Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu: Yunanistan ile yeni bir sayfa açmalıyız

Güncelleme :06.07.2015

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu; “Komşumuz Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik kriz bize, siyasi yönetimi daha güçlü bir Euro Alanı’na ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.
 

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu; “Komşumuz Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik kriz elbette bizim de kaygıyla izlediğimiz bir durumdur. Bu kriz bize, siyasi yönetimi daha güçlü bir Euro Alanı’na ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha göstermiştir. Pazar günü yapılan referandumun verdiği mesaj, daha dengeli ve Yunan halkının da kabul edeceği bir çözüm üzerinde yeniden görüşmelere başlanması gerektiğini ortaya koymuştur. Dolayısıyla daha önce Yunanistan’ın kreditörler ile yaptığı görüşmeler devam etmeli, küresel finansal istikrar ve daha güçlü bir AB için hızla uzlaşma sağlanmalı ve Euro Alanı siyasi yönetiminin güçlendirilmesi için gerekli adımlar atılmalıdır. Bunun yanında Yunan Hükümeti halkından aldığı güçle, kalıcı çözüm için işbirliklerine açık olmalı ve bu krizin tüm Avrupa’nın krizi olabileceği unutulmamalıdır.” dedi.
Kadooğlu açıklamasında; “Komşumuz, tarihinin en zor krizi ile karşı karşıyadır. Türkiye iş insanları olarak bizler de, Yunanistan ile olan ekonomik işbirliğini sürdürmenin, hatta bu ticari ilişkiyi arttırmanın yollarını bulmalıyız. Artık yeni bir Yunanistan ile birlikte yaşamak durumundayız ve Türkiye olarak Yunanistan ile yeni bir sayfa açmalıyız. Hem hükümetler nezdinde hem özel sektör bağlamında hem de sivil toplum kuruluşları zemininde güçlü bir dayanışma içerisinde olmalıyız. Bu krizden, Türkiye-Yunanistan arasında siyasi, ekonomik ve insani açıdan daha güçlü bir birliktelik doğabilir. Bu, her iki ülkenin geleceği açısından da tarihi bir dönüm noktası olabilir. Hem iki ülkenin hem de dünyanın en değerli bölgelerinden olan Ege havzasının, Akdeniz’in, Kıbrıs’ın siyasi ve ekonomik istikrarı açısından bu birlikteliğe, dayanışmaya bugün her zamankinden çok ihtiyaç var” sözleriyle Türkiye-Yunanistan işbirliğine vurgu yaptı.
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED); gönüllülük esasına göre kurulmuş, bölgesel ve sektörel iş dünyası temsil örgütlerinin çatı kuruluşu niteliğindedir. TÜRKONFED, temsil ettiği iş insanları ve şirketler dikkate alındığında, Türkiye’nin en büyük ekonomik temsil gücüne sahip bağımsız ve gönüllü sivil toplum kuruluşudur. TÜRKONFED Çatısı altında; 22 federasyon ve 150 dernek üzerinden, 12,500 iş insanı ve 30 bine yakın şirket yer almaktadır. Bu üye tabanı ile TÜRKONFED, toplam (enerji dışı) dış ticaretin %83'ünü gerçekleştirmektedir. TÜRKONFED üyeleri, tarım ve kamu dışı istihdamın yaklaşık %55’ini sağlamaktadır.
 

 

Bu haber 2788 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Enerjisa Dağıtım Şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı... 28.03.2024
Kalyon Enerji, UN Global Compact (Küresel İlkeler Sözleşmesi) imzacısı oldu... 28.03.2024
Türkiye’yi Enerjide Bağımsız Kılmak İçin Çalışıyoruz... 28.03.2024
Çin’de temiz enerji toplam üretiminin yüzde 54’üne ulaştı... 28.03.2024
Fosil Yakıtların Ötesi yeni analizini yayımladı... 28.03.2024
IC Enterra Yenilenebilir Enerji, 2026'ya kadar 1200 megavatlık kurulu güç hedefliyor... 28.03.2024
TÜRSAB, Turizm Yüzyılı İftarında Hedeflerini Paylaştı... 28.03.2024
TREDER Kahramanmaraş’taki depremzedelere 1000 adet alışveriş kartı dağıttı... 28.03.2024
Naturelgaz 4 milyar TL ciro açıkladı... 28.03.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.