Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Doğuş Otomotiv 2.4 milyon dolar yatırımla yenilenebilir enerjiye adım attı

Güncelleme :07.06.2022

 Doğuş Otomotiv, Sürdürülebilirlik stratejisi ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisini daha ekledi. 

Şirket, Şekerpınar’da bulunan Lojistik Merkezi’nin çatısına 2.4 milyon dolar yatırımla kurduğu güneş enerjisi sistemini tamamlayarak devreye aldı. 

 Bu sistem sayesinde yıllık enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaktan sağlayacak olan şirket, aynı zamanda karbon salımını da yılda yüzde 45 oranında azaltacak.  

 Doğuş Otomotiv, sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda yenilenebilir enerji kaynakları kullanımını artırmaya devam ediyor.

 Elektrik tüketimini temiz enerji ile karşılamak için geçtiğimiz yıl harekete geçen şirket, kendi elektriğini üretmek amacıyla 2.4 milyon Dolar yatırımla güneş enerjisinden elektrik üreten sistem kurdu.

 Doğuş Otomotiv’in Şekerpınar’da yer alan Lojistik Merkezi’nin çatısına kurulan güneş enerjisi panellerinin yıllık enerji üretim miktarı 5.104 MWh olacak. 19 bin metrekare alana kurulu 7 bin 956 adet güneş paneli Lojistik merkezimizin yıllık elektrik ihtiyacının yüzde 115’ini karşılayarak kullandığından daha fazlasını üretecek.

 Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, İklim değişikliğini finansal bir risk kabul eden ve bu politikasını ilk açıklayan şirketlerden biri olarak Doğuş Otomotiv’in orta ve uzun vadeli sürdürülebilirlik stratejisinde çevresel farkındalığın önemini korumaya devam edeceğini söyledi. Ali Bilaloğlu, “Pandemi sonrası dönemde toplumların daha iyi koşullarda yaşaması, toplumsal dinamiklerin eskisine göre çok daha iyi bir şekilde yeniden inşa edilmesi, 2030’a kadar Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ve iklim değişikliğiyle ilgili Paris Anlaşması’nın hedeflerine ulaşılması için özel sektörün rolü belirginleşti. Biz de Doğuş Otomotiv olarak çevresel risklerimizi doğru yönetmek, risklerimizi fırsata dönüştürmek ve her bir çalışanımızın günlük iş yapma biçimini değiştirmek amacıyla harekete geçtik.  2021 yılında dünya standartlarında karbon emisyonu raporlamasına geçerek karbon pazarlarını izlemeye başladık.  Yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaptık.  ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikamızı aldık. ISO 50001 Enerji Yönetimi, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetimi ile tüm süreçlerimizi kapsayan ISO 9001 Kalite Yönetim Sertifikaları için çalışmalara başladık, 2022 yılında sertifikalarımızı almayı planlıyoruz.”  Dedi. 

 Yetkili satıcıları da dahil edecek

 “Başta yatırımcılarımız olmak üzere tüm kilit paydaşlarımızın en önemli beklentileri arasında ekolojik çevrenin korunması, kaynakların tasarruflu kullanılması ve sıfır atık uygulamaları yer alıyor” diyen Bilaloğlu, “Bizim için en önemli noktalardan biri de etki alanlarımızın tamamında bir rol model de olabilmek. Sadece genel merkezimizin değil, Türkiye genelindeki yetkili satıcılarımızın da kendi enerjilerini üretmelerini teşvik etmek istiyoruz. Programın ikinci ayağında yetkili satıcılarımızın da katılımıyla yaklaşık toplam 235 bin metrekare alanda güneş enerjisi panelleri kurmayı planlıyoruz. Yıllık enerji ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 97’sini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılama potansiyelimiz var” diye ekleyerek çevresel farkındalığın değer zincirindeki önemini de vurguladı.  

Bu haber 2149 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
AB, 2027’nin sonuna kadar Rusya'dan gaz alımını sonlandıracak ... 04.12.2025
Bakan Bayraktar: “Maden ihracatımız 6 milyar doları aşacak”... 04.12.2025
Tur Transit Lojistik, 45. yılını yeni MAN araç yatırımıyla taçlandırdı... 04.12.2025
Rusya'nın petrol ve doğal gaz gelirleri kasımda % 33,8 düştü... 04.12.2025
En Yakıt’tan Aralık’ta Avantajlı Yolculuk Fırsatı... 04.12.2025
Tekser, ISK-SODEX 2025 Fuarında Bir Kez Daha Boy Gösterdi!... 04.12.2025
Brisa’dan “Kışa Güvenli Hazırlık” Çağrısı... 04.12.2025
Rosatom'un Novolakskaya RES'inden Rusya Birleşik Elektrik Şebekesine Elektrik Verilmeye Başlandı ... 04.12.2025
Elektrikli Araçlarla Lojistik Dönüşümü Türkiye Ne Kadar Hazır?... 04.12.2025
Gözde Avcıoğlu Avdel, CMS Jant’a CIDO – OT/IT Direktörü Olarak Atandı... 04.12.2025
Beta Enerji, Engelliler Spor Kulübü’ne 3. Kez İsim Sponsoru Oldu... 04.12.2025
BOTAŞ, enerji şirketleri ENI ve SEFE ile iki uzun dönemli LNG anlaşması imzaladı... 04.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.