Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

İş dünyası temsilcileri terörü lanetledi

Güncelleme :14.03.2016

İş dünyası temsilcileri Kızılay'da gerçekleştirilen saldırıyla ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda terörü lanetleyerek,Türkiye teröre boyun eğmeyecek, terör Türkiye’ye boyun eğecektir. Suç ortakları sonuçlarına katlanmalı şeklinde açıklamalarda bulundular.

 

Dün Ankara'da gerçekleştirilen canlı bomba katliamına karşı iş dünyasından birlik ve beraberlik mesajları geldi. Hiçbir işe yaramayan terörü lanetleyen açıklamalar yapmak istemediğini belirten iş dünyası temsilcileri, "Gerek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gerekse ülkemizi ziyaret eden dostlarımız güvenlik içinde yaşamak hakkına sahiptir ve bu hakkı onların elinden almak için bu saldırıları gerçekleştiren herkes bunun sonuçlarına katlanmalıdır" açıklamasında bulundular.
Öte yandan bugün ve önümüzdeki günlerde yapılacak  bazı etkinlikler ise iptal edildi. Yaşanan patlama ve acı kayıplar nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlamaya hazırlanan sağlıkçılar Türk Tabipler Birliği'nin de aldığı kararla etkinlikleri iptal etti. Beyaz eylemler, yürüyüşler, basın açıklamaları ve çeşitli etkinlikler yapmaya hazırlanan illerdeki tabip odaları 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği patlama nedeniyle etkinlikleri iptal etti. Türkiye Perakendeciler Federasyonu da bugün yapmayı planladığı basın toplantısını 22 Mart'a erteledi.

İş dünyası temsilcileri ve STK'lardan gelen mesajlar şöyle:


Barışa inancımız azalmamalı
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TURKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu:


"Dün bir kez daha terörün çirkin yüzünün, toplumun huzur ve kardeşlik duygularını hedef aldığını gördük. Son altı ayda meydana gelen terör saldırılarından dolayı büyük bir üzüntü içindeyiz. Ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan, toplumu korku ve şiddet ile sindireceğini zanneden teröre karşı bu zor zamanları birlikte durarak ve birbirimize güvenerek atlatacağız. İçinden geçtiğimiz, böyle dönemlerde hiç olmadığı kadar barışa, huzura ve güvene olan inancımız azalmamalıdır. Acının tarife ihtiyacı yoktur. Türkiye’nin başı sağ olsun!"

Huzur yeniden tesis edilmeli
Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED )Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdem:


"Saldırıyı kınıyoruz. Son dönemde art arda meydana gelen terör saldırılarından dolayı büyük bir üzüntü ve endişe duyuyoruz. Ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan bu terör saldırılarının sona ermesini, toplumsal barış ve huzurun yeniden tesis edilmesini ümit ediyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."


 ETKB Müsteşarı Fatih Dönmez :


  Ankara Kızılay’daki hain saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Menfur saldırıda hayatını kaybedenlerden Mehmet Alan Bakanlığımıza bağlı MTA personeliydi. Törende Şehidimize Rahmet Ailesine sabır diledik.

TABGİS Yönetim Kurulu:


Birbiri ardına meydana gelen hain terör olaylarında vatandaşlarımızı kaybetmenin büyük acısı içindeyiz. Ülkemizin birlik ve beraberliği ile vatandaşlarımızın hayatına kast eden faillerin bir an önce Yüce Türk Adaleti önünde hesap vermeleri en büyük temennimizdir.
Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan Rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ulusumuzun Başı Sağ olsun.

TBMM Enerji Komisyonu Üyesi Mehmet Erdoğan :


Alçak saldırıyı lanetliyor, vefat edenlere rahmet, yaralılara şifa, milletimize başsağlığı dilerim. Terörü ve destekçilerini şiddetle lanetliyorum.

