Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Brisa, yaklaşık 1.3 milyar TL Ciro ile 3. çeyrekte de liderliğini koruyor

Güncelleme :01.11.2016

Brisa 2016 yılının üçüncü çeyreğinde pazar liderliğini koruyarak 1.272 milyon TL ciro elde etti. Şirket, brüt kar seviyesinde 378milyon TL’ye ulaştı. Lassa markasıyla uluslararası rekabet gücünü de artıran Brisa, Avrupa lastik pazarının üzerinde büyüme sergiledi ve global çapta 70 ülkedeki başarılı faaliyetleriyle satış gelirlerinde %5,2 artış elde etti.

Bridgestone ve Lassa markalarıyla Türkiye lastik pazarı lideri Brisa, Ocak-Eylül 2016 döneminde ekonomik dalgalanmalara rağmen 1.272 milyon TL ciro elde etti. Şirket ilk 9 ayı, brüt kar seviyesinde 378 milyon TL’lik büyüklüğe ulaştı.

Brisa’nın “Sürdürülebilir büyüme ile topluma üstün değerler sunmak” misyonu doğrultusunda, zorlu piyasa şartlarına rağmen tüm paydaşları için değer üretmeye devam ettiğini dile getiren Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay; “2016 yılının ilk 9 aylık döneminde Türkiye yenileme lastik pazarı genel olarak bir daralma trendi içerisindeydi, artış gösteren tek segment ağır ticari araç lastikleri pazarı oldu. Aynı dönemde şirketimiz, hem binek lastikleri hem hafif ticari araç lastikleri hem de ağır ticari araç lastikleri segmentlerinde pazarın üzerinde performans sergileyerek pazar payı kazandı. Avrupa lastik pazarı ise %0,4 büyürken, Lassa özellikle kış lastikleri ve katma değeri yüksek olan performans ürünleri segmentinde pazarın üzerinde bir performans gösterdi. Adetsel olarak Lassa markalı ihracat %9, Bridgestone markalı ihracat %12 arttı. Brisa olarak, yenilikçi uygulamalarımızla tüm paydaşlarımıza değer katmak üzere çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kış koşullarının başladığı bugünlerde biz de müşterilerimizin yaz lastiklerinden kış lastiklerine geçişinde kolaylıklar sağlamak üzere, Lastik Oteli kapasitemizi artırdık. Bu zor piyasa koşullarında Şirketimizin yatırımlarına kesintisiz devam etmesi ve pazardaki liderliğini güçlendirmesi için çalışıyoruz”  dedi.
 
Brisa, üçüncü çeyrekte, odaklandığı perakendecilik alanıyla ilgili çalışmalarına devam etti. Hipermarketlerde satışa sunulan ürünleri için, Brisa satış noktaları ile eşleştirilerek, servis ve bakım hizmetleri sundu. Alternatif satış kanalı Bridgestone Box’ı İzmir, İstanbul, Ankara ve Kuşadası’nda sürücülerle buluşturdu. Filo kiralama firmalarının kış döneminde artan ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla Brisa, lastik servis ve bakım hizmetlerini, müşterilerine istedikleri yerde, mobil araçla sağladı. Hızlı servis ve bakım konseptiyle tasarlanan OtoPratik ve ProPratik mağazalarında sürücülere daha hızlı ve beklentilerinin üzerinde hizmet verilmesi için yenilikçi uygulamalar hayata geçirdi ve yeni mağazalar açtı. Lastik.com.tr üzerinden satışlarına, iş ortakları mağazalarında ücretsiz montaj hizmeti ve siparişi takiben anında gönderim gibi yenilikçi uygulamalar ile devam etti.

Brisa bugün; Lassa, Bridgestone, Bandag, Dayton, Kinesis ve Energizer ürünlerinin yanı sıra OtoPratik, ProPratik Lastiğim, lastik.com.tr, Probox, Bridgestone Box, Profleet, Mobilfix, Filofix gibi yenilikçi satış kanalları ve hizmetleriyle de hem bireysel hem kurumsal müşterilerinin yolculukları boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor.

 

Bu haber 6342 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
AB, 2027’nin sonuna kadar Rusya'dan gaz alımını sonlandıracak ... 04.12.2025
Bakan Bayraktar: “Maden ihracatımız 6 milyar doları aşacak”... 04.12.2025
Tur Transit Lojistik, 45. yılını yeni MAN araç yatırımıyla taçlandırdı... 04.12.2025
Rusya'nın petrol ve doğal gaz gelirleri kasımda % 33,8 düştü... 04.12.2025
En Yakıt’tan Aralık’ta Avantajlı Yolculuk Fırsatı... 04.12.2025
Tekser, ISK-SODEX 2025 Fuarında Bir Kez Daha Boy Gösterdi!... 04.12.2025
Brisa’dan “Kışa Güvenli Hazırlık” Çağrısı... 04.12.2025
Rosatom'un Novolakskaya RES'inden Rusya Birleşik Elektrik Şebekesine Elektrik Verilmeye Başlandı ... 04.12.2025
Elektrikli Araçlarla Lojistik Dönüşümü Türkiye Ne Kadar Hazır?... 04.12.2025
Gözde Avcıoğlu Avdel, CMS Jant’a CIDO – OT/IT Direktörü Olarak Atandı... 04.12.2025
Beta Enerji, Engelliler Spor Kulübü’ne 3. Kez İsim Sponsoru Oldu... 04.12.2025
BOTAŞ, enerji şirketleri ENI ve SEFE ile iki uzun dönemli LNG anlaşması imzaladı... 04.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.