Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

DAF Müzesi'ndeki DAF ana binasının ayrıntılı ölçekli modeli

Güncelleme :06.03.2025

 Eindhoven'daki DAF Müzesi'ne adım attığınızda DAF'ın Eindhoven'daki tarihi ana binasının devasa, muhteşem bir şekilde hayata geçirilmiş ve son derece ayrıntılı ölçekli modelini gözden kaçırmanız imkansız. Modelin yapımcısı Rien Gerrits, 2018'den beri DAF Müzesi'ndeki 200 gönüllüden biri olarak çalışıyor. 

Bir kere baktıktan sonra kendinizi bakmaya devam etmekten alıkoyamıyorsunuz. Salondaki muhteşem duvar resmi ve her biri elle boyanmış 3 cm boyutundaki onlarca figür de dahil olmak üzere hayran olunacak o kadar çok şey var ki. Üstelik yalnızca işçiliğin yanı sıra Rien'in ayrıntılara gösterdiği özen de muhteşem. Hatta, birinci katta bulunan pencerelerin birinden DAF kurucusu Hub van Doorne tarafından kullanılan etkileyici masayı görebilirsiniz. 

 Cephe

Rien Gerrits (73), modeli yapmaya 2013'te başladı. "Eindhoven Model Builders Club üyesiyim," diye açıklıyor. "DAF'ın ana binasının cephesinin bir modelini yapıp yapamayacağım soruldu. Sadece ön cephe, aslında oldukça kolaydı. Üzerinde çalışmaya başladıktan sonra, binanın kanatlarını da eklemek istedim ancak bunlar ana binadan biraz geride yer alıyordu. Tabii ki, salondaki duvar resmi de göz ardı edilemezdi. Peki ya ofisler, masa ve çalışanlar olmadan nasıl olacaktı? Aydınlatmaya ne demeli? Liste bu şekilde uzayıp gitti."

 Mükemmel bir nokta

"Bu süreçte proje adeta hayat buldu. On yıldır bu model üzerinde çalışıyorum ve hala tamamlanmasına çok var. Şu anda parmaklıklar ve bekçi kulübesi üzerinde çalışıyorum. 34 adet farklı çeşit parmaklık var ve sadece birini yapmak tüm günümü alıyor." Neyse ki DAF Müzesi'nde modeli genişletmek için fazlasıyla yer var. Rien, modelinin artık herkes tarafından ziyaret edilebilir olması nedeniyle çok mutlu. "Mükemmel bir noktada sergileniyor ve herkes gelip görebilir."

Bu haber 838 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Elektrikli Araçların Geleceği, “2.El Elektrikli Araç Günleri”nde Masaya Yatırıldı... 26.04.2025
Karsan 10 Bininci JEST’i Banttan İndirdi! ... 26.04.2025
Uluslararası Petroleum Istanbul Fuarı 30. Yılında WOM2027’ye Dönüşüyor... 26.04.2025
Petrol fiyatlarındaki gerilemenin Türkiye'nin enerji faturasını hafifleteceği öngörülüyor... 26.04.2025
Otokar COBRA II Zırhlı Araçları Romanya'da Üretilecek... 25.04.2025
“Bu da Castrol” Kampanyasına Altın Effie Ödülü ... 25.04.2025
OKT Trailer, Segmentinin En Hafif Tankeri İle Sektöre Yeni Bir Soluk Getiriyor... 25.04.2025
CK Enerji, 23 Nisan coşkusunu çalışanlarının çocuklarıyla birlikte yaşadı... 25.04.2025
Anadolu Isuzu’dan Şanlıurfa Belediyesi’ne 25 adet Citiport Teslimatı... 25.04.2025
WAT Mobilite, 23 Nisan’da Çocuklara Özel Etkinlik Düzenledi... 25.04.2025
Zebra Elektronik ve UND'den Lojistik Sektörü İçin Elektrikli Dönüşüm Hamlesi... 25.04.2025
Renault Group, 2025 ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı... 25.04.2025
IEA Başkanı Birol'dan temiz enerji teknolojileri için kritik mineral tedarikine ilişkin uyarı... 25.04.2025
Volvo Trucks, CNR Lojistik ve Taşımacılık Fuarı’nda Enerji Verimliliğine Odaklandı... 25.04.2025
Enerjinin diplomasisi ve finansmanı, ICCI 2025’te masaya yatırıldı... 25.04.2025
TREDER'de Başkanlığa Seyit Arslan Seçildi... 25.04.2025
Castrol’ün Uzay Vizyonu: “Castronomy”... 25.04.2025
MAN’dan 500 milyon Euro’luk yatırım: Nürnberg’de batarya üretimi başladı... 25.04.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.