Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

İTÜ OTAM’dan test rekoru 8 bin 500’üncü test başarıyla gerçekleştirildi

Güncelleme :17.05.2020

 Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi (İTÜ OTAM) 8 bin 500’üncü testini başarıyla tamamladı. İTÜ OTAM Genel Müdürü Ekrem Özcan “8 bin 500’üncü testi, geliştirmesi Ford Otosan mühendislerince yapılan Ford’un Courier modelinin AR-GE çalışmaları kapsamında gerçekleştirdik. Halen Renault, Ford, Honda, BMC Power, Tümosan, AVL, FEV gibi onlarca otomotiv, savunma sanayi firmasına testler yapıyoruz” dedi.

Otomotiv sektörünün küresel pazarlardaki rekabet gücünü artırmak amacıyla çalışmalar yürüten İTÜ Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi (İTÜ OTAM), kuruluşunun 17’inci senesinde, 2020 Nisan sonu itibariyle 8 bin 500’üncü testini başarıyla gerçekleştirdi. Konuyla ilgili konuşan İTÜ OTAM Genel Müdürü Ekrem Özcan, “Koronavirüs sürecinde Artırılmış Gerçeklik Platformu ve Uzaktan Yönetim Uygulamaları ile çalışmalarımızı uzaktan da hız kesmeden sürdürüyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu dijital dönüşüm sayesinde test yapmaya devam ediyoruz. 2020 Nisan ayı itibariyle 8 bin 500’üncü testimizi de başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz Elde ettiğimiz bu sayının yüzde 15’ini son bir yıl içerisinde gerçekleştirdik” dedi.

Ford’un Courier modelinin AR-GE çalışmaları kapsamında gerçekleştirildi

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Özcan, “OTAM olarak geçtiğimiz sene üç vardiya sistemine geçiş yaptık. Bu çalışma sistemine geçişimiz doğal olarak gerçekleşen test sayısını da artırdı. Halen Renault, Ford, Honda, BMC Power, Tümosan, AVL, FEV, Birinci, Hexagon gibi onlarca otomotiv, savunma sanayi firmasına testler yapıyoruz. 8 bin 500’üncü testi, geliştirmesi Ford Otosan mühendislerince yapılan Ford’un Courier modelinin AR-GE çalışmaları kapsamında gerçekleştirdik. Bu test gibi, OTAM olarak, firmalarımızın küresel pazarlardaki rekabet gücünü artırmak amacıyla üretim öncesi Ar-Ge, test ve sertifikasyon çalışmalarına yönelik testler gerçekleştiriyoruz. Ayrıca elektrikli araçlar kapsamında enerji tüketimi ve menzil ölçümüne yönelik testler de yapıyoruz” diye konuştu.

Bu haber 5944 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
AB, 2027’nin sonuna kadar Rusya'dan gaz alımını sonlandıracak ... 04.12.2025
Bakan Bayraktar: “Maden ihracatımız 6 milyar doları aşacak”... 04.12.2025
Tur Transit Lojistik, 45. yılını yeni MAN araç yatırımıyla taçlandırdı... 04.12.2025
Rusya'nın petrol ve doğal gaz gelirleri kasımda % 33,8 düştü... 04.12.2025
En Yakıt’tan Aralık’ta Avantajlı Yolculuk Fırsatı... 04.12.2025
Tekser, ISK-SODEX 2025 Fuarında Bir Kez Daha Boy Gösterdi!... 04.12.2025
Brisa’dan “Kışa Güvenli Hazırlık” Çağrısı... 04.12.2025
Rosatom'un Novolakskaya RES'inden Rusya Birleşik Elektrik Şebekesine Elektrik Verilmeye Başlandı ... 04.12.2025
Elektrikli Araçlarla Lojistik Dönüşümü Türkiye Ne Kadar Hazır?... 04.12.2025
Gözde Avcıoğlu Avdel, CMS Jant’a CIDO – OT/IT Direktörü Olarak Atandı... 04.12.2025
Beta Enerji, Engelliler Spor Kulübü’ne 3. Kez İsim Sponsoru Oldu... 04.12.2025
BOTAŞ, enerji şirketleri ENI ve SEFE ile iki uzun dönemli LNG anlaşması imzaladı... 04.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.