Üstümüze düşen her türlü tedbiri almak
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan


"Dünyanın hemen her tarafında bu tür olayları gerçekleştirenler, bugüne kadar emellerine hiçbir şekilde ulaşamamışlardır. Bu, Türkiye’de de böyle olmuştur. Her zamankinden çok daha güçlü olan ülkemizin terör olaylarına karşı ne denli kararlı bir tavır içerisinde olduğu herkesin malumudur. Vatandaşlarımızı direk hedef alan bu tür saldırılar karşısında bugün bizim üstümüze düşen; metanetimizi ve kararlı tavrımızı sürdürmemiz ve gerekli her türlü tedbiri alıp, insanlarımızın huzur içinde yaşamalarını sağlamamızdır. Bundan sonrası için ise, bu saldırının faillerinin bulunması ve ülkemizde benzer bir olayın bir daha yaşanmaması en büyük temennimizdir."

Acziyetlerini yine ortaya koydular
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi


"Çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve yaralandığı bu alçakça saldırıyı gerçekleştiren karanlık odaklar, saldırının yapılış biçimi itibariyle ve masum vatandaşlarımızı hedef alarak acziyetlerini yine ortaya koymuştur. Türk halkı, terörle toplumu şekillendirebileceğini sanan ve iç karışıklık için çırpınanlara en iyi cevabı, bir arada ve kardeşçe yaşayarak vermeye devam edecektir. Ve Türkiye, bu saldırıları planlayanları elbet adalet önüne çıkararak ve birliğini koruyarak son çırpınışlarını gördüğümüz bu şiddeti topraklarından sonsuza kadar silecektir.”

Terör Türkiye'ye boyun eğecek
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak


"MÜSİAD olarak, Ankara’da düzenlenen terör saldırısını lanetliyoruz. Kardeşlerimizin hayatını, evlatlarımızın geleceğini ve milletimizin birliğini hedef alan bu alçak saldırılar amacına ulaşmayacak, bizleri yıldıramayacaktır.Dün birlik açıklaması yapan terör örgütleri ülkemizin ve milletimizin birliğini yıkamayacaktır. Türkiye teröre boyun eğmeyecek, terör Türkiye’ye boyun eğecektir. Milletçe bir kez daha canımız yandı. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz."

Amaç toplumsal bağları zayıflatmak
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Yağız Eyüboğlu


"Dün akşam önemli sayıda vatandaşımızın canını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan hain terör saldırısı TİSK Camiasında ve tüm milletimizde infial uyandırmıştır. Saldırının sivil halkı hedeflemesi amacının toplumda korku uyandırmak, emniyetsizlik ve güvensizlik duygusu yaratmak, toplumsal bağları zayıflatmak olduğunu açıkça göstermektedir. Milletçe tekvücut ve soğukkanlı olmalı, toplumsal bağları pekiştirmeliyiz. Saldırıların ardındaki şer odakları milletimizin sağduyusu ve moral gücü karşısında amaçlarına ulaşamayacaktır."

İpleri elinde tutanlar ortaya çıkartılmalı
Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı


“Son iki saldırı 1 km'lik bir dairenin içinde gerçekleştirilmiştir. Burada bir mesaj verilmektedir… Saldırıdan önce bombalı saldırı gerçekleştirileceğine dair istihbaratlar gelmiştir. Saldıranın kim olduğunu bilmiyoruz. Ancak saldıranların kim olduğundan çok arkasındaki güç önemlidir. Hükümetimiz elindeki tüm istihbarat olanaklarını kullanarak, bu terör saldırısını gerçekleştirenleri ve onların ipini elinde tutanları ortaya çıkartarak cezalandırmalıdır. Bizler hiç bir işe yaramayan terörü lanetleme açıklamaları yapmak istemiyoruz artık. Gerek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gerekse ülkemizi ziyaret eden dostlarımız güvenlik içinde yaşamak hakkına sahiptir ve bu hakkı onların elinden almak için bu saldırıları gerçekleştiren herkes bunun sonuçlarına katlanmalıdır. Türkiye ile bu konuda istihbarat paylaşımı yapmayan tüm ülkeleri suça ortak kabul ediyoruz.”

