Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Enerjisa Enerji Kadın İstihdamı ile ‘Örnek Şirket’ Oldu

Güncelleme :18.03.2019

Bu yıl ikinci kez gerçekleşen ve enerji sektöründe kadın istihdamı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan ödül töreni siyaset, iş, sanat, spor ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirdi.
 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen "Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar" programı kapsamında ödüller sahiplerini buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un katılımıyla gerçekleşen törende Enerjisa Enerji, kadın istihdamı alanındaki değerlendirmeye göre “Örnek Şirket” ödülünün sahibi oldu.


Bu yıl ikinci kez gerçekleşen ve enerji sektöründe kadın istihdamı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan ödül töreni siyaset, iş, sanat, spor ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirdi.


Sürdürülebilir büyüme için kadının aktif katılımı şart


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından kadın istihdamı alanındaki değerlendirmeyle  “Örnek Şirket” ödülüne layık görülen Enerjisa Enerji CEO’su Ziya Erdem; “Kadın istihdamının sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınmada büyük bir öneme sahip olduğuna inanıyorum. Kadınların etkin olarak yer almadığı bir ekonomiden sağlıklı ve verimli bir büyüme de beklenemez. Türkiye’de kadın istihdamının artması, kadınların güçlenmesi aynı zamanda ailelerin de güçlenmesi anlamına gelir ki bu da ekonomik ve sosyal kalkınmayı da beraberinde getirir. Bu anlamda kendi sektörümüz adına bakanlığımızın iki yıldır hayata geçirdiği "Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar" programını çok kıymetli buluyorum. Enerji sektöründe kadınların aktif katılımını sağlamak istihdamları konusuna dikkat çekmek adına çok anlamlı bir çalışma. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza layık gördükleri  “Örnek Şirket” ödülü için bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.


Enerjisa Enerji olarak bizler de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek sektörümüzde kadın çalışan sayısını artırmayı ve kadınları hem yönetim seviyesinde hem de organizasyonun her kademesinde desteklemeyi iş önceliklerimiz arasında çok önemli bir konu olarak görüyoruz. Bu kapsamda Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) imzaladık. Bu prensipleri şirketimizde uygulayarak kadınların iş hayatındaki konumlarını güçlendirmeye ve onları cesaretlendirmeye devam ediyoruz. Kurum olarak her kademede kadın çalışan oranının artmasını destekliyor kadın çalışan oranının artmasının şirketimizin performansına olumlu katkı sağladığını düşünüyorum. Enerji sektöründen bağımsız olarak tüm sektörlerde kadının mutlaka varlık göstermesi gerektiğini cinsiyet dengesinin sağlanmasını arzuluyorum.”
 

 

Bu haber 4868 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.