Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

“Düşük kar marjları ve çevre bilinci yeni teknolojileri zorunlu kılıyor”

Güncelleme :03.08.2012

Nisan ayında TEKSER’de İstasyon Yönetim Sistemleri - Ürün Müdürlüğü görevine başlayan Uğur Çavdaro ile TEKSER ve yeni ürünleri hakkında konuştuk.
 

Franklin Fueling Systems’in INCON ürün ailesi hakkında bilgiler veren Uğur Çavdaro, akaryakıt ve LPG sektörlerinde daralan kar marjlarının ve yaygınlaşan çevre bilincinin, yeni teknolojileri kullanmayı zorunlu kıldığını söyledi.

 

Bize biraz kendinizden ve kariyerinizden bahseder misiniz?
Bu sektör ile tanışmam 1998 yılında SABEN firması ile oldu. Saben’de Proje Müdürlüğü ve Araştırma Geliştirme Müdürlüğü de dâhil birçok pozisyonda 10 yılı aşkın süre çalıştım. Bu süre içerisinde sektörün önde gelen petrol şirketlerine, içlerinde Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan birçok proje hazırladık. Son olarak kısa süreli bir ticari oluşumun içinde bulunduktan sonra geçtiğimiz Nisan ayında TEKSER ailesine katıldım.
Sorumlusu olduğunuz ürünler hakkında daha detaylı bilgi verir misiniz?
İstasyon yönetim sistemleri grubu;  tank ve pompa otomasyonlarının yanı sıra birçok yenilikçi ürün ve çözümün bir arada bulunduğu bir grup. Örnek vermek gerekir ise;
Franklin Fueling Systems’in önemli markalarından INCON ürün ailesi. Bu aile INCON Tank Otomasyon Sistemleri, ELLD AutoLearn (Electronic Line Leak Detection) Elektronik Hat Kaçak Algılama Sistemleri, SCM (Secondary Containment Monitoring) Çift Cidar Kaçak İzleme Sistemleri, VRM (Vapor Recovery Monitoring) Buhar Geri Dönüşüm İzleme Sistemlerinden oluşuyor.
Bu ürünleri diğerlerinden öne çıkaran özellikler nelerdir ?
Öncelikle bütün ürün ve çözümlerin modüler ve esnek mimariye sahip olduğunu belirtmek isterim. Tank Otomasyonu alan bir müşteri Elektronik Hat Kaçak Algılama Sistemi aldığı zaman,  bu ikisini entegre etmek problem olmamalı. Az önce bahsettiğim, sunduğumuz çözümlerin her biri birbirinden bağımsız çalıştığı gibi, hepsi aynı sistemin parçaları olarak da sorunsuz olarak çalışmaktadır.
Ayrıca sistemlere uzaktan erişebilmek ve anlık verileri görebilmek için ekstra bir yazılıma ihtiyaç duyulmamaktadır. Her bilgisayarda bulunan IExplorer  vb. herhangi bir internet tarayıcı sayesinde istediğiniz yerden ulaşıp bilgileri görebilirsiniz.
Son günlere adını sık duymaya başladığımız Elektronik Hat Kaçak Algılama Sistemleri tam olarak nedir?
ELLD (Electronic Line Leak Detection) sistemleri temelde, istasyondaki dalgıç pompaların üzerinde bulunan Mekanik Kaçak Detektörlerinin yerini almaya başlayan yeni nesil kaçak algılama teknolojisidir.
Mekanik kaçak detektörleri ilk tasarlandıklarında (40-50 yıl önce) ihtiyaçları karşılayabilecek güvenli ürünlerdi. Ancak gelişen teknoloji her alanda olduğu gibi akaryakıt istasyonları alanında da eski teknolojinin yerini almaya ve eksik yönlerini tamamlamayı başardı. Bütün bunların dışında gerek kar marjlarının düşüşü, gerekse çevre bilincinin geldiği noktada her damla yakıtın öneminin gittikçe arttığı düşünülürse eski teknoloji bir ürüne ne kadar güvenebilirsiniz? Ayrıca mekanik kaçak detektörlerine her 6 ayda bir periyodik bakım yapmanız gerektiği de göz önüne alınınca işin astarı yüzünden pahalıya gelmektedir.
Örneğin eski teknoloji olan mekanik kaçak detektörlerinin minimum kaçak algılama kapasitesi 11,356 Lt /saat iken bugün gelinen teknoloji sayesinde ELLD sistemlerinin minimum kaçak algılama kapasitesi 0,378 Lt/saat (%90 ‘ın üzerinde artmış hassasiyet) seviyelerine ulaşmıştır.
Sistemin öne çıkan farklarından biriside ürünün adında da yer alan AutoLearn teknolojisidir. Bu patentli teknoloji sistemin hem kurulum aşamasında hem de sahada çalışırken sorunsuz olmasını sağlamaktadır. Sistemin kurulumu ve operasyonu aşamasında sisteme herhangi bir parametre (hattın uzunluğu, boru çapı, boru tipi, vb.) girilmemektedir, çünkü sistem buna ihtiyaç duymamaktadır. Dolayısı ile bu parametreler girilmediği için sistemin hata yapma olasılığı da ortadan kalkmaktadır.   AutoLearn yani Otomatik Öğrenme teknolojisine sahip bu sistem, istasyonda bulunan her akaryakıt hattının kaçak karakteristiğini otomatik olarak öğrenerek çalışma sırasında %0 yanlış alarm üretmektedir. Ayrıca ekstra bir bakım yükü de getirmemektedir.
 

Bu haber 4676 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
İklim taahhütlerine rağmen, petrol ve gaz üreticileri yatırımlarını 4 katına çıkarmayı planlıyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Ford Otosan 2023'te Güçlü Değer Yaratma Vizyonuyla Öne Çıktı... 28.03.2024
Mersin Uluslararası Limanı 25 milyon TEU’nun üzerinde konteyner elleçleyerek yeni bir kilometre taşına ulaştı... 28.03.2024
Erman Ticari Araçlar, 600.aracını Azem Lojistik’e teslim etti ... 28.03.2024
Renault Trucks’ta Satış Sonrasına Yeni Atama... 28.03.2024
"Ulu Motor'un Devam Eden Elektrikli Araç Kampanyasıyla Hayalinizdeki Otomobile Hemen Kavuşun!"... 28.03.2024
Siemens, Elektrikli Araç Şarj Cihazı Portföyünü Genişletiyor... 28.03.2024
Türkiye elektrikli otomobil satışlarında AB'de ilk 5'i zorluyor... 28.03.2024
Türkiye'nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.