Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

AKSA Jeneratör’den dünyada bir ilk!

Güncelleme :14.05.2019

Dünyanın en büyük 5 jeneratör üreticisi arasında yer alan ve Türkiye’deki jeneratör pazarının lideri olan Aksa Jeneratör, yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla enerji sektörüne katma değer sağlamaya devam ediyor. Aksa, Ar-Ge çalışmalarıyla CBE (Close Before Excitation) teknolojisini geliştirerek enerji kesintilerinde jeneratörün 8 saniyede devreye girmesini sağladı. Aksa’nın yeni teknolojisi İstanbul Havalimanı’na da kesintisiz enerji veriyor.
 

Türkiye’nin lider jeneratör markası Aksa Jeneratör, kesintisiz enerji için sunduğu ürün ve hizmetlerini sürekli yenileyerek enerji sektörüne ivme kazandırmaya devam ediyor. Firma son olarak geliştirdiği CBE (Close Before Excitation) teknolojisiyle enerji kesintilerinde jeneratörün devreye girme süresini 15 saniyeden 8 saniyeye düşürdü. Aksa Jeneratör’ün CBE ürünü özellikle hastanelerde maksimum 10 saniyelik kesintiye tahammül edebilen ameliyathane, yoğun bakım, radyoloji gibi bölümler açısından hayati önem taşıyor. CBE teknolojisinin hastanelerin yanı sıra havalimanları, demir çelik sektörü, data center’lar ve alışveriş merkezleri gibi enerji kesintisinin tolere edilmesinin ciddi riskler oluşturduğu alanlarda kullanıma sunulması hedefleniyor. Aksa Jeneratör CBE teknolojisini İstanbul Havalimanı’nda da kullanılarak kesintisiz enerji sağlamaya devam ediyor.

Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker konuyla ilgili şunları kaydetti: “Biz Aksa Jeneratör olarak yüzde 100 müşteri memnuniyeti hedefiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz; dolayısıyla ürünlerimizle ilgili bildirim almak için kullanıcılarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Bu sebeple müşterilerimizin taleplerini, satış sonrası hizmetlerimiz kapsamında alıyor ve onlardan gelen talepler doğrultusunda nasıl çözümler geliştirebileceğimiz noktasında planlamalar yapıyoruz. Jeneratörün devreye girme süresini kısaltmak için sektörde uzun yıllara varan deneyimlerimizden yola çıkarak bir dizi çalışma gerçekleştirdik. Ar-Ge faaliyetlerimiz kapsamında dünyada ilk kez jeneratörün devreye girme süresini 15 saniyeden 8 saniyeye indirmeyi başardık. Geliştirdiğimiz bu teknolojiyi tek bir ürünün yanı sıra çoklu jeneratör gruplarının senkronize olarak yükü besleme durumlarına da entegre edecek projeleri gerçekleştirecek bir duruma geldik. Örneğin 10 adet senkron jeneratörün normalde paralel hale geçerek yükü besleyebilme süresi yaklaşık 30-40 saniye arasıdır. Ancak biz CBE teknolojisi ile bu süreyi de 8-10 saniyeye kadar indirecek çözümleri müşterilerimize sunabiliyoruz” dedi.

Bu haber 4442 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.