Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

OMV ve ADNOC arasında mutabakat anlaşmaları imzalandı

Güncelleme :26.03.2019

OMV ve ADNOC arasında yapılan anlaşmalar kapsamında petrokimya projelerindeki potansiyel fırsatların keşfinin yanı sıra OMV’nin ReOil® sürecinin geliştirilmesi amaçlıyor.
 

OMV ve Abu Dhabi Ulusal Petrol Şirketi (ADNOC), petrokimya sektöründeki işbirliğine yönelik yeni fırsatları keşfetmek için 2 mutabakat anlaşması imzaladı. Anlaşmaların imzalanması, Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Abu Dabi Prensi ve BAE Silahlı Kuvvetler Yüksek Komutan Yardımcısı Vekili Al Nahyan ve Avusturya Federal Bakanı Sebastian Kurz şahitliğinde gerçekleşti. Anlaşmalar, BAE Devlet Bakanı ve ADNOC Grup CEO'su Dr. Sultan Ahmed Al Jaber ve OMV CEO'su Dr. Rainer Seele tarafından imzalandı.

Anlaşmalardan biri, petrokimya projelerinde yeni fırsatların mevcut ortaklıklara potansiyel bir uzantısı olarak değerlendirilmesinin yanı sıra petrokimya operasyonları, rafineri -petrokimya entegrasyonu ve optimizasyonunda bilgi ve deneyim alışverişini içeren işbirliği de sağlayacak. Ayrıca iki şirket petrokimyasal pazarlama desteği için fırsatları da değerlendirecek.

İkinci anlaşma, OMV’nin patentli ReOil® süreci alanındaki potansiyel iş birliği fırsatlarını ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Bu yenilikçi süreçte kullanılmış plastiklerin sentetik ham maddeye dönüştürülerek petrokimya tesisleri için yakıt veya hammadde olarak kullanılıyor. OMV ReOil® projesi ile sürdürülebilir geleceğe de önemli bir katkı sağlanıyor. Bu konuda yapılan mutabakat kapsamında, BAE'deki ölçeklenebilir bir ReOil® tesisinin uygulanabilirliğini değerlendirecek ortak bir çalışma grubu kurulacak.
 
OMV CEO'su Rainer Seele yapılan anlaşmalara ilişkin olarak; “Bu anlaşmalar, ADNOC ile stratejik ortaklığa olan bağlılığımızın ve bu iş birliğine uzmanlık kazandırmaya, değer katmaya hazır olduğumuzun altını çiziyor. Bununla birlikte değer zincirini genişletme ve petrokimya işimizi daha da güçlendirme stratejimizi takip ediyor. Ve aynı zamanda ReOil sürecimizin döngüsel ekonomi kavramı ile CO2 azaltımına katkıda bulunuyoruz” dedi.

BAE Devlet Bakanı ve ADNOC Grup CEO'su Ahmed Al Jaber:
“Bu anlaşmalar, OMV ile tüm petrol ve doğalgaz değer zinciri boyunca uzun vadeli ortaklığımızı güçlendirecek. OMV, 2030 akıllı büyüme stratejimizin uygulanmasını hızlandırırken, petrokimya talebindeki küresel büyümeden büyük kazançlar elde etmemizi ve ham petrolün değerini arttırmamızı sağlayacak dünya çapında uzmanlık ve ileri teknoloji sunuyor. Bu, ADNOC’in alt akış portföyünü büyütme, Ruwais’i küresel bir rafineri ve petrokimya merkezi olarak kurma yolculuğumuza bir adım daha yaklaştırdı” dedi.

OMV ve ADNOC, upstream ve downstream alanlarında birçok işbirliği yapıyor. Bu işbirliklerine örnek olarak Nisan 2018'de OMV, iki SARB ve Umm Lulu petrol sahasında %20 hisse satın aldı.  Ve ayrıca Aralık 2018’de 40 yıllık bir dönem için Ghasha ekşi gaz ve yoğuşma sıvısı sahasında % 5 pay aldı. Öte yandan bu yılın Ocak ayında, OMV, dünyanın dördüncü en büyük rafinerisine sahip olan ADNOC Refining'in % 15 hissesini aldı.

 

Bu haber 4143 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.