Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

TEMSA’nın elektrikli araçları İspanya’da toplu taşımayı dönüştürmeye hazırlanıyor

Güncelleme :26.01.2022

 TEMSA, elektrikli araç dönüşümlerinin hız kazandığı İspanya’da elektrikli otobüsü MD9 electriCITY’i tanıttı. İspanya’nın en büyük operatör şirketi olan ALSA öncülüğünde düzenlenen demo programı kapsamında kentin Murcia şehrindeki hatlarda bir ay boyunca hizmet verecek olan araç, ilk test sürüşlerinde kullanıcı ve yolculardan tam not aldı. Sıfır emisyon hedefiyle elektrikli dönüşüm projelerine hız verilen bölgede, 2022 yılı içerisinde elektrikli araç filosunun artırılması hedefleniyor.

 

Avrupa pazarında elektrikli araç atağına geçen TEMSA, şehirlerarası taşımacılığının dönüşmesine öncülük etmeye devam ediyor. Son olarak İspanya’nın Murcia şehrinde MD9 electriCITY model elektrikli otobüsünü tanıtan TEMSA, aracı uzun dönem olarak İspanya’nın en büyük operatör şirketi olan ALSA’nın hattına teslim etti. 

Murcia şehri Belediye Başkanı, Ulaştırma Daire Başkanı ve Mobility Sistemler Direktörünün de katılımıyla gerçekleştirilen demo sürüşleri, programa katılan büyük operatörlerden tam not aldı.  

İSPANYA ELEKTRİKLİ DÖNÜŞÜMÜ ATAĞINDA

Avrupa’da elektrikli araçlar konusunda hızlı bir dönüşüm yaşanırken İspanya da geçtiğimiz yıl elektrikli otomobil üretimi için milyar dolarlık bir yatırım paketi açıklamıştı. Çevreci dönüşümlere öncülük etmesiyle yakın tarihte planlanan büyük elektrik dönüşüm projeleri kapsamında elektrikli otobüs yatırımlarına da hız veren şehir, önceliğini TEMSA’dan yana kullandı. Sıfır emisyonlu şehirlerarası taşımacılığına teşvik edecek bir pilot deneyim oluşturmak amacıyla başlatılan demo programında, çevreci ulaşıma önemli katkılar sunması hedeflenen MD9 electriCITY, bir ay boyunca 14 bin kişinin aktif olduğu yeni Alcantarilla-Murcia hattında hizmet verecek.

SESSİZ VE KONFORLU SÜRÜŞ DENEYİMİYLE DİKKAT ÇEKTİ

Bölgede yapılan test sürüşlerinden başarıyla geçen MD9 electriCITY’nin geri bildirimler sonucu en beğenilen özelliklerinin başında sessiz sürüşü dikkat çekti. Sürücü alanının geniş görüş açısı ve oturma planının kullanışlı olması gibi konuların da ön plana çıktığı demo programında, aracın genel tasarımı ve performansı, sürüş konforu, menzil değerleri, güvenliği, uzun şarj kullanımı ve maliyet avantajları gibi koşulları sunulabiliyor olması büyük beğeni topladı.  

Avrupa Birliği normlarına uyumlu ekipmanları, ulaşım sistemine entegre yolcu bilgilendirme ekipmanları ile erişilebilir ve güvenli bir ulaşım çözümü sunan araç, programlanabilir rejenerasyon özelliği ile aynı zamanda, aracın yolculuk esnasında elektrik üreterek batarya kapasitesinden maksimum seviyede faydalanabilmesine olanak tanıyor. Yüksek yolcu kapasitesi ile 30+2 kişiye kadar çıkabilen ve 3 farklı şarj opsiyonu bulunan araç, 2 saatte şarj edilebiliyor.  Sıfır karbon emisyonuna sahip 9 metre uzunluğundaki çevreci otobüs, aynı zamanda sessiz, konforlu, yüksek performanslı son teknolojinin izlerini taşıyor. 

DEMO PROGRAMLARIMIZ TÜM AVRUPA’YA YAYILACAK 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan TEMSA Satış Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp, “Geçtiğimiz yıl Avrupa ve çevre ülkelerde başlattığımız elektrikli araç seferberliğine bu yıl da hızla devam ediyoruz. Yeşil Mutabakat sonrası ana gündem maddesi olan ‘Akıllı şehirler’ vizyonu çerçevesinde önümüzdeki dönem dönüşümün daha da hız kazanacağını söylemek mümkün. Bu noktada TEMSA olarak buna öncülük ettiğimiz içi çok mutluyuz.  Öte yandan Avrupa'nın en büyük ikinci otomotiv üreticisi İspanya’nın toplu taşımasının dönüşümünde pilot rol oynamak da bizim için büyük gurur. Çeşitli noktalarda gerçekleştirdiğimiz test sürüşlerimiz, kullanıcılara birebir deneyim sağlamak ve geri bildirimleri anlık olarak değerlendirmemiz açısından çok önemli. Dolayısıyla 2022’de buna daha çok hız vereceğiz.  Programlarımız yakın zamanda tüm Avrupa ülkelerine yayılacak” dedi. 

Bu haber 1078 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Şarjagel ve LenaCars'ın İletişim Ajansı Motto İletişim Danışmanlığı Oldu!... 18.03.2024
PÜİS Ege Bölge Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile bir araya geldi... 18.03.2024
Anadolu Isuzu Çocukları Kitaplarla Buluşturmaya Devam Ediyor... 18.03.2024
Green Holding, Türkiye’yi Formula 1 Yarışlarıyla Buluşturmak için Hazırlanıyor... 18.03.2024
VOLTRUN, Türkiye’nin En Hızlı Şarj Ünitesi BOOST-E kurulumunu gerçekleştirdi... 18.03.2024
Schneider Electric, 7. IEEE Türkiye Power & Energy Society Kampı’nda Sürdürülebilirlik Odaklı Çözümleri Paylaştı... 18.03.2024
Enerjide verimlilik artırıcı projeler için başvurular 15 Nisan'da başlıyor... 18.03.2024
Küresel gaz üretiminin 2050 yılına kadar %32 artması bekleniyor... 18.03.2024
SOCAR Türkiye, Türkiye'deki 15 yıllık enerjisini yeni yatırımlarla geleceğe taşıyacak... 18.03.2024
3038DWT Kapasiteli Oil Chemical Tanker Gemisini Bünyesine Kattı, Yatırıma Devam Dedi!... 18.03.2024
İGA İstanbul Havalimanı, 5 yılda dördüncü kez “Yılın Havalimanı” seçildi... 18.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.