Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Bakan Bayraktar: Oruç Reis, Süveyş Kanalı'nı geçti

Güncelleme :11.10.2024

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Oruç Reis'in (sismik araştırma gemisi) Süveyş Kanalı'nı geçerek Somali'ye doğru güvenle ilerlediğini bildirdi.

Bakan Bayraktar, sosyal medya platformu X'te, 5 Ekim'de İstanbul Boğazı'ndan Somali'deki yeni görev yerine uğurlanan Oruç Reis'e ilişkin "Oruç Reis sismik araştırma gemimiz, beraberindeki destek gemileri ve Deniz Kuvvetlerimize bağlı fırkateynlerle Süveyş Kanalı'nı geçerek Somali’ye doğru güvenle ilerliyor." paylaşımında bulundu.

Oruç Reis Somali açıklarında doğal gaz ve petrol için veri toplayacak

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Oruç Reis, Akdeniz, Süveyş Kanalı ve Kızıldeniz rotası üzerinden Somali açıklarına ulaşacak. Ekim sonuna doğru Somali açıklarında olması planlanan gemi, ruhsatı alınmış 3 deniz yetki alanında petrol ve doğal gaz için sismik çalışma yapacak. Gemiye görev süresi boyunca donanmadan 2 fırkateynin yanı sıra Zağanos Paşa Destek Gemisi, Sancar Platform Destek Gemisi ve Ataman Takip Gemisi de refakat ediyor.

Oruç Reis, Somali açıklarındaki 3 ruhsat sahasında ilk defa üç boyutlu sismik çalışma icra edecek. Yaklaşık 7 ay sürmesi beklenen faaliyet sırasında Oruç Reis hem doğal gaz hem de petrol için veri toplayacak.

Toplanan veriler Ankara'da analiz edildikten sonra sonuçlara bağlı olarak belirlenen lokasyonlarda sondaj çalışmalarına başlanacak.

Bu haber 1133 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Türkiye'de şebekeye giren gaz miktarı yılın ilk yarısında yüzde 25 arttı... 04.07.2025
Mercedes-Benz’den Akkurtlar Turizm’e 123 adet Mercedes-Benz Sprinter ve 5 adet Vito teslimatı ... 04.07.2025
OYAK, İsken-Sugözü Enerji Santralinde tam kontrol sahibi olacak... 04.07.2025
Aksa Bursa Doğalgaz, Güvenli Gaz Arzı için Kaçak Tarama Çalışmalarına Devam Ediyor... 04.07.2025
MAN elektrikli kamyonların seri üretimine başladı... 04.07.2025
Petrol Ürünlerinde Maktu ÖTV Artışı... 04.07.2025
Zeren Group Holding, Alfemo’yu satın aldı... 04.07.2025
EPDK 17 şirkete lisans verdi... 04.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.