Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

9 şirketin lisansı iptal edildi, 18 şirkete ise lisans verildi

Güncelleme :14.03.2016

EPDK, petrol, elektrik, doğalgaz sektöründe faaliyet gösteren 9 şirketin lisansını sonlandırdı, 18 şirkete ise lisans verdi.

 

Kurul, petrol, elektrik, doğalgaz sektöründe faaliyet gösteren 9 şirketin lisansını sonlandırdı, 18 şirkete ise lisans verdi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) kararları Resmi Gazete’de yayımladı. Buna göre, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde EPDK, 9 şirkete üretim lisansı verirken, 6 şirketin de üretim lisansını iptal etti. Üretim lisansı iptal edilen şirketler arasında Konya İnşaat Taşımacılık Hizmet Danışmanlık Park İşletmeciliği, Çelikler Jeotermal Elektrik Üretim’de yer aldı. Kurul aynı zamanda Tezli Dere Elektrik Üretim A.Ş.’nin de Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yeniden üretim lisansı kazanmasını sağladı.
Kurul, Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Verbena Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Komet Enerji, İnci Enerji ve Socar Turkey LNG Satış A.Ş.’ye de ithalat ve sıkıştırılmış doğalgaz  lisansı verdi.
Kurul, petrol piyasasında faaliyet gösteren 4 şirkete Lisans verdi. Kurul, bu çerçevede Opet Petrolcülük A.Ş.’ye İletim Lisansı, TP Petrol Dağıtım A.Ş.’ye Depolama Lisansı, Total Turkey Pazarlama A.Ş.’ye Madeni Yağ Lisansı, Art Depoculuk ve Kimyasal Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye de Depolama Lisansı verdi.
Öte yandan Kurul,  2 şirketin madeni yağ lisansını, 1 şirketin de LPG dağıtıcı lisansını iptal etti.
 

 

Bu haber 2939 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Türkiye'de şebekeye giren gaz miktarı yılın ilk yarısında yüzde 25 arttı... 04.07.2025
Mercedes-Benz’den Akkurtlar Turizm’e 123 adet Mercedes-Benz Sprinter ve 5 adet Vito teslimatı ... 04.07.2025
OYAK, İsken-Sugözü Enerji Santralinde tam kontrol sahibi olacak... 04.07.2025
Aksa Bursa Doğalgaz, Güvenli Gaz Arzı için Kaçak Tarama Çalışmalarına Devam Ediyor... 04.07.2025
MAN elektrikli kamyonların seri üretimine başladı... 04.07.2025
Petrol Ürünlerinde Maktu ÖTV Artışı... 04.07.2025
Zeren Group Holding, Alfemo’yu satın aldı... 04.07.2025
EPDK 17 şirkete lisans verdi... 04.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.