Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Lukoil’in CEO’su Vagit Alekperov: “Petrol üretim kısıtlama anlaşması gevşetilmeli

Güncelleme :27.05.2018

 Rusya’nın petrol devi Lukoil’in CEO’su Vagit Alekperov, yaptığı açıklama ile OPEC’te yapılan petrol üretiminin kısıtlanmasına dair anlaşmanın gevşetilmesini istedi.

Alekperov, yaptığı açıklama ile hedeflere ulaşıldığını ve petrol piyasalarında gereken dengenin sağlandığını belirtti. Anlaşmanın ihlâl edilmesine de gerek duymadığını belirten CEO, piyasanın şekillenebilmesi için kotaların esnek bir duruma getirilmesi gerektiğini ifade etti.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nda yaptığı açıklama ile Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) tarafından alınan petrol üretimi kısıtlanmasının yararlı olduğunu beyan eden Vagit Alekperov, anlaşmanın da hedefe varıldığı için artık esnetilmesi gerektiğini savundu. Bu noktada Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) de İran ile olan nükleer anlaşmadan çekildiğini ve ortada yeni sorunların doğruğunu belirten CEO, bir an önce çözüm arayışına gidilmesinin gerekliliğini ifade etti.

Bu haber 3789 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.