Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Adıyaman’da Elektrikli Araç Üretecekler

Güncelleme :01.02.2022

 Osman İsot Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Nevzat Avşar, bu yıl Karadeniz’de gerçekleştirilecek olan teknoloji severlerin heyecanla beklediği festival Teknofest’e katılacaklarını resmen duyurdu. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da merakla takip edilen Teknofest; teknolojiyi seven, geliştirdikleri projeleriyle katkılar sunmayı hedefleyen öğrencileri ağırlayacak. Osman İsot Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Nevzat Avşar, bu yıl Karadeniz’de gerçekleştirilecek olan teknoloji severlerin heyecanla beklediği festival Teknofest’e katılacaklarını resmen duyurdu. 

Bu yıl 5’si yapılacak olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest, Türkiye’nin dört bir tarafından öğrencilerin katılımıyla 30 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İsotlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İsot tarafından Adıyaman’da Merhum Osman İsot adına yaptırılan Osman İsot Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına başvurularını tamamladı.  

Artvin, Sinop, Kocaeli ve Giresun gibi bir çok farklı ilden okulun da projeleriyle katılım gösterdiği yarışmanın ilki 19-22 Temmuz tarihleri arasında Kocaeli’de gerçekleştirilecek. Proje kapsamında katılım sağlayan öğrenciler, alternatif ve temiz enerji kaynakları konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyorlar. 

Sektör lideri sponsorluğunda

Öğrenciler, İsotlar Grup Sponsorluğu ve Okul Müdürü Nevzat Avşar önderliği ile Mucitler Takımı olarak, Öncü elektrikli araç projesiyle Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına katılacak.

Yerli üretimi her zaman desteklediklerini dile getiren İsotlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İsot, “Türkiye’de otomobil ve motosiklet alanında yıllardır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böylesine katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesini destekleyen projelere İsotlar Grup olarak sponsor olmaktan mutluluk duyuyoruz.”dedi.

Mucitler takımı kendinden söz ettirecek

Herkesin heyecanla takip ettiği uluslararası yarışmalara katılıyor olmak bizi gururlandırıyor diye konuşan Osman İsot Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Nevzat Avşar, “Dünyadaki gelişmeleri takip ederek deneyim kazanmaları yolunda öğrencilerimizi daima destekliyoruz. Hedefimiz birinci olmak. Mucitler Takımımızın projesi ile kendinden söz ettireceğine eminiz.” dedi. 

Yarışmaya otomotiv ve motosiklet sektörünün köklü kuruluşlardan biri olan İsotlar Grup sponsorluğunda katılacak olmanın sorumluluğunu hissettiklerini ekleyen Avşar, öğrencilerinin tasarlayacağı araçlar için şimdiden heyecan duyduklarını ve birinciliği hedeflediklerini söyledi. 

Bu haber 2797 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
AB, 2027’nin sonuna kadar Rusya'dan gaz alımını sonlandıracak ... 04.12.2025
Bakan Bayraktar: “Maden ihracatımız 6 milyar doları aşacak”... 04.12.2025
Tur Transit Lojistik, 45. yılını yeni MAN araç yatırımıyla taçlandırdı... 04.12.2025
Rusya'nın petrol ve doğal gaz gelirleri kasımda % 33,8 düştü... 04.12.2025
En Yakıt’tan Aralık’ta Avantajlı Yolculuk Fırsatı... 04.12.2025
Tekser, ISK-SODEX 2025 Fuarında Bir Kez Daha Boy Gösterdi!... 04.12.2025
Brisa’dan “Kışa Güvenli Hazırlık” Çağrısı... 04.12.2025
Rosatom'un Novolakskaya RES'inden Rusya Birleşik Elektrik Şebekesine Elektrik Verilmeye Başlandı ... 04.12.2025
Elektrikli Araçlarla Lojistik Dönüşümü Türkiye Ne Kadar Hazır?... 04.12.2025
Gözde Avcıoğlu Avdel, CMS Jant’a CIDO – OT/IT Direktörü Olarak Atandı... 04.12.2025
Beta Enerji, Engelliler Spor Kulübü’ne 3. Kez İsim Sponsoru Oldu... 04.12.2025
BOTAŞ, enerji şirketleri ENI ve SEFE ile iki uzun dönemli LNG anlaşması imzaladı... 04.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.