Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Allison Transmission, Ventures'a 15 milyon dolarlık yatırım yapıyor

Güncelleme :13.04.2022

 Allison Transmission, Autotech Ventures'a Yatırım Yaparak Global Mobilite Startup'larına Benzersiz Erişim İmkanı Sağlıyor

Konvansiyonel ve elektrikli araç tahrik çözümlerinin lider tasarımcısı ve üreticisi Allison Transmission, mobilitede inovasyonun önünü açan bir risk sermayesi şirketi olan Autotech Ventures'a 15 milyon dolarlık yatırım yapıyor. 

Silikon Vadisi'nde bulunan Autotech, ulaşım teknolojileri alanında bağlanabilirlik, otonomi, paylaşım, elektrifikasyon ve dijitalleştirmeye odaklanan erken aşamadaki ulaşım teknolojisi girişimlerine yatırım yapıyor ve danışmanlık hizmetleri sunuyor. Kara taşımacılığı alanında üstün deneyime sahip ekibi, Autotech’e mobilite sektörünün geleceğini ileriye taşıyacak start up’ları konuya dahil etme ve destekleme konusunda benzersiz bir yetenek sağlıyor. 

Allison Transmission Strateji, İş ve Kurumsal Geliştirme Başkan Yardımcısı Todd Bradford, konuyla ilgili olarak; “Autotech Ventures'ın önemli iş ortakları arasında yer almaktan ve kurumsal iş geliştirme ekibimizin stratejik fırsatları belirleme ve yenilikçi şirketlere yatırım yapma çabalarını desteklemekten gurur duyuyoruz. Hızla değişen bir endüstride bu ortaklık, Allison'ın hizmet verdiği tüm nihai pazarlarda tahrik çözümlerinde yenilikçi bir lider olmaya duyduğu bağlılığın bir başka kanıtı" dedi. 

Autotech ile yapılan yeni iş birliği, Allison'ın ulaşım sektörünün stratejik alanlarında ilgili girişimlere, risk sermayesi uzmanlığına ve tamamen denetlenmiş yüksek teknoloji şirketlerine doğrudan erişimini sağlayacak. Bu yeni ortaklık, Allison'ın sürekli gelişen ticari araç endüstrisindeki müşteri taleplerini karşılamak ve beklentilerinin ötesine geçmek için tahrik çözümlerini geliştirme taahhüdüyle de paralellik gösteriyor. 

Allison Transmission Teknoloji Başkanı Mike Foster, açıklamasında; “Allison, sektör gelişimini sürdürürken ticari araçları kapsayacak çeşitli teknoloji çözümlerinin gerekli olacağının farkında. Autotech ve birlikte çalıştıkları en ileri teknolojideki şirketlerle olan iş birliğimiz, Allison'ın yeni nesil çözümler portföyünü çeşitlendirmeye devam etmesini sağlayacak" diye belirtti. 

Allison ekibi, Allison'ın kurumsal AR-GE ve iş geliştirme kabiliyetlerini artırırken, Autotech'in taşımacılık teknolojilerine ilişkin öncü bilgiler sağlayan, hızla değişen pazarlarda dinamik olmayı kolaylaştıran teknoloji ve ekip geliştirme yeteneklerinden de faydalanacak. Bu durum, Allison ekibinin inovasyon döngülerini hızlandırmasını destekleyecek. Aynı zamanda müşterilerinin daha verimli çalışmasına yardımcı olmak için Allison’ın en güvenilir ve değerli tahrik çözümlerini sunma vaadini yerine getirme yeteneğini de güçlendirecek.

Bu haber 3416 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Türk Demir Çelik Sektörü Yenilenebilir Enerjiye Yatırım Yapıyor... 17.04.2024
Bakan Kacır: “Bayram tatilinde elektrikli araç şarjında rekor kırıldı”... 17.04.2024
Mercedes-Benz Atego ile Şehirde İşler Yolunda! ... 17.04.2024
Daimler Buses’ın Güvenli Sürüş Sistemleri, Otobüslerde Güvenlik Standartlarını Yeniden Belirliyor!... 17.04.2024
Teksan GO ON Taşınabilir Güç Çözümleri Kamp ve Karavan Sezonuna Hazır ... 17.04.2024
Mimsan Enerji, ICCI 2024 Fuarı’na Hazırlanıyor... 17.04.2024
Castrol Ford Team Türkiye, Şampiyon Pilotu Ali Türkkan’la Mücadeleye Hazır... 17.04.2024
Bayram tatilinde 715 milyon litreye yakın akaryakıt satışı yapıldı... 17.04.2024
Otomotiv sektörü 3 ayda 3,7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihraç etti... 17.04.2024
BOTAŞ Genel Müdürü Fidan, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi el-Hamami ile doğal gazda işbirliğini görüştü... 17.04.2024
Chery’nin Yeni Enerji Alananındaki Yatırımları TIGGO’nun Yeni Amiral Gemisinde Boy Gösterecek!... 17.04.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.