Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Togg Yönetim Kurulu’nda yeni dönem

Güncelleme :04.10.2024

Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg’un Yönetim Kurulu’na ortak şirketleri temsilen yeni isimler katıldı.  Yönetim kurulu üyelerinin değişimleri şirketin 24 Eylül’deki Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda gerçekleşirken, 3 Ekim’deki ilk yönetim kurulu toplantısında Togg Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Fuat Tosyalı seçildi.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 2023 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı, 24 Eylül 2024 tarihinde şirketin Gebze Bilişim Vadisi’ndeki genel merkezinde tüm hissedarların katılımıyla gerçekleşti. Genel Kurul toplantısı sonunda şirketin yönetim kurulu üyeliklerinde bayrak değişimleri yaşandı. Togg Yönetim Kurulu’nda TOBB’u temsilen yer alan M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bu görevini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken’e devrederken, Anadolu Grubu temsilcisi Tuncay Özilhan da yönetim kurulundaki temsil görevini Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Talip Altuğ Aksoy’a devretti. Zorlu Grubu’nu temsilen Togg Yönetim Kurulu’nda bulunan Zorlu Holding CEO’su Bekir Cem Köksal ise görevini Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Olgun Zorlu’ya devretti. Genel Kurul sonunda Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Yönetim Kurulu’ndaki isimler şöyle oldu: Fuat Tosyalı, Ahmet Nazif Zorlu, Kamilhan Süleyman Yazıcı, Talip Altuğ Aksoy, Ali Taha Koç, Şerif Yavuz Tosyalı, Şenol Kazancı, Olgun Zorlu, Hakan Ülken.

Togg Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Fuat Tosyalı seçildi

Yeni Togg Yönetim Kurulu’nun 3 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşen ilk yönetim kurulu toplantısında ise Yönetim Kurulu görev dağılımı yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanlığına Fuat Tosyalı seçilirken, Başkan Yardımcılığı’na ise Ahmet Nazif Zorlu seçildi. 

“Sorumluluğumuzun bilinciyle hep daha ileriye gitmek için çalışacağız”

Togg Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Fuat Tosyalı, “Kuruluşundan itibaren Togg’a büyük katkı veren, fedakarlıkla çalışan kıymetli ortaklarımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve Sayın Tuncay Özilhan’a, şirketimize ve ülkemize kattıkları değerler için müteşekkiriz. Togg’la hedefimiz ülkemizde ulaştığımız başarıyı 2025’te başlayacak olan ihracatımızla, küresel pazarlarda da yakalamak, yola çıkarken hedeflediğimiz şekilde küresel bir teknoloji markası haline gelmektir. Yeni yönetim kurulumuza bu hedefimize ulaşma çabamızda başarılar diliyorum” dedi.

“Milli bir görevdi, bayrağı içim rahat devrediyorum”

Togg Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Fuat Tosyalı’ya devreden M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise , şunları söyledi: 

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve milletimize 24 Mayıs 2017 tarihinde TOBB'un 73. Olağan Genel Kurulu'nda verdiğimiz sözü yerine getirmenin gönül rahatlığıyla görevimi ortağımız Sayın Fuat Tosyalı’ya devrediyorum. Togg’un bu tür projeler için oldukça hızlı sayılacak bir süre içinde hem ülkemizde hem de dünyada bilenen, tanınan ve takdir edilen bir marka haline gelmesinden gurur duyuyorum. Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarıma ve Togg çalışanlarına başarılarının devamını diliyor, her zaman yanlarında olduğumu bilmelerini istiyorum.”

Bu haber 3263 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
AB, 2027’nin sonuna kadar Rusya'dan gaz alımını sonlandıracak ... 04.12.2025
Bakan Bayraktar: “Maden ihracatımız 6 milyar doları aşacak”... 04.12.2025
Tur Transit Lojistik, 45. yılını yeni MAN araç yatırımıyla taçlandırdı... 04.12.2025
Rusya'nın petrol ve doğal gaz gelirleri kasımda % 33,8 düştü... 04.12.2025
En Yakıt’tan Aralık’ta Avantajlı Yolculuk Fırsatı... 04.12.2025
Tekser, ISK-SODEX 2025 Fuarında Bir Kez Daha Boy Gösterdi!... 04.12.2025
Brisa’dan “Kışa Güvenli Hazırlık” Çağrısı... 04.12.2025
Rosatom'un Novolakskaya RES'inden Rusya Birleşik Elektrik Şebekesine Elektrik Verilmeye Başlandı ... 04.12.2025
Elektrikli Araçlarla Lojistik Dönüşümü Türkiye Ne Kadar Hazır?... 04.12.2025
Gözde Avcıoğlu Avdel, CMS Jant’a CIDO – OT/IT Direktörü Olarak Atandı... 04.12.2025
Beta Enerji, Engelliler Spor Kulübü’ne 3. Kez İsim Sponsoru Oldu... 04.12.2025
BOTAŞ, enerji şirketleri ENI ve SEFE ile iki uzun dönemli LNG anlaşması imzaladı... 04.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.