Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

BMW Elektriğin Öncüleri Elektriklerini Güneşten Üretecek

Güncelleme :25.04.2022

Borusan Otomotiv'in Türkiye temsilcisi olduğu BMW, elektrikli otomobil sahibi BMW tutkunlarına özel kurduğu "BMW Elektriğin Öncüleri" topluluğuna yönelik Solarçatı ile iş birliği yaptı. Anlaşmaya göre topluluk üyeleri, hem otomobillerinde hem de evsel tüketimde kullanacakları elektriği, güneş çatı sistemlerinden üretmelerini sağlayan Solarçatı paketlerine avantajlı fiyatlarla sahip olabilecek.

 Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, 'Türkiye Otomotiv Sektörünün Elektrifikasyon Dönüşümüne Öncü Olmak' misyonu çerçevesinde yenilikçi ve sürdürülebilir adımlar atmaya devam ettiklerini belirtti. İlk elektrikli BMW modelini 2013 yılında pazara sunarak elektrikli mobilite yolcuğuna başladıklarını söyleyen Tiftik; "Borusan Otomotiv Grubu olarak temsilcisi olduğumuz tüm markalarımızın elektrikli yeni modellerini tüm dünya ile aynı zamanda müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bu yolculukta müşterilerimize evlerinde de sürdürülebilir enerji kullanımını teşvik etmek üzere özel iş birliklerimizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl sonunda Borusan EnBW Enerji ile yaptığımız iş birliği kapsamında, elektrikli otomobil kullanıcılarımıza sunduğumuz I-REC (Uluslararası Yenilenebilir Enerji) sertifikalı rüzgâr enerjisinden üretilen elektrik kullanımı imkanını şimdi güneş enerjisi ile genişletiyoruz. Solarçatı ile yaptığımız iş birliği sayesinde elektrikli BMW kullanıcıları, ihtiyaç duydukları temiz enerjiyi evlerine kurulabilecek güneş enerji sistemleri sayesinde güneşten üretebilecek. Ayrıca evlerinde ürettikleri elektriğin tüketim fazlasını da satma şansına sahip olacaklar" dedi. 

 
BMW elektrikli otomobil satın alımında iletilen "Hoş Geldiniz Paketi" içerisinde Solarçatı Hediye Kartı'nda kişiye özel olarak tanımlanmış indirim kodu ile ek indirimlere sahip oluyor.
 
Bu haber 4476 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
AB, 2027’nin sonuna kadar Rusya'dan gaz alımını sonlandıracak ... 04.12.2025
Bakan Bayraktar: “Maden ihracatımız 6 milyar doları aşacak”... 04.12.2025
Tur Transit Lojistik, 45. yılını yeni MAN araç yatırımıyla taçlandırdı... 04.12.2025
Rusya'nın petrol ve doğal gaz gelirleri kasımda % 33,8 düştü... 04.12.2025
En Yakıt’tan Aralık’ta Avantajlı Yolculuk Fırsatı... 04.12.2025
Tekser, ISK-SODEX 2025 Fuarında Bir Kez Daha Boy Gösterdi!... 04.12.2025
Brisa’dan “Kışa Güvenli Hazırlık” Çağrısı... 04.12.2025
Rosatom'un Novolakskaya RES'inden Rusya Birleşik Elektrik Şebekesine Elektrik Verilmeye Başlandı ... 04.12.2025
Elektrikli Araçlarla Lojistik Dönüşümü Türkiye Ne Kadar Hazır?... 04.12.2025
Gözde Avcıoğlu Avdel, CMS Jant’a CIDO – OT/IT Direktörü Olarak Atandı... 04.12.2025
Beta Enerji, Engelliler Spor Kulübü’ne 3. Kez İsim Sponsoru Oldu... 04.12.2025
BOTAŞ, enerji şirketleri ENI ve SEFE ile iki uzun dönemli LNG anlaşması imzaladı... 04.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.