Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

TürkAkım projesi deniz geçişinde ÇED raporuna onay

Güncelleme :03.10.2017

 TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin deniz bölümüne ait Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun onaylandığı duyuruldu.

TürkAkım şirketinden yapılan açıklamada, projenin sahibi konumundaki South Stream Transport B.V. adına ELC Group Inc. tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına konuyla ilgili hazırlanan raporun sunulduğu belirtildi.

Raporun hazırlanma aşamasında proje faaliyetlerinin olası çevresel ve toplumsal etkilerini belirlemek, değerlendirmek ve belgelemek üzere çeşitli saha çalışmalarının yapıldığı belirtilen açıklamada, bu kapsamda Türkiye'de kamu kurumları, bölge sakinlerinin temsilcileri ve balıkçılık örgütleri gibi çeşitli paydaşların görüşlerine başvurulduğu kaydedildi.

Raporda, TürkAkım projesinin açık deniz kesiminin olası çevresel ve toplumsal etkilerine ilişkin bilgilerin yanı sıra olası olumsuz etkilerin giderilmesi ve olumlu etkilerin güçlendirilmesine yönelik önerilere de yer verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"ÇED taslak raporunun yayımlanmasının ardından 21 Haziran tarihinde Türk makamları tarafından konuyla ilgili yirmi üç kurum ve kuruluştan oluşan İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) kuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED raporuna ilişkin soru ve yorumları almak üzere 4 Temmuz tarihinde İDK üyelerinin katılımıyla bir toplantı düzenledi. Konuya ilişkin görüşlerin yazılı sunulmasının ardından taslak, gelen yorumlar doğrultusunda gözden geçirildi. Daha sonra İDK üyelerinin tamamının ÇED raporu konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığına olumlu görüş vermesiyle onay süreci tamamlanmış oldu."

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçen hafta Türkiye'ye yaptığı ziyaretinde, "Özellikle enerji alanında Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı ve Akkuyu Nükleer Santrali projelerini değerlendirdik. Haziran ayında Sayın (Recep Tayyip) Erdoğan ile TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı'nın deniz kısmına start verdik. Bu proje ile ilgili bütün çalışmalar zamanında ve programa göre ilerlemektedir." ifadelerini kullanmıştı.

Proje kapsamında, her biri 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki boru hattı inşa edilmesi planlanıyor. İlk hattın Türkiye'ye, ikinci hattın ise gerekli teminatların alınması halinde Avrupa'ya doğalgaz ulaştırması öngörülüyor.

Bu haber 2838 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.