Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Enerjisa Üretim, Alman rüzgar türbin üreticisi Enercon ile anlaşma imzaladı

Güncelleme :27.04.2023

 Enerjisa Üretim, rüzgar enerjisi alanında yeni bir karasal türbin modelinin prototip kurulumu için Alman rüzgar türbin üreticisi Enercon ile anlaşma imzaladı

Enerjisa Üretim, rüzgar enerjisi alanında yeni bir karasal türbin modelinin prototip kurulumu için Alman rüzgar türbin üreticisi Enercon ile anlaşma imzaladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin yerli ve yenilenebilir enerji hedefleri açısından stratejik öneme sahip olan rüzgar enerjisi yatırımlarını sürdüren Enerjisa Üretim, Enercon ile yeni bir anlaşmaya imza attı.

Enercon'un geliştirdiği ve 175 metreyle dünyada en büyük rotor çaplı türbinler arasında yer alan E-175 EP5 modeli türbin, 6 megavat ve artırılabilir kapasitesiyle Türkiye'de Enerjisa Üretim'in belirlenen sahalarında kurularak test edilecek. Böylece Enercon, yeni geliştirdiği türbinler için yurt dışında yaptığı test çalışmalarını ilk kez Türkiye'de de sürdürmüş olacak.

Yeni türbinler Balıkesir ve Bandırma'ya kurulacak

Prototip olarak üretilecek yeni model türbinler, Enerjisa Üretim'in Bandırma Enerji Üssü ve Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali'nde kurulacak. Türbinler ticari olarak satışa çıkmadan önce Enerjisa Üretim santrallerinde test edilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Üretim Üst Yöneticisi İhsan Erbil Bayçöl, Türkiye'nin yenilenebilir enerji yatırımlarını artırması gerektiğini belirterek, 'Enerjisa Üretim olarak ülkemizin yenilenebilir enerjideki güçlü potansiyelini kullanmak üzere rüzgar ve güneş yatırımlarımızı hızla hayata geçirmeye devam ediyoruz. Yatırımda ve üretimde sektöre öncülük eden bir konumda olmakla birlikte sektörün gelişmesi için elimizi taşın altına koymaya ve her türlü desteği vermeye hazırız. Tüm ekosisteme fayda sağlayacak bu iş birliği ile sektörümüzde hem teknolojinin gelişmesine hem de insan kaynağının gelişimine sürdürülebilirlik açısından katkı sağlamayı hedefliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Bu haber 1760 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'ye giden Çağrı Bey sondaj gemisi personeline başarı diledi... 16.02.2026
Elektrikte beşinci tarife döneminde 777 milyar liralık yatırım planlanıyor... 16.02.2026
Ukrayna enerji altyapısına saldırılar Avrupa'da arz güvenliğini gündeme getirdi... 16.02.2026
PETRONAS Madeni Yağlar, Yenilenmiş Syntium Serisini Sundu... 16.02.2026
Kimya Sanayisinin Avrasya’daki Stratejik Buluşması ... 16.02.2026
WHU CCT Uluslararası Konferansı İlk Kez Türkiye’de... 16.02.2026
Yeni BMW iX3 50 xDrive Türkiye’de Ön Talebe Açıldı... 16.02.2026
Toyota, Karlı İsveç Rallisi’nde Zirveyi Bir Kez Daha Bırakmadı... 16.02.2026
Mercedes-Benz Türk’ten Coşkunlar Toplu Taşıma Hizmetleri’ne Conecto Otobüs Teslimatı ... 16.02.2026
2025’te Ağır Ticari Araç Pazarı Dengelendi, Yıl Güçlü Kapandı ... 16.02.2026
Shell Madeni Yağlar, 2026 Yol Haritasını Türkiye Distribütörleriyle Paylaştı... 16.02.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.