Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

İnci GS Yuasa, ‘Altın İhracat Ödülü’ne Değer Görüldü

Güncelleme :30.06.2021

 İnci GS Yuasa, Türkiye otomotiv endüstrisinin ihracattaki tek koordinatör birliği olan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından Altın İhracat Ödülü’ne layık görüldü. Pandemiye rağmen otomotiv endüstrisinin 2020 yılında da ihracat şampiyonu olmasına katkıda bulunan firmalara verilen ödülü, OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Senir, İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik’e takdim etti.

 Türkiye’de otomotiv tedarik sanayinin köklü firması İnci Holding ile dünya akü devi Japon GS Yuasa’nın iştiraki İnci GS Yuasa, 6 kıtada 80’in üzerinde ülkeye yaptığı ihracatla sektörün önemli ihracatçıları arasında yer alıyor. Türkiye otomotiv endüstrisinin ihracattaki tek koordinatör birliği olan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından açıklanan İhracat Başarı Ödülleri’nde İnci GS Yuasa, pandemi koşullarına rağmen üstün ihracat performansı gösteren üye firmalar arasında yer alarak Altın İhracat Ödülü’nün sahibi oldu. 

 OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Senir Altın İhracat Ödülü’nü, İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik’e şirketin Manisa’daki Merkez Ofisini ziyaret ederek takdim etti. 

 Elbirlik: “Hedefimiz, global pazarlarda istikrarlı büyümemizi sürdürerek ihracatımızı 3 kat artırmak.”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, üretim ve ihracat konusunda Ege Bölgesinin lokomotif şirketlerinden biri olduklarını ifade ederek, ihracat başarıları ile sektör paydaşları tarafından ödüle layık görülmekten gurur ve mutluluk duyduğunu belirtti. Elbirlik sözlerini şöyle sürdürdü: “İnci GS Yuasa olarak zorlu geçen pandemi sürecine rağmen üretimimize aralıksız devam ederek şirketimizin, sektörümüzün ve ülke ekonomisinin büyümesine katkı sağladık. Köklü bilgi birikimimize, global ortağımızla desteklediğimiz teknoloji gücümüze çok güveniyoruz. Ürettiğimiz aküler 6 kıtada 80’in üzerinde ülkedeki milyonlarca aracın kalbinde yer alıyor. Bugün Türkiye’den ihraç edilen her dört aküden biri İnci GS Yuasa’ya ait. 2015 yılından bu yana ihracatımızı 2,5 katına, toplam net satış gelirlerimizi ise 3 katına çıkarttık. Gelecek yıllarda da global pazarlardaki istikrarlı büyümemizi sürdürmeyi ve 2024 yılına kadar ihracatımızı 3 kat daha artırmayı hedefliyoruz.” 

İnci GS Yuasa, Manisa’da bulunan 3 tesisi ile üretim yapmakta; Ukrayna ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki temsilcilik ofisleri ve yurtdışındaki güçlü distribütör ağıyla global süreçlerini yürütmektedir. 

Bu haber 1974 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
AB, 2027’nin sonuna kadar Rusya'dan gaz alımını sonlandıracak ... 04.12.2025
Bakan Bayraktar: “Maden ihracatımız 6 milyar doları aşacak”... 04.12.2025
Tur Transit Lojistik, 45. yılını yeni MAN araç yatırımıyla taçlandırdı... 04.12.2025
Rusya'nın petrol ve doğal gaz gelirleri kasımda % 33,8 düştü... 04.12.2025
En Yakıt’tan Aralık’ta Avantajlı Yolculuk Fırsatı... 04.12.2025
Tekser, ISK-SODEX 2025 Fuarında Bir Kez Daha Boy Gösterdi!... 04.12.2025
Brisa’dan “Kışa Güvenli Hazırlık” Çağrısı... 04.12.2025
Rosatom'un Novolakskaya RES'inden Rusya Birleşik Elektrik Şebekesine Elektrik Verilmeye Başlandı ... 04.12.2025
Elektrikli Araçlarla Lojistik Dönüşümü Türkiye Ne Kadar Hazır?... 04.12.2025
Gözde Avcıoğlu Avdel, CMS Jant’a CIDO – OT/IT Direktörü Olarak Atandı... 04.12.2025
Beta Enerji, Engelliler Spor Kulübü’ne 3. Kez İsim Sponsoru Oldu... 04.12.2025
BOTAŞ, enerji şirketleri ENI ve SEFE ile iki uzun dönemli LNG anlaşması imzaladı... 04.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.