Acımız büyük, yaralıyız, hüzünlüyüz...
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan


Ankara'da masum insanlarımız son beş ayda üçüncü kez menfur bir terör saldırısına daha maruz kaldı. Acımız büyük, yaralıyız, hüzünlüyüz... Birlik içinde teröre karşı durmalıyız. Terörün;  huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına, geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla fırsat vermemeliyiz. İnsanlıktan nasibini almamış bu terör saldırısını kınıyorum. Allah'tan hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa, kederli ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Güvenlik güçlerinin sonuna kadar yanındayız
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar


"Devletimizin terör örgütlerine karşı verdiği mücadele öyle bir noktaya gelmiştir ki, bu örgütler can çekişmeye başlamıştır. Kan dökmeye yönelik bu eylemler, eli kanlı terör örgütünün düştüğü aciz durumu bir kere daha ortaya koymuştur. Güvenlik güçlerimizin teröre karşı verdiği destansı mücadelenin bu tarzda 'alçakça' karşılıkları olabilir. Ama biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkemizde huzur ve asayişi hakim kılacaktır. Devletimizin, hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin sonuna kadar yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz."

Terör sivillerin yoğun olduğu mekanları seçiyor
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci


"Terör sivil halkın yoğunlukla bulunduğu mekanları ve saatleri seçiyor. Bu saldırıların hedefi insanlık, kardeşlik, barış, huzur birlik, beraberlik ve gelecek umududur. Ne terörü gerçekleştirenler ne de onların destekçileri hiçbir zaman bu hedeflerine ulaşamayacaklardır. Saldırılar Türkiye Cumhuriyet Devleti’ni terörle mücadeleden vazgeçirmeyecek. Terörle mücadele büyük bir kararlılıkla sürdürülecek ve terör odakları hak ettikleri biçimde cezalandırılacaklardır."

Hain oyunlara ortak dille karşı durmalıyız
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan


"Son aylarda, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya, vatandaşlarımızın huzurunu kaçırmaya yönelik terör saldırılarıyla zor günlerden geçiyoruz. Terör, demokratik ve gelişen ülkemizin barış ve huzurunu hedef almaktadır. Bu hain saldırılar, vatandaşlarımızın demokrasi ve huzur iradesini kırmamalıdır. Bu güzel ülkemizin üzerinde yaşanan hain oyunlar karşısında ortak bir dil ve iradeyle karşı duruş sergilemeliyiz. Saldırının faillerinin bir an önce bulunarak hesap sorulmasını, bu gibi saldırıların bir daha olmaması için gerekenlerin yapılmasını diliyoruz."


Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat YENİGÜN:

"Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifa diliyoruz. Tüm halkımızın başı sağolsun. Türkiye Müteahhitler Birliği olarak hain terör saldırısını nefretle kınıyoruz. Son dönemde gerçekleşen elim saldırılar bizleri derin üzüntüye boğmaktadır. Şiddete ve teröre karşı toplumun tüm kesimlerinin göstereceği sağduyu ve hassasiyet Türkiye’nin en büyük gücüdür. Biz inşaat sektörü olarak, tüm sıcak gelişmelere rağmen, ülkemizin refahı için Türkiye ekonomisinin lokomotifi olarak faaliyetlerimizi sağduyulu bir şekilde sürdürmeye kararlıyız. Ülkemizin huzur ve barış ortamına en kısa zamanda yeniden kavuşmasını teminen görevimizin başındayız. Yetkili ve ilgililerin üzerlerine düşen görevleri gecikmeden yerine getireceklerine inanıyoruz. Tüm toplumumuzun birlik ve beraberlik duygusuyla hareket etmelerini bekliyoruz."

