Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Brisa, Geleceğin Kadın Mühendislerine Özel Gelişim Programı “Tasarlamak İsterSEN”i Gerçekleştirdi

Güncelleme :29.08.2022

 Sabancı Holding İştiraki, Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, her yıl kadın mühendis adaylarına yönelik gerçekleştirdiği gelişim programı“Tasarlamak İsterSEN” Ideathonunu bu yıl bir kez daha gerçekleştirdi.  

2020 yılında gerçekleştirilmeye başlayan Brisa “Tasarlamak İsterSEN” Ideathon’unda bu kez “Hibrit çalışma modelinde farklı lokasyonlardaki çalışanlar arasında iş birliği ve beraberlik nasıl sağlanır?” sorusuna cevap aramak üzere 4 farklı üniversiteden 29 öğrenci katıldı.  Sunum yapan 6 grup arasında “GörürSEN Güçleniriz” adlı sanal gerçeklik projesiyle katılan takım ödülün sahibi oldu.

Türkiye’nin lastik sektörü lideri Brisa, kadın mühendis adaylarının yaratıcılıklarını teşvik etmek, onları yeni fikirler üretme konusunda cesaretlendirmek, farklı bakış açıları kazandırmak ve gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla girişimlerini sürdürüyor. 2020 yılında ilk defa Dünya Kadın Mühendisler Günü’nde “Tasarlamak İsterSEN” çağrısıyla başlattığı “Brisa Ideathon”u bu yıl da 11-12 Ağustos’ta online olarak gerçekleştirdi. 

 Programa katılan kadın mühendis adayları bu yıl, “Farklı lokasyonlardaki çalışanlar arasında iş birliği ve beraberlik hibrit çalışma modelinde nasıl sağlanır?” sorusuna cevap aradılar. 4 farklı üniversiteden, 29 kadın mühendislik fakültesi öğrencisinin başvurduğu Ideathon’da, seçilen öğrenciler arasından 6 takım yarıştı. Uygulanabilirlik, kattığı değer, yaratıcılık ve inovasyon, stratejilere uyum ve sunum kriterleri açısından değerlendirilen projeler arasından “GörürSEN Güçleniriz” adlı sanal gerçeklik projesiyle katılan takım birinci seçildi. 

Toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen ve bu doğrultuda kadın mühendislerin gelişimi ve sektöre katılımı için projeler yürüten Brisa, Ideathon kapsamında ayrıca katılımcılara yönelik İnovasyon, Empati Kurma, Problem Tanımlama, Fikir Üretme ve Prototipleme, Test Etme ve Değerlendirme başlıklarında eğitim ve çalışmalar da gerçekleştirdi. 

Bu haber 1747 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
AB, 2027’nin sonuna kadar Rusya'dan gaz alımını sonlandıracak ... 04.12.2025
Bakan Bayraktar: “Maden ihracatımız 6 milyar doları aşacak”... 04.12.2025
Tur Transit Lojistik, 45. yılını yeni MAN araç yatırımıyla taçlandırdı... 04.12.2025
Rusya'nın petrol ve doğal gaz gelirleri kasımda % 33,8 düştü... 04.12.2025
En Yakıt’tan Aralık’ta Avantajlı Yolculuk Fırsatı... 04.12.2025
Tekser, ISK-SODEX 2025 Fuarında Bir Kez Daha Boy Gösterdi!... 04.12.2025
Brisa’dan “Kışa Güvenli Hazırlık” Çağrısı... 04.12.2025
Rosatom'un Novolakskaya RES'inden Rusya Birleşik Elektrik Şebekesine Elektrik Verilmeye Başlandı ... 04.12.2025
Elektrikli Araçlarla Lojistik Dönüşümü Türkiye Ne Kadar Hazır?... 04.12.2025
Gözde Avcıoğlu Avdel, CMS Jant’a CIDO – OT/IT Direktörü Olarak Atandı... 04.12.2025
Beta Enerji, Engelliler Spor Kulübü’ne 3. Kez İsim Sponsoru Oldu... 04.12.2025
BOTAŞ, enerji şirketleri ENI ve SEFE ile iki uzun dönemli LNG anlaşması imzaladı... 04.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.