Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Biotrend Enerji, Giresun Tesisi Yatırımla Yenileniyor

Güncelleme :05.04.2022

 Biotrend Enerji’nin Giresun Çavuşlu Serenti Enerji şirketini bünyesine katmasının ardından başlattığı yeni yatırım çalışmalarıyla, tesiste büyük fark yaratıyor. Arıtma tesissinden, sızıntı suların temizlenmesine, özel ses izolasyonundan, kötü kokuların giderilmesine kadar yerel halkı rahatsız eden tüm sorunların giderilmesi adına çalışmalar son hız devam ediyor.

  Biotrend Enerji, Giresun Çavuşlu’da yer alan Serenti Enerji’yi bünyesine katmasının ardından sürdürülebilir, verimli ve sıfır atık politikası doğrultusunda yaptığı yatırımlara hız kesmeden devam ederken, tesiste çalışmaların sonucunda fark yaratan neticeler elde ediliyor.

 Devir sonrası yenileme çalışmaları kapsamında; arıtma tesisi onarılarak yeniden hizmete alındı, sızıntı sular arıtılarak verilen zarar önlenirken, çöp sularının sızması ise tamamen durduruldu. İyileştirmeler kapsamında yerel halkın tüm şikayetlerini dinleyen tesis yöneticileri; gerekli alanlarda ses izolasyonu, düzenli depolama sahasından kaynaklı kokuların önlenmesi adımlarını da tamamlanmasını sağladı.

Tesisin önceki halinde mevzuata uygun olmayan tüm adımlar tespit edilerek, gerekli düzenlemeler de başlatıldı. Henüz devam eden çalışmalar kapsamında; tüm araçlar için tekerlek yıkama üniteleri, yol asfaltlama ve V kanal yapımı, tesis girişine sürgülü otomatik kapı yapımı gibi teknik alt yapı çalışmalarının yanı sıra, görüntü kirliliğini de ortadan kaldırmak adına peyzaj çalışmaları yer alıyor. 

 Biotrend Enerji Giresun Tesis Müdürü Erdal Yalçın: “Daha önceden çevreye verilen tüm rahatsızlıkları ortadan kaldıracağız”

 Biotrend Enerji Giresun arıtma tesisinin mevzuata uygun olarak tamamen yenilendiğini paylaşan Giresun Tesis Müdürü Erdal Yalçın, yapılan tüm yenileme çalışmalarının ardından senede 16.000 MW enerji üretimi ve 3.000 ton atık geri dönüşümü hedeflendiğini belirtti.

 Yalçın; tesise yapılan her yatırımın, sıfır atık politikası kapsamında, mutlak kamu yararı gözetiminde gerçekleştiğinin altını çizdi. Bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında kısa bir özet veren Yalçın; biyolojik havuzda yıllarca biriken dip çamur temizliği, 300’e yakın difizör ve havuza bağlı pompa değişimlerinin yapıldığına dikkat çekti. Ultrafiltrasyon ünitesinin tamamen yeni mekanik ekipmanla yenilenirken, nanofiltrasyon ünitesinin ise hem mekanik hem de mebranları değiştirdi. Elektrik panoları tamamen yenilendi ve 3 adet blowerların bakımı ve ses izalasyonu yapıldı. Arıtma tesisi ise sistemi yeni yazılımla full otomatik olarak çalışır hale getirildi.

 Özet olarak; tüm bu arıtma işlemi sayesinde, düzenli depolama sahasından (Lot alanı) gelen sızıntı suyu öncelikle 7000 m³ lük kapasiteli sızıntı suyu havuzuna (Dengeleme havuzu) ardından biyolojik arıtma havuzuna aktarılarak, Nitrifikasyon ve Denitrifikasyon işlemleri sonrasında, Ultrafiltrasyon ve Nanofiltrasyon işlemi yapılarak temiz su olarak ortalama 150 m³/gün oranında deşarj ediliyor. 

Bu haber 1518 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
İhlas Holding, “yeşil dönüşüme” katıldı... 31.10.2024
Socar Türkiye'nin şirketi Millenicom'un satış süreci tamamlandı... 31.10.2024
Dicle Elektrik Ekipleri Kaçak Kontrolünde Tehdit Edildi... 31.10.2024
Naturelgaz, net karını 6 kat artırdı... 31.10.2024
İnci Holding 2023 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı... 31.10.2024
STAR Rafineri’nin ilk planlı bakım duruşu başarıyla sona erdi... 31.10.2024
Ekol Lojistik Enerjisini Güneş’ten Alıyor... 31.10.2024
Bakan Bayraktar: Elektrik ve doğal gazda devlet desteği büyük... 31.10.2024
Gazprom, Linde şirketinden tazminat istiyor... 31.10.2024
Ford Otosan, Girişimcilerle Bir Araya Geldi... 31.10.2024
Mercedes, Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalıkla ilgili seminer düzenledi... 31.10.2024
Mercedes-Benz Türk, Kamyon Satış Bayileriyle Buluştu!... 31.10.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.