Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

AKEDAŞ’ta elektrikli araç dönemi başladı

Güncelleme :19.02.2025

 Kahramanmaraş ve Adıyaman'daki tüketicilerine hizmet veren AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş., sürdürülebilirliğe katkı sunmak amacıyla saha araçlarını elektrikli araçlarla değiştiriyor. Bu değişimle fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmayı hedefleyen AKEDAŞ, böylece çevreye katkı sağlamayı amaçlıyor.

 Sahada gerçekleştirilen bakım-onarım, elektrik açma-kesme işlemleri ve sayaç okuma gibi işlemleri yapan ekipler, görev süresince elektrikli araçları kullanacaklar. Bu değişiklikle fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmayı hedefleyen AKEDAŞ, böylece fosil yakıt kullanımını azaltarak karbon salınımını en aza indirmeyi ve bu sayede sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı amaçlıyor. İlk etapta 50 elektrikli araç ekiplerin kullanımına sunuldu. Ayrıca bu araçların elektrik ihtiyacının karşılanabilmesi için tüm hizmet bölgelerinde şarj istasyonlarının kurulumları da tamamlandı.

1 litre benzinin yakılmasıyla ortalama 2,33 kg karbondioksitin açığa çıktığı düşünüldüğünde AKEDAŞ’ın, elektrikli araçlara geçmesiyle doğaya önemli bir katkı sunacağı öngörülüyor.

 “Çevreye duyarlı ve yenilebilir enerjiyi kullanacağımız bir döneme geçmek istedik”

 AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet İlbasan, bu yenilikle ilgili şunları söyledi:“Küresel ısınma ve iklim değişikliği dünyanın en önemli sorunları arasında yer alıyor. Benzin ve dizel gibi yakıtlarla çalışan araçların karbon salınımı nedeniyle çevreye verdiği zararları biliyoruz. Araştırmalara göre, 1 litre benzinin yakılmasıyla ortalama 2,33 kg karbondioksit açığa çıkıyor. Her 100 kilometrede 7 litre benzin tüketen bir aracı düşündüğümüzde ve bu araç yılda 30 bin kilometre yol yaptığında yılda yaklaşık 4.893 kilogram karbondioksit (CO2) salınımına yol açıyor. Bu nedenle AKEDAŞ olarak hem çevreye duyarlı hem de yenilebilir enerjiyi kullanacağımız bir döneme geçmek istedik ve ilk etapta 50 adt elektrikli araç temin ederek saha ekibimizin kullanımına sunduk. Ekiplerimiz sahada gerçekleştirilen işlere bu araçlarla gidip gelerek hem karbon salınımını önleyecek hem de sessiz çalışan bu araçlarla gürültü kirliğinin önüne geçecek. İnanıyoruz ki daha yaşanılabilir bir dünya için kurum ve kişilerin aldıkları bireysel önlemler, bu hedefi gerçekleştirmeye katkı sunacak.”

Bu haber 3878 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
AB, 2027’nin sonuna kadar Rusya'dan gaz alımını sonlandıracak ... 04.12.2025
Bakan Bayraktar: “Maden ihracatımız 6 milyar doları aşacak”... 04.12.2025
Tur Transit Lojistik, 45. yılını yeni MAN araç yatırımıyla taçlandırdı... 04.12.2025
Rusya'nın petrol ve doğal gaz gelirleri kasımda % 33,8 düştü... 04.12.2025
En Yakıt’tan Aralık’ta Avantajlı Yolculuk Fırsatı... 04.12.2025
Tekser, ISK-SODEX 2025 Fuarında Bir Kez Daha Boy Gösterdi!... 04.12.2025
Brisa’dan “Kışa Güvenli Hazırlık” Çağrısı... 04.12.2025
Rosatom'un Novolakskaya RES'inden Rusya Birleşik Elektrik Şebekesine Elektrik Verilmeye Başlandı ... 04.12.2025
Elektrikli Araçlarla Lojistik Dönüşümü Türkiye Ne Kadar Hazır?... 04.12.2025
Gözde Avcıoğlu Avdel, CMS Jant’a CIDO – OT/IT Direktörü Olarak Atandı... 04.12.2025
Beta Enerji, Engelliler Spor Kulübü’ne 3. Kez İsim Sponsoru Oldu... 04.12.2025
BOTAŞ, enerji şirketleri ENI ve SEFE ile iki uzun dönemli LNG anlaşması imzaladı... 04.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.