Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Enerjisa Enerji Kadın İstihdamı ile ‘Örnek Şirket’ Oldu

Güncelleme :18.03.2019

Bu yıl ikinci kez gerçekleşen ve enerji sektöründe kadın istihdamı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan ödül töreni siyaset, iş, sanat, spor ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirdi.
 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen "Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar" programı kapsamında ödüller sahiplerini buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un katılımıyla gerçekleşen törende Enerjisa Enerji, kadın istihdamı alanındaki değerlendirmeye göre “Örnek Şirket” ödülünün sahibi oldu.


Bu yıl ikinci kez gerçekleşen ve enerji sektöründe kadın istihdamı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan ödül töreni siyaset, iş, sanat, spor ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirdi.


Sürdürülebilir büyüme için kadının aktif katılımı şart


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından kadın istihdamı alanındaki değerlendirmeyle  “Örnek Şirket” ödülüne layık görülen Enerjisa Enerji CEO’su Ziya Erdem; “Kadın istihdamının sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınmada büyük bir öneme sahip olduğuna inanıyorum. Kadınların etkin olarak yer almadığı bir ekonomiden sağlıklı ve verimli bir büyüme de beklenemez. Türkiye’de kadın istihdamının artması, kadınların güçlenmesi aynı zamanda ailelerin de güçlenmesi anlamına gelir ki bu da ekonomik ve sosyal kalkınmayı da beraberinde getirir. Bu anlamda kendi sektörümüz adına bakanlığımızın iki yıldır hayata geçirdiği "Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar" programını çok kıymetli buluyorum. Enerji sektöründe kadınların aktif katılımını sağlamak istihdamları konusuna dikkat çekmek adına çok anlamlı bir çalışma. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza layık gördükleri  “Örnek Şirket” ödülü için bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.


Enerjisa Enerji olarak bizler de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek sektörümüzde kadın çalışan sayısını artırmayı ve kadınları hem yönetim seviyesinde hem de organizasyonun her kademesinde desteklemeyi iş önceliklerimiz arasında çok önemli bir konu olarak görüyoruz. Bu kapsamda Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) imzaladık. Bu prensipleri şirketimizde uygulayarak kadınların iş hayatındaki konumlarını güçlendirmeye ve onları cesaretlendirmeye devam ediyoruz. Kurum olarak her kademede kadın çalışan oranının artmasını destekliyor kadın çalışan oranının artmasının şirketimizin performansına olumlu katkı sağladığını düşünüyorum. Enerji sektöründen bağımsız olarak tüm sektörlerde kadının mutlaka varlık göstermesi gerektiğini cinsiyet dengesinin sağlanmasını arzuluyorum.”
 

 

Bu haber 4968 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Karadeniz'deki yeni gaz keşfi Türkiye'nin jeopolitik önemini güçlendiriyor... 18.05.2025
Bakan Bayraktar, Karadeniz'de sondaj çalışmalarında sona yaklaşıldığını açıkladı... 17.05.2025
Mercedes-Benz Türk, 19 Mayıs’ı Samsun’daki Yıldız Kızlarla Kutladı... 17.05.2025
Toyota Hilux’ın En Sportif ve En Güçlü Versiyonu GR SPORT Türkiye’de... 16.05.2025
DenizBank ve OPET’ten Üretici Kart Sahiplerine Akaryakıtta Sıfır Faiz Avantajı... 16.05.2025
Mercedes-Benz Türk’ün Servis Sözleşmesi Hizmeti Müşterilerine Sunduğu Avantajlarla Yoğun İlgi Görmeye Devam Ediyor!... 16.05.2025
CW Enerji’den Intersolar Europe’ta Güç Gösterisi... 16.05.2025
Avrupa’nın En Kapsamlı Mobilite Zirvesi Türkiye’de Düzenlendi!... 16.05.2025
Ayşe Dirik, Turcas ve Aksoy Holding’in Baş Hukuk Müşaviri (CLO) Olarak Atandı... 16.05.2025
TotalEnergies ve Stellantis iş birliği güçlenerek sürüyor... 16.05.2025
WAT Mobilite, Sürdürülebilir Enerji Yolculuğuna YEK-G Sertifikasıyla Güç Kattı... 16.05.2025
Anadolu Isuzu’dan Adana Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne D-Max teslimatı ... 16.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.