Haber Ekonomi


Haberler > Madeni Yağ Başlıkları

OMV ve Borealis, geri dönüşüm hammaddesi için TOMRA ile uzun vadeli tedarik anlaşmaları imzaladı

Güncelleme :23.05.2024

TOMRA, genelde yakma ve atık sahalarına giderek kaybolan plastik atıklardan yüksek kaliteli fraksiyonları ayıklayarak plastik geri dönüşümünde hacim ve kalite farklarını kapatıyor. 

Karışık atıktan yüksek kaliteli sürdürülebilir hammadde sağlayarak OMV Grubu'nun geri dönüşüm varlıkları için istikrarlı bir tedarik sunuyor.

OMV Grubu'nun 2030 hedefleri doğrultusunda döngüsel ürün ve çözüm hacimlerini artırmasına destek oluyor.

OMV ve Borealis, lider ayıklama teknolojileri üreticisi olan TOMRA'nın iştiraki TOMRA Feedstock ile geri dönüşüm tesisleri için uzun vadeli hammadde tedarik anlaşmalarına imza attı. Bu anlaşmalar, OMV Grubu'nun geri dönüşüm operasyonları için kesintisiz olarak sürdürülebilir ve yüksek kaliteli hammadde tedariği sağlayacak. OMV, Avusturya'daki ReOil® tesislerinde TOMRA Feedstock tesislerinden sağlanan hammaddeyi işlerken; Borealis, Avrupa'daki mekanik geri dönüşüm operasyonlarında TOMRA tarafından ayıklanan hammaddeyi kullanacak. Bu hammadde, Almanya'da TOMRA tarafından geliştirilen, alanında ilk olacak bir ayıklama tesisinde aslında yakma ve atık sahalarında kaybedilecek tüketim sonrası karışık plastik malzemelerden sağlanacak. Dolayısıyla bu yeni anlaşmalar, OMV Grubu'nun döngüsel ürünler ve çözümler üretme hedeflerine katkıda bulunarak, plastiklerde döngüyü kapatma ve döngüsel bir ekonomiye geçişi hızlandırmada kritik bir rol oynayacak. 

Metal ve atık geri dönüşümünde sensör bazlı ayıklama sistemleri alanında global bir lider olan TOMRA, yıllık 80.000 metrik ton kapasiteli bir ayıklama tesisi inşa ediyor. Almanya'da, 2025'in sonunda faaliyete geçecek olan bu tesis, TOMRA'nın yapay zekâ ve sensör teknolojilerini kullanarak malzemelerin etkin bir şekilde ayıklanmasını sağlayacak. Böylece TOMRA Feedstock, ön ayıklanması yapılmış tüketim sonrası karışık plastik atıkları dönüştüren yenilikçi bir süreç başlatacak. Genellikle yakılmak üzere olan bu atıklar, TOMRA'nın yenilikçi işlemleri sayesinde polimerlerine göre temiz fraksiyonlara ayrılacak. Bu fraksiyonlar daha sonra OMV ve Borealis tarafından işletilen mekanik ve kimyasal geri dönüşüm tesislerinde işlenecek. 

OMV, TOMRA Feedstock tarafından kimyasal geri dönüşüm hammaddesi tedariki için uzun vadeli bir sözleşme imzaladı. Bu hammadde, OMV'nin geliştirdiği ve patentli olan ReOil® teknolojisi için kimyasal geri dönüşümde birincil poliolefinlerin yerine kullanılacak. Böylece, geri dönüşüm hedeflerini karşılama konusunda önemli bir katkı sağlanacak. 

OMV'nin Kimyasal ve Malzeme İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Daniela Vlad: "Bu uzun vadeli tedarik anlaşması, yüksek kaliteli sürdürülebilir plastik üretimi için hammadde sağlamak üzere ReOil® teknolojimize kaynak sağlayacak. Bu şekilde, plastikler için döngüsel ekonominin oluşturulmasına önemli bir katkıda bulunuyoruz" şeklinde açıkladı. 

Borealis, bu hammaddeyi Borealis'in Borcycle™ M teknolojisine dayalı operasyonlarında kullanacak. Bu teknoloji sayesinde poliolefin bazlı tüketim sonrası atıkları yüksek performanslı polimerlere dönüştürerek, otomotiv, enerji, altyapı, sağlık, ev aletleri ve tüketici ürünleri gibi endüstrilerde talep edilen uygulamalar için uygun hale getirecek. 

Borealis'in Poliolefinler, Döngüsel Ekonomi Çözümleri, İnovasyon ve Teknoloji İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Craig Arnold: "Bu anlaşma, Borealis'in geniş yelpazedeki yüksek performanslı ürünlerde geri dönüştürülmüş içerik oranının arttırılması taahhüdüne yönelik başka somut bir adım oluyor.  Müşterilerimiz, portföylerinde değer katan geri dönüştürülmüş plastiklerin kullanımını artırabilecekler."

TOMRA Recycling Başkanı Dr. Volker Rehrmann: "Bu anlaşma, değer zincirindeki ana oyuncuların bir araya gelerek gerçekten önemli bir etki yaratmasının mümkün olduğunu gösteriyor. Teknolojimiz sayesinde, aksi takdirde yakılarak kaybolacak olan tüketim sonrası plastikleri geri kazanma yeteneğine sahibiz. Bunlar, en azından ikinci bir yaşamı hak eden değerli malzemelerdir. Plastiklerdeki döngüsel boşluğu kapatmaya büyük bir katkı sağlamak için OMV ve Borealis ile birlikte çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz."

Bu haber 1364 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET’te “Boş Yok” Kampanyası ile anında puan... 14.06.2024
Aksa Enerji, Yılın İlk Çeyreğinde 1,4 Milyar TL FAVÖK Elde Etti... 14.06.2024
Elektrikli ve Hibrid Araçlar Sürüş Haftası 14-15 Eylül’de İstanbul - Autodrom’da Düzenlenecek! ... 14.06.2024
Zebra Elektronik Sürdürülebilir E-Mobilite Çözümleri İle Power2Drive Fuarında... 14.06.2024
Ford Türkiye’den Müşteri Deneyiminde Sıra Dışı Bir Hizmet Daha: 'Ford 365 Garanti' ... 14.06.2024
Shell 8 haftalık babalık izniyle çalışanlarını destekliyor... 14.06.2024

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.