Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

OPET’e Kincentric Best Employers’tan bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşyeri Ödülü

Güncelleme :03.05.2021

 OPET, insan kaynakları ve yönetim danışmanlığı alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Kincentric’in çalışanlarla yaptığı Best Employers (En İyi İşyerleri) 2020 araştırmasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da “Türkiye’nin En İyi İş Yeri” ödülüne layık görüldü.  

Türkiye’nin önde gelen akaryakıt şirketlerinden OPET, çalışan deneyimine dayanan Kincentric Best Employers (En İyi İşyerleri) 2020 araştırmasında bir kez daha “Türkiye’nin En İyi İş Yeri” ödülünü almaya hak kazandı. Kincentric Best Employers programı kapsamında çalışanlar tarafından yapılan değerlendirmeler ışığında oluşturulan listede, çalışanlarına en iyi iş yeri deneyimi ve çalışma ortamını sağlayan şirketler, "Türkiye'nin En İyi İşyeri" olmaya hak kazandı. Araştırmada şirketler, Çalışan Bağlılığının yanında “Çeviklik, Bağlı Kılan Liderlik ve Yetenek Odağı” endekslerine göre değerlendirildi. OPET, aynı zamanda akaryakıt dağıtım sektöründe listede yer almaya hak kazanan tek şirket olarak belirlendi. OPET, Türkiye’nin en geniş katılımlı işyeri araştırmasında geçen yıl da çalışanlarına en iyi işyeri deneyimi ve çalışma ortamını sağlayan şirketler arasında yer almıştı. OPET’te çalışan deneyimine büyük önem verdiklerini belirten OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca “Çalışanlarımız en büyük değerimiz. İnsan kaynakları politikalarımızda mutlu bir çalışan deneyimi yaratmayı hedefliyoruz. Çalışma arkadaşlarımıza güçlü iletişim ve motivasyon ortamı sağlıyoruz. Kurumsal olanaklar ve faydalarla gelişime, başarıya doğru yönlendiriyor ve başarıyı ödüllendiriyoruz. İş verimliliklerini sürekli yükseltmeyi, kariyer olanakları sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

 “ÇALIŞANLARIMIZIN MUTLULUĞU BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

 Pandemi döneminde de çalışan deneyimine odaklandıklarını dile getiren Ağca, “Çalışanlarımızın mutluluğu bizim için çok önemli. Sürekli gelişimin teşvik edildiği, sağlıklı ve güvenli bir iş ortamı en önemli önceliklerimizden biri. Çalışma arkadaşlarımız için güçlü iletişim ve motivasyon ortamı sağlamayı, insan kaynakları sistem ve uygulamalarıyla tüm arkadaşlarımızı dinlemeyi önemsiyoruz. Pandemide de ilk günden itibaren tüm çalışanlarımıza ‘bizim için önemlisiniz’ düşüncemizi hissettirmeye çalıştık. Salgınla birlikte pek çok kurum ve kuruluş gibi biz de uzaktan çalışma sistemine geçtik. Sık sık online buluşmalar yaptık. Eğitim programlarımızı da çevrimiçi hale getirdik. Uzaktan çalışmanın getirdiği çeşitli zorlukları hafifletebilmek ve stresle baş edebilmek için çevrimiçi etkinlikler, konusunda uzman kişilerle buluşmalar hayata geçirdik. “Sen Nerede İnsan Kaynakları Orada” uygulamasını başlatarak tüm sorularının hızla ve eksiksiz cevaplanabilmesini sağladık. 7/24 hizmet veren “OPET Çalışan Destek Hattı” ile çalışanlarımıza ve birinci dereceden yakınlarına psikolojik danışmanlık ve hukuki konular da dahil pek çok konuda uzmanlar tarafından bilgi desteği vermeye devam ediyoruz. Çalışanlarımızın bağlılığı ve mutluluğu kurumsal markamızın başarısını da beraberinde getiriyor. Çalışan deneyimi odaklı çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 ÇALIŞANLAR ŞİRKETLERİNİ 4 KATEGORİDE DEĞERLENDİRİYOR

En İyi İşyerlerinin çalışanların görüşleri doğrultusunda belirlendiği program, Türkiye’de 2006 yılından bu yana uygulanıyor. İnsan Kaynakları ve Yönetim Danışmanlığı alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Kincentric’in 50 yılı aşkın süreyle çalışanlarla yaptığı ve işyeri mükemmelliğini ölçümlediği araştırmalar kapsamında, 2020 yılında Türkiye’nin En İyi İşyeri ödülünü alan şirketler Çalışan Bağlılığının yanında “Çeviklik, Bağlı Kılan Liderlik ve Yetenek Odağı” endekslerine göre belirlendi. Dünya’da 20 yıldır 78 farklı pazarda yürütülen Best Employers Programı’na sadece son 5 yılda 4.000′in üzerinde farklı şirket dâhil oldu, 15 milyon çalışana ulaşıldı. 

Bu haber 1593 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.