Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Toyota Otomotiv Üretime İki Hafta Ara Veriyor

Güncelleme :08.08.2023

 Türk otomotiv sektörünün önde gelen firmalarından Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, üretim tesislerinde yapılacak planlı bakım, onarım ve revizyon çalışmaları kapsamında, 14-27 Ağustos tarihleri arasında üretime geçici bir süreyle ara veriyor.

 Türkiye'nin en büyük otomotiv üreticilerinden biri olarak ülke ekonomisine istikrarlı bir şekilde katma değer sağlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, üretime iki hafta ara veriyor. Bu süreçte, kaliteli üretim önceliğinde sürekli iyileştirme mantığı ile üretim hatlarında bakım, onarım ve revizyon çalışmalarını gerçekleştirecek.

 Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya'da dünyada ilk kez şarj edilebilir hibrit otomobil ve batarya üretimini gerçekleştirecek. Yeni Toyota C-HR modeli, Türkiye'de üretilen ilk şarj edilebilir hibrit otomobil ve Toyota Avrupa tesisleri arasında şarj edilebilir otomobil üreten ilk fabrika olacak. Bu proje için 317 milyon Euro'luk bir yatırım gerçekleştirilecek ve Toyota'nın Türkiye'deki toplam yatırım tutarı 2,3 milyar Euro'yu bulacak. Fabrikada kurulan batarya üretim hattı yıllık 75 bin adet batarya kapasitesine ulaşırken, Toyota Avrupa'nın elektrifikasyon dönüşümüne öncülük edecek.

Bu haber 1084 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
AB, 2027’nin sonuna kadar Rusya'dan gaz alımını sonlandıracak ... 04.12.2025
Bakan Bayraktar: “Maden ihracatımız 6 milyar doları aşacak”... 04.12.2025
Tur Transit Lojistik, 45. yılını yeni MAN araç yatırımıyla taçlandırdı... 04.12.2025
Rusya'nın petrol ve doğal gaz gelirleri kasımda % 33,8 düştü... 04.12.2025
En Yakıt’tan Aralık’ta Avantajlı Yolculuk Fırsatı... 04.12.2025
Tekser, ISK-SODEX 2025 Fuarında Bir Kez Daha Boy Gösterdi!... 04.12.2025
Brisa’dan “Kışa Güvenli Hazırlık” Çağrısı... 04.12.2025
Rosatom'un Novolakskaya RES'inden Rusya Birleşik Elektrik Şebekesine Elektrik Verilmeye Başlandı ... 04.12.2025
Elektrikli Araçlarla Lojistik Dönüşümü Türkiye Ne Kadar Hazır?... 04.12.2025
Gözde Avcıoğlu Avdel, CMS Jant’a CIDO – OT/IT Direktörü Olarak Atandı... 04.12.2025
Beta Enerji, Engelliler Spor Kulübü’ne 3. Kez İsim Sponsoru Oldu... 04.12.2025
BOTAŞ, enerji şirketleri ENI ve SEFE ile iki uzun dönemli LNG anlaşması imzaladı... 04.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.