Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Tokat OSB, elektrik tüketimini “yeşil enerjiden” karşılayacak

Güncelleme :09.05.2024

Tokat OSB, CK Enerji Çamlıbel Elektrik aracılığı ile Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) sahibi oldu.

Sürdürülebilir bir gelecek için çevre dostu uygulamalara öncelik veren Tokat OSB, CK Enerji Çamlıbel Elektrik aracılığı ile Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) sahibi oldu. Bu belge ile birlikte Tokat OSB’de faaliyet gösteren 170 firma toplam 21 bin 800 MWh elektrik tüketimini yenilenebilir enerjiden karşılayacağını taahhüt etmiş oldu.

 Dünyanın geleceği için yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi her geçen gün artarken, faaliyetlerinde çevre dostu uygulamalara ağırlık veren Tokat Organize Sanayi Bölgesi (OSB), CK Enerji Çamlıbel Elektrik aracılığı ile Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası aldı. Bu sertifika ile birlikte Tokat OSB’de faaliyet gösteren 170 firma toplam 21 bin 800 MWh elektrik tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacak.

Tokat OSB Müdürlüğünde gerçekleştirilen I-REC sertifikası teslim töreninde, CK Enerji Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü Muharrem Bülbül, Tokat Valisi ve aynı zamanda Tokat OSB Yönetim Kurulu Başkanı da olan Numan Hatipoğlu’na, Tokat OSB Yönetim Kurulu Üyeleri adına I-REC sertifikasını takdim etti.

“Sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunmayı hedefliyoruz”

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, bu önemli adımın, Tokat OSB’nin çevresel sürdürülebilirlik ve yeşil enerjiye olan taahhüdünün bir göstergesi olduğunu belirterek, “İklim değişikliği dünyanın en önemli sorunlarından biri. Biz de Organize Sanayi Bölgemizde ülkemize katma değer sağlarken çevre dostu uygulamalara öncelik vererek, sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda tükettiğimiz elektriği yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamak üzere CK Enerji Çamlıbel Elektrik ile anlamlı bir iş birliğine imza atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu sertifika ile birlikte, Tokat OSB’de faaliyet gösteren firmalarımız toplamda 21 bin 800 MWh elektrik tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacaklarını taahhüt ediyor. Attığımız bu adımın, çevremizi koruma ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakma konusundaki kararlılığımızı gösterdiğine inanıyorum. Sürdürülebilir bir gelecek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğimizi ifade ederek CK Enerji Çamlıbel Elektrik’e bu süreçte verdikleri destek için teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi.

“Doğa dostu bir çalışmanın içinde olmaktan mutluluk duyuyoruz”

Doğa dostu enerji kullanmayı teşvik eden yenilenebilir enerji sertifikalarının kullanıcılara pek çok avantaj sağladığına dikkat çeken CK Enerji Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü Muharrem Bülbül ise, “Sürdürülebilirlik ve çevresel bilinç, iş dünyasının ve toplumunun geleceğinde her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Biz de yıllardır enerji sektöründe uzmanlaşıp büyürken, çevre dostu elektrik tedarik etmek isteyen sanayi ve ticarethanelerin Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) almalarına da destek oluyoruz. Bu sayede enerji tüketiminin çevresel etkilerinin en aza indirilmesi konusunda doğa dostu bir çalışmanın içinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu sertifikayı alarak daha yeşil bir geleceğe katkı sağlayan Tokat OSB’yi gönülden kutluyor, iş birliğimizin devamını diliyorum” ifadesini kullandı.

Bu haber 349 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Avrupa’nın Güneş Enerjisi Devleri Kalyon PV’de Buluştu... 19.05.2024
Karsan’a Uluslararası Alandan Üç Ödül Birden! ... 19.05.2024
Volvo Trucks, Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı’nda Yenilikçi ve Üstün Donanıma Sahip Modellerini Sergiledi!... 19.05.2024
Polat Enerji Yenilenebilir Enerji Yatırımlarına Devam Ediyor ... 19.05.2024
Aydem Perakende ve Gediz Perakende’den Çiftçilere Tam Destek... 17.05.2024
Enerjinin geleceği yenilenebilir enerjide... 17.05.2024
İnci Akü’nün 40.yılında İzmirli çiftçilere anlamlı ödül…... 17.05.2024
Mobil 1™ Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda Performansın Sınırlarını Zorlayacak!... 17.05.2024
Enerjisa Enerji, Daha İyi Bir Gelecek için “Enerjimi Koruyorum” ile Çocukları Bilinçlendirmeye devam ediyor... 17.05.2024
“Enerjinin Yıldızları”, 19 Mayıs’ı Atatürk’ün huzuruna çıkarak kutladı... 17.05.2024
Elektrikli Araçların Geleceği Sanal İkiz Teknolojisiyle Daha İleriye Taşınacak... 17.05.2024
Sillyon Antik Kenti, OPET ile gün yüzüne çıkıyor... 17.05.2024
DFSK'dan Engelliler İçin ÖTV Muafiyetiyle Araç İhtiyaçlarına Destek... 17.05.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.