Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

"Doğaya Kanat Açan Okullar" Kayseri’de

Güncelleme :29.04.2024

 Doğuş Otomotiv’in doğayı ve çevreyi korumayı hedefleyen "Doğaya Kanat Açtık" projesinin bir parçası olarak hayata geçirdiği "Doğaya Kanat Açan Okullar" serisinin ikinci okulu, Kayseri Pınarbaşı Karakuyu Ortaokulu oldu.

 Etkinlik kapsamında yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş Karakuyu Ortaokulu öğrencilerine doğal hayata sahip çıkmanın ne kadar önemli olduğunu anlattı.  

 Doğuş Otomotiv’in, "Doğaya Kanat Açtık" projesi çerçevesinde doğayı korumaya gönüllü ve bu konuda çalışmalar yapan okullarla gerçekleştirdiği "Doğaya Kanat Açan Okullar" projesinde ikinci okul Kayseri’den Pınarbaşı Karakuyu Ortaokulu oldu.

 Okul davet etti, proje Kayseri’ye gitti

Bölgelerindeki kuşları, yaban hayvanlarını ve doğayı korumaya yönelik ilgisi olan ve öğrenmeye meraklı çocukları ve okulları hedefleyen "Doğaya Kanat Açan Okullar" projesi, Karakuyu Ortaokulu öğrencilerinin ve okul yöneticilerinin daveti üzerine Kayseri’ye gitti.

 Yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, Karakuyu Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelerek bir atölye çalışması gerçekleştirdiler. Bu çalışmada Tüydeş, öğrencilere özellikle okulun yer aldığı Kayseri ve Pınarbaşı bölgelerine ait yaban hayatı ve kuşlar hakkında bilgi verdi. Tüydeş, öğrencilere doğa fotoğrafçılığı konusunda deneyimlerini aktarırken, bölgedeki doğal yaşamın önemini ve bu değerli mirasa sahip çıkmanın ne kadar değerli olduğunu anlattı.  

 Ayrıca, Türkiye'deki 499 kuş türünün bulunduğu ve çocukların doğayı ve kuşları daha iyi anlamalarına ve takip etmelerine yardımcı olan atlas da öğrencilere hediye edildi. 

 Gönüllü okullar başvuru yapabiliyor

Doğa Kanat Açan Okul olmak isteyen okullar, plus@dogusotomotiv.com.tr adresine, doğa ve çevrenin korunmasına yönelik yaptıkları çalışma örneklerini anlatan bir bilgiyle talepte bulunabiliyor. Yapılan değerlendirmeler neticesinde okul belirlenen bir tarihte ziyaret ediliyor ve ‘Doğaya Kanat Açan Okul’ programına dahil ediliyor. 

 "Doğaya Kanat Açtık" projesi, Doğuş Otomotiv'in sürdürülebilirlik ve doğa koruma alanındaki taahhütlerinin bir yansıması. Proje, doğal yaşamın ve çevrenin önemini vurgulayarak toplumun bu konuda bilinçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. 

Bu haber 1022 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Kıvanç Enerji PV Fabrikası, iklimlendirmede Form Endüstri Ürünleri firmasını tercih etti ... 16.05.2024
TotalEnergies ve M Oil istasyonlarında 175 lira değerinde Bankkart Lira hediye... 16.05.2024
Alışan Lojistik, Renault Trucks’tan satın aldığı yeni yakıt ekonomisi teknolojisine sahip çekicileri ile büyümeye devam ediyor... 16.05.2024
Vosmer Otomotiv 6. İzmir Çocuk Çikolata ve Tatlı Festivali’nin Ana Sponsoru!... 16.05.2024
TSKB, Dağıtık Güneş Projeleri için Dünya Bankası ile 345 Milyon Dolarlık anlaşma imzaladı... 16.05.2024
JEOTERMAL: Cari Açığı Düşürecek Yenilenebilir Enerji Kaynağı... 16.05.2024
Yeşil Bursa Rallisi’nde Castrol Ford Team Türkiye’nin Gözü Zirvede ... 16.05.2024
2030’a Kadar Kamu Binalarında Yüzde 30 Enerji Tasarrufu Sağlanacak... 16.05.2024
Yıldız Holding yeşil dönüşüm yatırımlarına hız verdi... 16.05.2024
Toroslar ve Başkent EDAŞ, Kilis, Bartın ve Kırıkkale'yi bakım ve yatırımlarıyla aydınlattı... 16.05.2024
Bakan Bayraktar, mobil transformatör merkezi sayısının 24'e yükseltileceğini bildirdi... 16.05.2024
MAN’dan bahar fırsatları... 16.05.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.