Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Pirelli tedarikçi ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme :12.09.2017

 Pirelli 2017 tedarikçi ödülleri:Temel malzeme tedarikçileri mercek altında. Kazananların seçiminde rol oynayan başlıca faktörler; inovasyon, kalite, verimlilik ve sürdürülebilirlik oldu. Lojistik, siber güvenlik, makine, kalıp ve etkinlik konularında uzmanlar da ödüllendirildi.

 

Milano,– Her ürünün kalitesi daima temel malzemelerin nitelikleri ve seçimiyle başlar. Her birinin güvenlik ve performans açısından hayati rol oynadığı pek çok farklı malzemeden oluşan bir lastikten söz ediyorsak, bu durum daha da önem kazanır. Pirelli’nin çeşitli departmanlarından temsilcilerin oluşturduğu ekibin, bu yılın Tedarikçi Ödülleri’ni kazananları belirlemek için dikkate aldığı ana kriter bu oldu. Her yıl verilen ödüllerin altıncısında dokuz ödülün dördünü alarak en başarılı olanlar, temel malzeme tedarikçileriydi. Bu durum sayılarla da vurgulanıyor: Pirelli’nin toplam harcamalarının %46’sı (2016 yılında 1,54 milyar Euro’ya tekabül etti) temel malzemelere gidiyor. 

İtalyan şirketin Milano’daki merkezinde düzenlenen törende Pirelli Başkan Yardımcısı ve CEO’su Marco Tronchetti Provera ve Pirelli Satınalma Grubu Başkanı Pier Luigi de Cancellis, tedarik zincirine veya nihai ürüne zamanında kaliteli teslim yaparak geçen yıl boyunca parlayan tedarikçilere ödüllerini verdiler. Ödül kazananlar ve temel malzeme tedarikçileri arasında makine ve kalıp üreticileri, siber güvenlik uzmanları, lojistik firmaları ve etkinlik yönetimi şirketleri yer aldı. Kazananlar, Avrupa, Asya ve Amerika olmak üzere üç kıtadan ve altı ülkeden (Çin, İtalya, Almanya, Japonya, Romanya, ABD ve Tayland) geldi. 

2017 Tedarikçi Ödüllerini kazanan şirketler şunlar:

Metalik takviyelerin önde gelen üreticilerinden Jiangsu Xingda Steel Tyre Cord Co Ltd (Çin); karbon siyahı üretiminde lider Amerikan grubu Cabot Corporation; sentetik kauçuk tedarikçisi bir Japon şirketi olan Zeon Corporation; merkezi Chonburi’de bulunan önemli doğal kauçuk üreticisi ve ihracatçısı Thai Eastern Innovation; lastik üretim makineleri tedarikçisi Alman şirketi Karl Eugen Fischer GmbH; dünyanın en önemli lastik kalıpları üreticisi ve tedarikçisi Himile Mechanical Science and Technology; lojistik sektörünün önemli oyuncularından Com Divers Logistic Srl (Romanya); siber güvenlik ve IT hizmetleri alanında uzman İtalyan şirketi Reply; ve son olarak İtalyan etkinlik şirketi Newtonlab.

De Cancellis şu yorumda bulundu: “Pirelli’nin esas olarak en kaliteliye odaklanan kurumsal stratejisi, inovasyon, şeffaflık, kalite, esneklik ve sürdürülebilirlik açısından ortak hedeflere yönelik çalışan hakiki ortaklarımız kabul ettiğimiz tüm tedarikçilerimizle paylaşılıyor. Markamızı tanımlayan yüksek standartları daima korumak amacıyla, en üstün kaliteli temel malzemeleri, hizmetleri ve üretim sistemlerini kullanmak ve kendimiz için belirlediğimiz en sıkı sürdürülebilirlik düzenlemelerine uymak şarttır. Her zaman bu hedefleri göz önünde bulunduran Pirelli sürekli olarak doğrulanan dünyanın en iyi tedarikçilerini aramaya devam ediyor.” 

Pirelli’nin satınalma departmanı, yaklaşık 175 uluslararası uzmandan oluşuyor. Bu uzmanlar, inovasyon kapasitesi, ürün ve hizmetlerinin kalitesi, sürdürülebilirlik ve tedarik zincirindeki verimlilik gibi kriterlere göre özel olarak seçilen 9.500’den fazla küresel tedarikçiyi yönetiyor. Pirelli’nin sürekli analizleri, sadece tedarikçilerle sınırlı kalmıyor ve tedarikçilerin tedarikçilerini de dikkate alıyor. 

Bu haber 3723 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Ares Logistics, 50 Adetlik Iveco S-WAY Siparişinin 11 Adetini Teslim Aldı... 01.05.2024
Enerji ithalatı faturası martta yüzde 5,9 azaldı... 01.05.2024
Chery ARRIZO 8 PHEV 1463 Kilometrelik Menziliyle Olduğu Kadar, Yüksek Konforuyla da Sınıfı Geçti! ... 01.05.2024
Doğuş Otomotiv’e Kurumsal Yönetim Ödülü... 01.05.2024
MAN, Türkiye’nin lider firmaları Volkan Group’a 40, Kanarlar Group’a da 25 adet araç teslimatı yaptı... 01.05.2024
TEMSA ve FUSO, Türkiye’deki 40 yıllık iş birliğini yeni eCanter ile taçlandırıyor... 01.05.2024
CK Enerji çalışanları, İstanbul Yarı Maratonu’nda kanserle mücadele için koştu... 01.05.2024
SOCAR Türkiye’de ‘Stratejik Yetkinlikler Geliştirme Programı’ devam ediyor... 01.05.2024
Pasifik Eurasia Net Dönem Karını Yüzde 125 Artırdı... 01.05.2024
Peugeot Sanal Gerçeklikte 20. Yılını Kutluyor!... 01.05.2024
Çinli şirket, Katar için 18 dev LNG gemisi yapacak... 01.05.2024
Logitrans, UTİKAD Kadın Odak Grubu'nu Mersin'de Ağırladı... 01.05.2024
Siemens prototip Megawatt Şarj Sistemi ile ilk kez 1MW şarj sağladı... 01.05.2024
Otomotiv devleri, hidrojenli modellerini Beijing’de tanıttı... 01.05.2024
Türkiye'nin petrol ithalatı şubatta yüzde 11 arttı... 01.05.2024
Allison Transmission, IFAT 2024'te Düşürülen Yakıt Tüketimi ve Emisyonlara Yönelik Çözümlerini Sunuyor... 01.05.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.