Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Otomotiv tedarik sanayi verimliliğe odaklandı

Güncelleme :11.01.2016

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD), Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle yürüttüğü “İş Mükemmelliği URGE Projesi”nde son aşamaya gelindi. 2014 Temmuz ayında başlatılan projeye katılan TAYSAD üyesi 13 firma, bugüne kadar 3 milyon TL’yi aşan kazanç elde etti.
 
 

Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle TAYSAD tarafından yürütülen “İş Mükemmelliği URGE Projesi”nde firmalar, maliyetlerinde iyileşme sağlayarak ve israflarını azaltarak rekabet avantajı elde ediyor. Bir buçuk yıl önce başlatılan projede yer alan 13 firma, iyileşme sağladığı alanlar ile 3 milyon TL’yi aşan kazanç sağladı. Sürecin, Nisan 2016’da sonuçlanması öngörülüyor.

Proje kapsamında yapılan uygulamaların ve gelişim seviyesinin değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan TAYSAD Başkan Vekili Alper Kanca, “Sürecin sonunda projeyi başarıyla tamamlayan firmalar; küresel piyasa koşullarında daha güçlü, esnek ve dayanıklı yapıda rekabet edebilecek ve tedarik zincirinde elde edilen kazançlarla, gerek mevcut yatırımların, gerekse gelecek yatırımların geri dönüşümünü artırabilecek. Firmalar, proje sayesinde, kalitesizlik maliyetinde azalma, stok devir oranında artış, proje yönetiminde ve iş güvenliğinde iyileşme sağlayacak” diye konuştu.

“Projeye katılan firmalarda, üst düzeyde tatmin oluştu”

Alper Kanca, “Karlılıktan taviz vermeden ve maliyetleri artırmadan büyümenin yaratılacağı bir düzen öngören proje, katılımcı firmalarda şu ana kadar üst düzeyde tatmin oluşturdu” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“İsrafların tanımlanması ve kayıpların azaltılması konusunda iyileştirme çalışmaları başlatıldı. Yapılan iyileştirme çalışmalarında, şirketlere maliyet açısından hızlı bir şekilde sonuçlarını görebilecekleri faydalar sağlayacak, üretim verimliliği projelerine öncelik verildi. Aynı çalışan sayısı ile daha fazla sayıda üretim adetlerine ulaşılması, hatlarda proses sürelerinin azaltılması, kalite seviyesinin bir seviye yukarı çıkarılması gibi kazanımlar sağladı. Ayrıca bu iyileştirmeler, bir sonraki öncelikleri belirleme ve yeni gelişim hedefleri oluşturmaya da katkı sağladı.”

“Türkiye’nin, verimlilik odaklı projelere ihtiyacı var”


Alper Kanca, otomotiv tedarik sanayinde faaliyet gösteren firmaların, mevcut şartlarda önlem alması ve verimliliğe odaklanması gerektiğinin altını çizdi. İnsan aklı ve duygusunu da işin içine katmanın doğru olacağını vurgulayan Kanca, “OECD tarafından 2014 yılında yayınlanan satın alma gücü paritesine göre ülkelerin durumuna bakıldığında, Türkiye’nin verimlilik ve rekabet üzerine kurgulanmış bir projeye ihtiyaç duyduğu çok açık. ‘İş Mükemmelliği URGE Projesi’, bugünün şartlarında otomotiv tedarik sanayinin ayakta kalabilmesi ve verimliliğini artırması noktasında, uygulanması gereken çok özel bir proje” dedi.
 

 

Bu haber 4651 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
AB, 2027’nin sonuna kadar Rusya'dan gaz alımını sonlandıracak ... 04.12.2025
Bakan Bayraktar: “Maden ihracatımız 6 milyar doları aşacak”... 04.12.2025
Tur Transit Lojistik, 45. yılını yeni MAN araç yatırımıyla taçlandırdı... 04.12.2025
Rusya'nın petrol ve doğal gaz gelirleri kasımda % 33,8 düştü... 04.12.2025
En Yakıt’tan Aralık’ta Avantajlı Yolculuk Fırsatı... 04.12.2025
Tekser, ISK-SODEX 2025 Fuarında Bir Kez Daha Boy Gösterdi!... 04.12.2025
Brisa’dan “Kışa Güvenli Hazırlık” Çağrısı... 04.12.2025
Rosatom'un Novolakskaya RES'inden Rusya Birleşik Elektrik Şebekesine Elektrik Verilmeye Başlandı ... 04.12.2025
Elektrikli Araçlarla Lojistik Dönüşümü Türkiye Ne Kadar Hazır?... 04.12.2025
Gözde Avcıoğlu Avdel, CMS Jant’a CIDO – OT/IT Direktörü Olarak Atandı... 04.12.2025
Beta Enerji, Engelliler Spor Kulübü’ne 3. Kez İsim Sponsoru Oldu... 04.12.2025
BOTAŞ, enerji şirketleri ENI ve SEFE ile iki uzun dönemli LNG anlaşması imzaladı... 04.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.