Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Afrika Enerji Forumu’nda Aksa Jeneratör Rüzgarı

Güncelleme :21.06.2018

Küresel çapta ilk 5 firma arasında yer alan Türkiye’nin global markası Aksa Jeneratör, 20.’si düzenlenen Afrika Enerji Forumu’nda yerini aldı
   

Bugün 3 kıtadaki üretimiyle 160 ülkeye ihracat gerçekleştiren Aksa Jeneratör, son 20 yılda Afrika kıtasında enerji alanında atılan adımların gündeme alındığı Afrika Enerji Forumu’ nda yerini aldı. Üretiminin yüzde 50’den fazlasını ihraç ederek Asya, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Amerika’daki 14 ofisiyle faaliyet gösteren Aksa, destek verdiği fuarlar ve forumlarla Afrika kıtasında da bayrağını dalgalandırıyor.

Doğu Afrika’nın ada ülkesi Mauritus’da 19-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen forumda Afrika’da enerji, altyapı ve sanayi alanında yatırım yapan iş dünyası ve hükümet temsilcileri ile bir araya geldi. Foruma konuşmacı olarak katılan Aksa Yurtdışı Satışlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Doğan Sarıgül; Türkiye ve Afrika coğrafyası arasında tarihsel yakınlık, artan ticaret hacmi ve potansiyel fırsatlar ile ilgili panelistlere bilgi verdi.

“Afrika’daki ticari hacmimiz artacak”
Etkinlikle ilgili konuşan Aksa Jeneratör Ceo’su Alper Peker dünyanın parlayan yıldızı Afrika kıtasında 2000’li yıllardan günümüze kadar sektörde artış gösteren ticari hacmiyle hizmet vermekten ve karşılığında gördükleri yakınlıktan mutlu olduklarını dile getirdi. Peker; “Afrika kıtası bizim için büyük önem taşıyor. Özellikle 2010 yılında kabul edilen ‘Afrika Strateji Belgesi’ nin hayata geçmesiyle yapılan ticaret 15 yılda 4 katına çıktı ve 2017 yılının sonunda 20,6 milyar dolara yükselerek Türk şirketlerin Afrika’daki varlığı artmaya başladı. Afrika’daki ticari hacmimiz gün geçtikçe artacak” dedi. Alper Peker, Aksa Jeneratör olarak Afrika’nın enerji sektöründe daha uzun yıllar yer almak istediklerini de sözlerine ekledi.

 

 

Bu haber 4445 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın En Büyük Enerji Depolama Projesinde İlk Etap Tamamlandı... 08.10.2025
5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek... 08.10.2025
PÜİS’’in 22. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi... 08.10.2025
Koç Topluluğu’nun İklim Teknolojileri Hızlandırma Programı’na Başvurular Başladı... 08.10.2025
Enerjisa Üretim ve vgbe energy’den Hidroelektrikte Dijitalleşme Zirvesi... 08.10.2025
Cengiz Enerji Özbekistan’daki yeni santralinin finansman kapanışını tamamladı... 08.10.2025
Borsan Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sektörünün Türkiye’deki En Önemli Buluşmasında Yerini Aldı... 08.10.2025
TREDER; Knorr-Bremse, Mobilite, LID işbirliğiyle Adana’da eğitim verdi... 08.10.2025
EIF 2025’e Enerji Sektörü Karar Vericilerinden Yoğun Katılım ... 08.10.2025
Siemens’ten Megawatt Çağı İçin Yeni Nesil Elektrikli Araç Şarj Sistemi SICHARGE FLEX... 08.10.2025
Aksa Enerji’nin 2026 yılında 10 Yeni Santrali 975 MW ile Ticari Faaliyete Geçiyor ... 08.10.2025
EPDK, LPG piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti... 08.10.2025
YEO Teknoloji ve ABD merkezli ECC Global’den yenilenebilir enerjide EPC-F çözümü için güç birliği... 08.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.