Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Bakan Bayraktar: Madencilikte net ihracatçı olma hedefiyle çalışmalar sürüyor

Güncelleme :30.03.2024

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katma değerli madencilik anlayışıyla Türkiye'yi madende net ihracatçı konuma getirmek için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bayraktar, sosyal medya platformu X'ten, Eti Maden'in bu yıl Eskişehir ve Balıkesir'deki işletmelerde istihdam edilmek üzere 218 memur ve işçi alımı duyurusuna ilişkin paylaşımda bulundu.

Katma değerli madencilik anlayışıyla Türkiye'yi bu alanda net ihracatçı konuma getirmek için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Bayraktar, "Bu anlayışla üretim, satış ve rezervde dünyada ilk sırada olduğumuz bor madenlerimizi ekonomiye kazandırmak için Eti Maden bünyesinde nitelikli insan kaynağımız ile oluşturduğumuz tesislerde uç ürün haline getiriyoruz. Türkiye Yüzyılı'nı madenin de yüzyılı yapma hedefimizde, bor işletmelerimizde bizlerle omuz omuza çalışacak olan yeni yol arkadaşlarımızı şimdiden tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, sürekli işçi ve memur istihdamı kapsamında İŞKUR ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) üzerinden personel alacak. Eskişehir'deki Kırka Bor İşletme Müdürlüğü'ne 162, Balıkesir'deki Bigadiç ve Bandırma İşletme Müdürlüğü'ne de 56 olmak üzere toplam 218 işçi alınacak.

Bu haber 2834 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Petlas, 2030 yılına kadar karbon emisyonunu yüzde 58 azaltacak... 06.02.2025
Schneider Electric : “Enerji Verimliliğinde Mevcut Teknolojiler Daha Etkin Kullanılabilir”... 06.02.2025
Global lojistik sektörünün 2025 yılında 11,3 trilyon dolara ulaşması bekleniyor... 06.02.2025
Alman otomobil üreticileri rekabet güçlerinden endişe ediyor... 06.02.2025
Anadolu Isuzu’dan Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne 51 Adet Isuzu D-Max Pick-up Teslimatı... 06.02.2025
AKEDAŞ deprem bölgesine 5.2 milyar TL’lik yatırım yaptı... 06.02.2025
CW Enerji ile kadınlar enerjiye yön veriyor... 06.02.2025
IAEA Uzmanları, Novovoronezh Nükleer Güç Santrali’nin 4. ve 6. Güç Ünitelerinin İşletme Güvenliğini İnceledi... 06.02.2025
EPDK, afet bölgelerinde elektrik bağlantı taleplerinin karşılanmasına ilişkin usul ve esasları belirledi... 06.02.2025
Küresel LNG ihracatı 2024'te yüzde 1,6 arttı... 06.02.2025
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, OPEC üyelerine ABD yaptırımlarına karşı ortak hareket etme çağrısı yaptı... 06.02.2025
Alışan 2025’e yeni depo yatırımlarıyla girdi... 06.02.2025
Toroslar EDAŞ Dağıtım Direktörü Mehmet Kayacı, deprem sonrası Hatay'daki yatırımları anlattı... 06.02.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.