Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Dicle Elektrik Çevreyi Dijital Dönüşümle Koruyor

Güncelleme :22.05.2023

Elektrik dağıtım hizmeti faaliyetleri yürüten Dicle Elektrik, teknolojiyi merkeze alarak çevresel etkileri gözettiği çalışmalarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Son olarak yeni bir sürdürülebilir uygulamaya imza atan Dicle Elektrik, “Dijital Arşiv” projesiyle arşivindeki 30 milyonun üzerindeki basılı evrakı dijital arşivine taşıyor. Yapay zekâ destekli özel tarayıcılarla gerçekleşen işlemle birlikte bugüne kadar 3 milyon basılı evrakı dijital arşive taşınmasını sağladı. Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas yaptığı açıklamada “Sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunmak için çalışmalarımızda teknolojiden istifade etmeyi sürdürüyoruz. Bu yıl başında hayata geçirdiğimiz Dijital Arşiv projemizde bugüne kadar 3 milyon evraklarımızı dijital ortama taşıdık. Kurumsal dünyanın gündemindeki sürdürülebilir çevre ve sıfır atık konularında ekosisteme katkı sunmaya devam edeceğiz ” dedi.

 Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 6 ilde elektrik dağıtım hizmeti sunan Dicle Elektrik, sıfır atık prensibiyle yola çıktığı “Dijital Arşiv” projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda şirket, 30 milyonun üzerindeki basılı evrakını dijital arşivine taşımaya başladı. Yapay zekâ destekli özel tarayıcılarla gerçekleşen işlem kapsamında, şu ana kadar 3 milyonun üzerinde basılı evrak dijital dönüşümle arşivlendi. 

 “Yapay zekadan yararlandık”

 Konuyu değerlendiren Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas,  Dicle Elektrik olarak çalışmalarını teknolojik geliştirmelerle desteklediklerini ve Dijital Arşiv projesinin de bu yaklaşımın sonucu olarak ortaya çıktığını ifade etti. Arvas, “Sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunmak için çalışmalarımızda teknolojiden istifade ediyoruz. Arşivimizde bilgi formu, sözleşme, makbuz ve çeşitli başvuruları kapsayan abonelik hizmeti içerikli evrakların dijital ortamda saklanmasına yönelik bir dijital dönüşüm projesine imza attık. Yer tasarrufunun yanı sıra çevre etkilerini de azaltacak bir uygulamaya olacak projemiz sosyal sorumluluk açısından örnek bir çalışma olmasını hedefliyoruz. Yasal olarak basılı olması gerekenlerin dışında çoğu evrakımız dijital olarak saklanabilir durumda. Bu yıl başında hayata geçirdiğimiz Dijital Arşiv projemizde bugüne kadar 3 milyon evraklarımızı dijital ortama taşıdık. Kurumsal dünyanın gündemindeki sürdürülebilir çevre ve sıfır atık konularında ekosisteme katkı sunmaya devam edeceğiz. Emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 Dijital dönüşüm çevreyi koruyor

 Çalışmalarında çevresel sürdürülebilirliği göz önünde tutarak hareket ettiklerini belirten Arvas, “Kurum olarak ham madde kullanımı, düşük emisyon, atık yönetimi ve geri dönüşüm uygulamalarına yatırım yapıyoruz. Bu projemizle birlikte ise dijitale aktardığımız evrakları geri dönüşüme kazandıracağız. Ayrıca dijital arşive entegre edeceğimiz Yeni Nesil Abonelik projemizle hedeflerimizi daha da büyütüyoruz. Önümüzdeki bir yıl içerisinde de basılı evraklarımızı yüzde 90 azaltmayı ve her yıl yüzlerce ağacın kesilmesinin önüne geçmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. 

  Teknoloji, operasyonel verimliliği artırdı

Dicle Elektrik’in yasal zorunluluk dışında kalan tüm evraklarını dijitale taşımakla verimliliğin de yükseldiğini belirten Yaşar Arvas, “Taşınan tüm evraklar, uluslararası standartlarla korunan veri merkezlerimizde saklanıyor. Ayrıca projemiz sayesinde manuel olarak yapılan veri girişini, yani operasyonel süreçleri kısalttık. Bu da verimliliği beraberinde getirdi” ifadelerini kullandı. 

Bu haber 1184 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Bakan Bayraktar: Günlük petrol ihtiyacımızın % 8'ini Gabar'dan karşılar hale geldik... 20.05.2025
Kayseri'de Toplu Ulaşımda Temiz Enerji Kullanımı Artıyor... 20.05.2025
OYAK’ın 65’inci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi... 20.05.2025
Opel Türkiye’den yılın ilk 4 ayında büyük başarı ... 20.05.2025
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de 75 milyar metreküplük yeni doğal gaz keşfi yapıldığını açıkladı... 20.05.2025
ABD'li şirket pil hücrelerini Türkiye'de üretecek... 20.05.2025
Zeren Group Holding, IDC CIO Summit 2025’te Stratejik Bakış Açısını Paylaştı ... 20.05.2025
Anadolu Isuzu, CDP İklim Değişikliği ve Doğa Raporu’nda “Küresel A Listesi”ne girerek Ödül Aldı... 20.05.2025
Kurumsal İK’da yeni dönem: Enerjisa'nın İKON platformu sektöre açıldı... 20.05.2025
OEDAŞ beş şehirde 4,8 milyar liralık şebeke ve teknoloji yatırımı yapacak... 20.05.2025
Akkuyu Nükleer, Gençleri 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliğinde Buluşturdu ... 20.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.