Yaşanabilecek yeni eylemler de bizi yıldıramayacak
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi:


"Dün olduğu gibi bundan sonra da yaşanabilecek terör eylemlerinin hiçbir koşulda bizleri yıldıramayacağının bilinmesi gerekiyor. Etle tırnak, yağmur ile toprak gibi iç içe geçen, yüz yıllardır bir arada yaşayan insanlarımızı parçalamaya, bölmeye hiçbir zaman güçleri yetmeyecek. Terör karşısında daha çok kenetlenip, bu zorlu dönemi en kısa sürede aşacağımıza yürekten inanıyorum."

Cumhuriyet ulusu terör karşısında zaaf düşmez
Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo:


"100 yıla yakın süredir bu ülkenin temel harcı olan kardeşliğimizin ve beraberliğimizin zarar görmesine asla izin vermeyeceğiz. Teröre inat  Türkiye’nin her noktasında gündelik yaşamımızı cesaretle sürdürecek, dünyanın yüzlerce ülkesinde, yurdumuzu yüceltme azmimizi daha da bilenerek hayata geçireceğiz. En büyük imkansızlıklar içinden Cumhuriyetimizi kurup onu bugünlere ulaştıran bir ulusun, terör karşısında zaafa düşeceğini sanmak en büyük yanılgıdır. Aksine bu alçak terör saldırıları, birbirimize daha da kenetlenmemize hizmet edecek, kardeşliğimizi ve beraberliğimizi daha da pekiştirecektir."

Güvenpark’ta sönen yaşamlar, Türkiyemizin geleceğine ışık olacak
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı (TGSD) Şeref Fayat:


"Türkiye’yi bir kez daha derin acıya boğan terörü lanetliyoruz. Onlarca vatandaşımızı aramızdan çekip alan saldırılar, halkımızın bütünlüğünü bozmaya yetmeyecek. Buna en başta Türkü-Kürdü ile insanımız izin vermeyecek. Güvenpark’ta sönen yaşamlar, Türkiyemizin geleceğine ışık olacak.  Belki belli bir dönemi kapsayacak terör saldırılarının acısını içimizde hissedeceğiz. Ancak ne terörü yönetenler, ne de teröristler hiçbir zaman kazanamayacak."

Türkiye'yi Ortadoğu'nun şiddet bataklığına çekemeyecekler
Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin:


"Birlik ve beraberliğimize kast eden bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bugün yüreğimiz yitirdiğimiz canlar için sızlıyor. Türkiye’yi Ortadoğu’nun şiddet batağına çekmek isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz. Özellikle Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinde yaşanan saldırılar ülkemizdeki kardeşlik ortamını yok edemeyecektir. Bu hayin eylemleri planlayanlar, hiçbir zaman umduklarını bulamayacak, mutlaka kaybedecekler."

Teröre karşı uluslararası camianın birleşmesi gerekir
İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu:


"Ankara’da dün gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyor, yaşamını kaybeden vatandaşlarımız için başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Temmuz ayından bu yana 5'inci defa yaşadığımız bu katliamların bir daha gerçekleşmemesini umut ediyoruz. Terörün her türlüsüne karşı uluslararası camianın birleşmesi ve bu sorunu en acı bir şekilde deneyimlemiş ülkelerden olan Türkiye ile özellikle AB’li dostlarımızın dayanışma içinde olmalarını bekliyoruz."

Kanlı hesaplar tutmayacak
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar:


“Bu saldırıyı düzenleyenlerin amacı bellidir. Milletin birlik ve beraberliğini bozmak. Kanlı hesaplar tutmayacak, devletiyle milletiyle ülkemiz, bu saldırıları boşa çıkaracaktır. Saldırının can kaybını artırmak amacıyla toplu taşım aracı hedeflenerek yapılması alçaklığı ve kalleşliği açıkça göstermektedir. Kanlı hesaplar tutmayacak, devletiyle milletiyle ülkemiz, bu saldırıları boşa çıkaracaktır. Birlik ve beraberliğimiz her şeyin üzerindedir. Bütün vatandaşlarımızın bu bilinçle hareket etmesi, ortak duruş sergilemesi çok önemlidir.”

