi.
 

10 enerji lisesi


Protokolü imzalanan projeye ilişkin bilgi veren Albayrak, "Bu hiçbir maddi yatırımla ölçülemeyecek bir yatırım. 16 derslikli 10 okulun yapımı gerçekleşecek. Bunlardan 3'ü yenilenebilir enerji lisesi, diğer 7'si tabii kaynaklar lisesi olacak. İstanbul, Hatay, Trabzon, Zonguldak, Kütahya, Artvin, Kahramanmaraş, Balıkesir ve Sivas'ın da yer aldığı illerimizde atölye, laboratuvar, pansiyon ve kapalı spor salonlarıyla tam donanımlı liseler kurulacak. Bu okullarımız hem enerji teknolojilerinin geliştirilmesi hem de rezerv madenciliği anlamında çok önemli bir rol ifa edecek" diye konuştu.


Meslek lisesi kalkınma meselesi


Meslek lisesi sayısının artırılması gerektiğine dikkat çeken Albayrak, şunları kaydetti:
"Meslek lisesi sadece bir okul meselesi değil, bunun ötesinde kalkınma meselesi. Amacımız, bilimsel ve teknolojik bilgiyi pratik alana taşıyarak enerjide teknoloji üretiminde yetkinliğimizi artırmak” dedi.


5 bin öğretmen mülakatı haziranda


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl 25 bin öğretmenin eğitim ailesiyle buluşacağını belirterek, Haziran ayında 5 bin adayın mülakatının yapılacağını kaydetti.

 

Bu haber 3176 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
EDEDER Enerjinin Geleceği ve Depolama Kongresi’nde ‘Bölgenin Batarya Üssü: Türkiye’ Hedefi Masaya Yatırılacak... 26.11.2025
Bakan Bayraktar, yeni enerji kaynaklarının potansiyelini değerlendiriyoruz... 26.11.2025
İmsan Group’tan Mersin’e 5 Prestijli Ödül Birden!... 26.11.2025
Samsung Split Isı Pompası ile yaz-kış bütçenizi koruyun ... 26.11.2025
Schneider Electric EcoStruxure ADMS ve Inavitas’tan Başkent EDAŞ’a Şebeke Yönetim Hizmeti... 26.11.2025
600 km menzil: Renault Trucks elektrikli uzun yol çekicilerini tanıttı... 26.11.2025
SOCAR Türkiye'nin “Project Finance” kitabının tanıtımı SOCAR'ın Bakü Yüksek Petrol Okulu'nda gerçekleşti... 26.11.2025
CK Enerji Çamlıbel Elektrik’ten sektörde bir ilk: Tarımın Enerjisi Raporu... 26.11.2025
Elektrik şebeke modernizasyonuna 6 milyar dolar ... 26.11.2025
Darphane ve TP Türkiye’ye Contact Center World’dan iki ödül... 26.11.2025
Yalıtım, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik için en etkili yatırım... 26.11.2025
SEDAŞ, Yol ve Çevre Güvenliğini Artıran Aydınlatma Çalışmalarını Sürdürüyor... 26.11.2025
Kronos Enerji, Odoo ERP ile Dijital Dönüşüm Sürecinde Yeni Bir Adım Atıyor... 26.11.2025
Ecogreen Enerji, YEKA GES yarışmalarında 50 megavat kapasiteli Bolu GES projesini kazandı... 26.11.2025
ASİS Otomasyon 25. Yılını Görkemli Bir Gala Gecesiyle Kutladı... 26.11.2025
DHL Express, Dünyanın En İyi İşverenleri Arasında Yer Aldı... 26.11.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.