Kalbimiz 3'üncü kez kanıyor
Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu:


‘’Kalbimiz 3'üncü kez kanıyor. Başkentimiz Ankara’da meydana gelen vahim saldırıyı şiddetle kınıyor ve terörü lanetliyoruz. Son dönemde art arda meydana gelen terör saldırılarından dolayı üzüntü ve endişe içerisindeyiz. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya, vatandaşların huzurunu kaçırmaya yönelik terör saldırılarıyla zor günler geçiriyoruz. Ankara da son 5 ayda 3 patlama gerçekleşti. Masum insanları hedef alan bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralananlara acil şifalar diliyor, tüm ülkemize de geçmiş olsun diyoruz.’’

Amaç 2023 ve 2071 hedeflerine engel olmak
Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Onursal Başkanı Barış Aydın:


“Terörün amacı, Türkiye’nin kalkınma ve ilerlemesine engel olmak, onu 2023 ve 2071 hedeflerinden alıkoymak ve bölmek. Batının teröre karşı mücadelede Türkiye’nin yanında daha net bir duruş sergilemesi gerekir.Bu hain saldırılar, bizi yıldıramayacak, milletimizin bu yöndeki azim ve kararlılığını ortadan kaldıramayacaktır. Bu saldırılara karşı milletçe yekvücut olup, barış, istikrar ve güven ortamını muhafaza etmeliyiz. Terörün tümden kökü kazınana kadar örgüte yönelik operasyonlar kararlılıkla sürdürülmelidir.”

Saldırılara alışmayacağız
Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) Başkanı Serkan Sevim
:


"Hayatını kaybeden tüm terör şehitlerine Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Son dönemde neredeyse her ay gerçekleştirilmeye başlanan ve artık otobüs duraklarındaki evine gitmeye çalışan masum insanları bile hedefleyen terör saldırılarına alışmayacağız ve tek yürek olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Milletimizin başı sağ olsun."

Türkiye güçlü bir ülke
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu:


"Terör örgütleri, Ortadoğu'daki istikrarsızlıktan besleniyor. Türkiye'nin teröre karşı yürüttüğü mücadeleye uluslararası toplumun destek vermesi gerekir. Terör, ülkemizin huzurunu, birlik beraberliğini, kardeşliğini ve istikrarını hedef almaktadır. Bu eylemlerin son bulması hepimizin en büyük arzusudur. Türkiye güçlü bir ülkedir. Terörle mücadeleye kararlılıkla devam etmelidir. Terör belasına verilecek en etkili cevap ise milletçe birlik, beraberlik içinde olmamız, dayanışmayı güçlü şekilde sürdürmemiz olacaktır. Ankara'da menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar temenni ederim."

 

Bu haber 3032 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
İklim taahhütlerine rağmen, petrol ve gaz üreticileri yatırımlarını 4 katına çıkarmayı planlıyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Ford Otosan 2023'te Güçlü Değer Yaratma Vizyonuyla Öne Çıktı... 28.03.2024
Mersin Uluslararası Limanı 25 milyon TEU’nun üzerinde konteyner elleçleyerek yeni bir kilometre taşına ulaştı... 28.03.2024
Erman Ticari Araçlar, 600.aracını Azem Lojistik’e teslim etti ... 28.03.2024
Renault Trucks’ta Satış Sonrasına Yeni Atama... 28.03.2024
"Ulu Motor'un Devam Eden Elektrikli Araç Kampanyasıyla Hayalinizdeki Otomobile Hemen Kavuşun!"... 28.03.2024
Siemens, Elektrikli Araç Şarj Cihazı Portföyünü Genişletiyor... 28.03.2024
Türkiye elektrikli otomobil satışlarında AB'de ilk 5'i zorluyor... 28.03.2024
Türkiye'nin petrol ithalatı ocakta yüzde 11,02 arttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.